טובי..

elninyo

New member
../images/Emo19.gifיפה...דברי חכמים בנחת נשמעים

תמשיכו, תמשיכו,,,אתינקוש וטובי אור נטובי" כִּי מְנַסֶּה יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם, אֶתְכֶם, לָדַעַת הֲיִשְׁכֶם אֹהֲבִים...?" "יוכבד נולדה בין החומות"... לא יודע לאיזה יוכבד כוונתכם, אך אם באתם להלעיז על הגננת היקרה מהחובה, אבקשכם לדייק מכיוון שידוע לכל הילדים שבגן כי יוכבד נולדה בבית יולדות רגיל של תינוקים.
תודה לכם על החשיפה כי לרש"י היה פלאפון מוטור לאללה. בלובה צטערת...בשביל מפרייה לכם לדברת, אומרת ערב טוב, אנשים טובים.

elninyo

New member
../images/Emo19.gifתודה אתינקוש../images/Emo140.gif

כל הודעה שהגיעה לשרשור זה מעולם לא נמחקה. תאמיני.

אתינקוש

New member
בוודאי!

כוונתי היתה לכוחות עליונים שהתערבו בעסק (על אלוהים אפשר להאמין הכל..). את קוראת לעצמך כח עליון?

טיפשת שכמוך!

(את הכותרת יש לקרוא במבטא מרוקאי מלרעי מפחיד). ביאמת.. את שואלת ישות שקוראת לעצמה "אל ניניו" (אל חדש? ואולי קשור גם לניאו?) אם היא כח עליון??

elninyo

New member
../images/Emo19.gifאל תגזים טובי ,אינני...

ישות שקוראת לעצמה, פשוט יישותי זמינה, בכל עת שנדרשת. תגיד טובי, המרוקאים יודעים שאתם משתמשים במבטא שילהם
זכויות יוצרים וכד'...

אתינקוש

New member
אה, וגם

מכניסת אורחים (בלתי קרואים וחסרי כל נימוס) מופלאה. ואל תצטערי כמובן. (טובי, תגיב לה אתה לגבי הפלאפון. אני הרי לא מדברת על דברים שהיו אז כמציאותיים)

elninyo

New member
../images/Emo19.gifפרו ורבו ומילאו...../images/Emo96.gif

את רוצה להגיד כי טובי בסביבה? אז איך זה לא שומעים אותו
בשביל מה כל ההתחבאויות האלה? צודקת אתינקוש, רש"י היה מחזיק 2 קופסאות של לוף ישירות אל ברטנורא מהמאפיה, והשני היה מזמין את כמות הבאגטים הרצויה לכולל הלובר.

elninyo

New member
../images/Emo19.gifשכחתי, שכחתי את החוט../images/Emo12.gif

כמובן בין שתי קופסאות הלוף עבר חוט מתוח אחד...

elninyo

New member
../images/Emo19.gifאתינקוש וטובי היקרים ליל מנוחה

הפורום מברך אתכם על יוזמתכם(עבודתכם החסויה...שששש) תעשו לכם קפה, סנדוויצ'ים יש עוגיות מלוחות בייגלאך, בקיצור אתם ילדים גדולים, תסתדרו. בלובה הלכת נומי נומי. נעמתם לי.

אתינקוש

New member
../images/Emo10.gif

אני גם מאבדת תמיד את חוט.. המחשבה. אבל טעית בתרשים שלך, החוטים של רשי הובילו לשמים (רוה"ק) ולדורות הקודמים. וירטואלית הרבה יותר קל לצייר את זה.

אתינקוש

New member
אהממ.

אהממ. השתנקתי קצת מהפסוק שלך. אבל בלעתי אותו. אתה חושב שאני חייבת גם לעכל? כי האמת, זה עשה לי די רע והעדפתי להקיא וזהו. טוב, אתה יודע מה? לא אלעיט אותך ביותר מידי ענבים מרים.. במילא אינלי בכלל הרבה אשכולות ופירות. לא חמוצים ולא מתוקים ולא משום סוג שהוא. לגבי הרמבן, לוידעת מה הוא כותב בבראשית (ישלי רק דברים מקראות גדולות, אם אי פעם תירש ספרייה מאיזו דודה זקנה ותזכור אותי..) אבל בשמות הוא מביא את דברי רש"י ולא מתפלא עליהם. ובנוסף הוא גם מסביר את הפסוק על דרך הפשט שלדעתו מדובר בנישואים ראשונים, ואת הבעיה עם זה שליוכבד היו 2 ילדים לפני משה, הוא פותר בכך, שהנישואים המתוארים היו עוד קודם, לפני הגזירה על הילודים, ושאז נולדו אהרון ומרים, כי הרי אין מוקדם ומאוחר בתורה. מה שאומר, שעד כאן, אינלו בעיה עם זה שמדובר ביוכבד ושהיא ילדה פה את משה בגיל 130. ומחר אבדוק ת'רמבן בבראשית. אה והרמבן אומר שם גם משו שכבר אמרתי קודם, שאולי לזה אתה שואף: "ולא הזכיר הכתוב שם האיש ולא שם אשתו אשר לקח, והיה זה בעבור כי יצטרך ליחסם ולהזכיר שמם מי אביהם ואבי אביהם עד אל לוי, ועכשיו ירצה לקצר עד לדת המושיע, ואחר כן (להלן ו יד - כה) ייחס גם שאר השבטים בעבורו בסדר השני" דיברתי קודם, על זה שאין בכלל איזכור מפורש של המקרא בסיפור בשמות לגבי יוכבד וגילה ומאותה סיבה שהרמבן מדבר עליה. רק שבכללי, זה לא פותר ת'שאלה שלך, כי היה אפשר להתייחס לזה במקום אחר. מה שכן, נראה לי שמה שאמרתי בהודעה הקודמת כן יכול לענות על השאלה שלך. אבל אבדוק מחר מה קשה לך ברמבן המדובר בבראשית. ויפה לך הקיצור. אני, מקוצר זמן דווקא כותבת בארוכה. כתיבה קצרה גוזלת ממני הרבה זמן, גם בניסוח מדויק וגם בנסיון להבין בצורה רצינית יותר על מה אני מדברת.

