טובי..

אתינקוש

New member
טובי..

"מה היית עונה אם היו שואלים אותך ברצינות מיהי א.ש ומה היא רוצה להיות?" [נשימה עמוקה. אז ככה..] ישנן כמובן כל מיני אפשרויות תלויות סיטואציה: יכוליות שבהתחלה הייתי מגיבה קצת בציניות כמו "גם אני שואלת את עצמי אותה שאלה בדיוק. ספר לי כשתהיה לך תשובה. בבקשה" ואולי הייתי משיבה בשאלה חשדנית של "למה אתה שואל"? וכשהייתי מתרשמת שהמניע רציני הייתי עונה את התשובה הכי נכונה וגם כנה שיכולה להיות בשליפה מן המותן והיא "אני לא יודעת". ואם היו לוחצים עלי להגיד משהו שיש בו יותר אמירה הייתי בטח מסבירה ש"אמירות כאלו מאוד מחייבות, ושלא אומר אותן לפחות עד שלא אכיר קצת את עצמי. ושזה לא אמור לקרות בשנים הקרובות". ויכוליות שהייתי נענית לאתגר מלכתחילה, אבל גם אז הייתי מסתייגת מיד בהתחלה בכך ש"זה תלוי. ושאלות כאלו לא יכולות לבוא ככה, בלי קשר לעוד משו. שמי_אני יכולה להיות שאלה סציולוגית, דתית, ערכית, פילוסופית, התנהגותית, גאוגרפית ועוד. וחשוב לדעת מה כוונת השואל". יכוליות גם שאחרי מחשבה הייתי מחליטה לא לפחד להיות פתטית ולתאר את עצמי בדרך מסוימת, למרות שקיימות עוד הרבה דרכים לומר מי אני ואף אחת מהן לא תהיה נכונה יותר או פחות מזו שאתן. ויכוליות שהייתי מנסה למצוא הגדרה או מילה אחת שתכלול הכל, רק שאז היא בוודאי תהיה משותפת לכלל האנושות ולא רק לי. הכל יכוליות. אז.. למה שלא תשאל ואנסה להשיב?

elninyo

New member
../images/Emo19.gifלא נתנקש לי...כל כך

את מי בדיוק צריך לחפש
אתי, האם טובי נוכח כאן
לדעתי זהו מסר מוצפן להברחת עובדים זרים אל לב המדינה,הקול יכוליוט רק טישאל.

elninyo

New member
../images/Emo19.gifטובי...פסססטטט

בסדר ששששששששש רק אתה ואתינקוש שהתנקשה וזהו... תיכף ומיד הבנתי עניין. לכל המתנקשים שלום.

לוחוכמה ביכלל

גם אני הייתי יכול אם היו לי את הסופר יכולות שיש למנהל פורום (מחיקה, עריכה, קרני לייזר וראדר טבעי לתיאוריות קשר.. טוב.. אז אולי הוא לא יכול לערוך כל הודעה..)

אממ...

ודאי. ודאי וודאי. אין שום צל של ספק (ביטוי יפה, אגב, צל של ספק.. יש לו כמה רבדים..) שהשאלה הזו לא יכולה להיענות בכותרת קצרצרה לפורום (אם בכלל). כוונתי היתה שונה ואפשר לחלקה לשלושה שבילים, את מוזמנת לבחור כל אחד מהם אם לא את כולם. כדי להמנע מקללת עינרע השורה על כל הודעה ארוכה שאני כותב וגורמת לה לא להיקלט, אחלק את ההודעה לכמה חלקים.

השביל הראשון, דרך האמת העצמית

(יו, איך שאני נשמע כמו סרט מתחיל של ואן-דאם..) חלק מכוונת השאלה היא לראות לא רק איך את מסבירה את ה"עצמך" אלא גם לאן את מנתבת את זה. אדם יכול לענות "אני? אני מאד רעב" ויתאר בכך את עצמו בצורה מאד מדוייקת, אבל יראה בכך שהוא או טיפוס מאד רדוד, או מאד לא מתחשב בדעת אחרים ("אני אבחר בתשובה רדודה ואני לא שם על איך שתתפוס אותי) או.. ובכן.. או שהוא באמת רעב.

הדרך השניה, דה מובידו

מובידו - דה וואי אוף דה מובי. דרך הסרט. כאמור, השאלה הזו "מי אתה ומה אתה רוצה להיות" לקוחה - בין השאר - מהסרט מועדון קרב, שם היא הופנתה לאדם היסטרי בתוספת אקדח לראשו. מסופקני אם אחד כזה יתחיל להתלבט או להתפלסף. (אגב, מילה לוממש יפה לדעתי - מסופקני. אבל אני תמיד מוצא שהיא עושה היטב את העבודה.), בנוסף - אדם כזה יגדיר את עצמו בצורה יותר אמיתית מאחד אחר שיושב על סיר הבשר (מטאפורית כמובן. אם ניקח את הביטוי הנ"ל בצורה מילולית הרי שלשבת על סיר בשר מהביל די קרוב לאפקט האקדח ולא משנה עד כמה טיילר דירדן - ההוא מהסרט - פסיכופט).