אתינקוש

New member
התשובה של הרמבן

"כי הנסים הנעשים על ידי נביא שיתנבא כן מתחילה או מלאך נגלה במלאכות השם יזכירם הכתוב, והנעשים מאליהן לעזור צדיק או להכרית רשע לא יזכירו בתורה או בנביאים" אז הוא נתן פה איזה כלל ברזל שאמור להסביר את ההבדל. אבל אתה חושב שזה תמיד נכון הכלל הזה? ההמשך שלו יותר דומה למה שאני טענתי: (אם כי, אני די מסופקת בהבנה שלי לגביו) "והנה אתן לך עד נאמן על מה שאמרתי. ידענו, כי מעת בוא ישראל לארץ עד לדת אדונינו דוד היה כשלש מאות ושבעים שנה. והימים יתחלקו לארבעה דורות, שלמון ובועז ועובד וישי, ויגיע לכל אחד מהם צ"ג שנה, והנה כלם זקנים קרוב לאברהם, והיו מולידים כל אחד בשנת מותו שלא כדרך כל הארץ, כי אין החיים בזמנם מאה שנה. ואם הוליד אחד מהם בבחרותו כמנהג, יהיו האחרים זקנים מאד יותר מאברהם, ויהי בהם הפלא גדול יותר מאד, כי ימי האדם בדור אברהם ארוכים, ובשנות דוד חזרו למחציתם: ואולי חיו יותר, כי אפשר שהיו לשלמון ימים רבים בבואם לארץ, ולכן נתנו אנשי הקבלה והם חכמי אמת לעובד ימים רבים, והוא נס נסתר נעשה לאבי המלוכה בן הצדקת הבאה לחסות תחת כנפי השכינה. וכן יזכירו באמו ארך ימים רבים:" כלומר, כמו אצל יוכבד. ההולדה בגיל מבוגר היתה שכיחה ולא פלא גדול יחסית לתקופה. וההמשך: "וכבר פרשתי כי הפלא באברהם איננו כאשר יחשוב החכם הנזכר וזולתו מבעלי המקרא, כי אברהם הוליד את יצחק טרם מותו שבעים וחמש שנה, והנה לא עברו עליו שני חלקים בימיו, והאנשים בכל דור אין הזקנה בהם עד עבור עליהם שלשת חלקי ימותם, כאשר יחשבו הרופאים הילדות והבחרות והאישות והזקנה. ובדורות האלה אשר הימים בהם כשבעים שנה לא יחשבו לו הרופאים זוקן עד אחר ששים: ועוד כי אברהם הוליד בנים רבים אחרי ארבעים שנה מלדת יצחק, ויהיה הפלא כפלי כפלים. ואם נאמר שהחזירו האל לימי בחורותיו יקשה עליו, כי לא הזכיר הכתוב הפלא הגדול הזה, והוא נס גלוי ומפורסם בהפך מן הטבע: ומן הידוע כי האנשים בדור הזה, מהם שיולידו בזקנתם עד מלאת שבעים שנה או שמונים שנה ויותר, כפי התקומם בהם הלחות לפי טבעם. וגם הנשים אין להם זמן, וכל עוד היות להן האורח תלדנה, רק התימה באברהם ושרה כאשר פירשתי שם, מפני שלא הולידו בנעוריהם ועתה הולידו זה מזה. ועוד בשרה היה פלא כי חדל ממנה ארח כנשים ואחרי כן לא תלדנה:" ושוב, בדומה למה שטענתי. הפלא העיקרי אצל אברהם ושרה היה שזה היה הילד הראשון. מה שלא ידעתי הוא שבאופן כללי, גם בדור ההוא הולדה בגיל מבוגר (לא ילד ראשון) גם היתה שכיחה למדי. ותודה על ההפניה.

אמרתי לך שזה מזכיר את הרמבן..

וכוונתי היתה לדון בהשלכות מהכלל שלו.. מה ההגדרה המדוייקת והאם (כפי שהעלית..) יש יוצימכלל

למעלה