הדרך השלישית - עז"ב

עז"ב - עשה זאת בעצמך, או בהטיה לשאלתנו - ענה זאת בעצמך. קחי את השאלה ועני עליה איך שבא לך. כמו רוב העשה-זאת-בעצמך, גם כאן הרהיט שיצא לך יהיה קשה לעשיה, את תתלבטי האם את עושה נכון ויש סיכוי שבסוף הוא סתם יצא מצ`וקמק, אבל החוויה יותר כיפית, התוצר יותר מקורי ותמיד קיים הסיכוי שיצא יותר יפה מהתמונה. בהצלחיה.

אתינקוש

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

כאן היתה הודעה שנוגעת לאמת הפנימית שלי. ההעלמות שלה בוודאי יותר משמעותית מהקיום שלה כאן. די מטריד האמת. ומעורר מחשבות... משו בקשר לתת מודע, לכשלים בלתי נשלטים, לזכרון בורר, להתערבות גורמים חיצוניים, למופלא..

אה, ועודמשו. גיברת מה עם החצי השני?

שאלתי אותך עודמשו - למה הנס שיוכבד הולידה בת מאה ושלושים לא מוזכר כשמצד שני שרה מככבת למרות שאצלה מדובר "רק" על תשעים?.. ועוד כמה שאלות מהפרשה : ברוב המקומות משה מדבר עם פרעה בגוף שני, משומה יש פעם אחת שהוא פונה אליו בגופשלישי ("ואל יתל פרעה" או משוכזה). למה? ומשו אחרון.. רש"י כותב שהיו "הרבה" ניסים במכת שחין, אבל מביא רק שנים. יש עוד? או ששייך לומר "הרבה" על שנים?

אתינקוש

New member
עדיין מחפשת אותו.. ../images/Emo7.gif

~זהירות הודעה ארוכה לפניך~ דברישון, אני מוכרחה לציין שהערכתי את השאלות שלך משום שהן מקוריות. כלומר לא מצאתי את השאלות האלו אצל אף מפרש (וכתוצאה מכך, גם לא יכולתי להשיג אף תשובה מוכנה. באסה.) דברשני, אני לא ממש חושבת שהשאלות שלך הן שאלות בכלל. ואנסה להשיב (לא מהיותי חכמה בעיני השיאני לבבי לבא במשעול התשובות המטופש הלזה. יודעת ומכירה אני מיעוט השגתי, ודלות הבנתי וחסרון ידיעתי ומתוך כך לא חפצתי לומר דבר ורק מתוך רחשי הכבוד העמוקים לזקנו הארוך נעניתי לבקשתו לפרוש לפניו את הגיגי. ועתה מפילה אני תחינתי לפניו אשר אם ימצא בהסברי טעות או שגיאה שיתקננה וידינני לכף זכות. ואחרי הציעי דברי התנצלותי אלה לפניו, כי לא להתגדל באתי ואחרי הודיעי אותו את אשר היה לי להודיעו אחל בהצגת מחשבותי וזה אחר שאלי משכלי להיות עם פי ולהורות אותי את אשר אעשה…)* 1) "למה הנס שיוכבד הולידה בת מאה ושלושים לא מוזכר כשמצד שני שרה מככבת למרות שאצלה מדובר "רק" על תשעים?.."|סהדגש| אולי חוסר ההתלהבות של המקרא מן הסיפור הוא די פשוט (ולכן אולי אף אחד מהמפרשים שבדקתי לא מתייחס להבדל בין שרה ליוכבד). כי עניין הגיל לא היה מרגש כל כך, לא בהשוואה לשרה ולא בהשוואה לתקופה. לשרה הרי לא היו ילדים עד שהיא הולידה את יצחק והיה שם המון מתח סביב הלידה הצפויה/בלתי צפויה ההיא. בגלל ההבטחה, בגלל הערירות והרצון החזק שלה ועוד. אבל יוכבד? ליוכבד כבר היו 2 ילדים. ועניין התקופה, על פי מה שמסופר במדרשים על הילודה של אותה תקופה, היו אטרקציות לא פחות רציניות מזה עניין יומיומי. "וכיון שמכירין בהם מצרים באין להורגן, ונעשה לם נס ונבלעים".. (המשך הסיפור עוד מופרע הרבה יותר), וכל ילד מכיר את הסיפורים על שישה בכרס אחד ועוד יותר מכך- בין המדרשים על הילודה לא טבעית בתקופה של השיעבוד במצרים ישנם מדרשים שמדברים על תוחלת חיים גבוהה יותר באותו דור שאיפשרה שנים ארוכות יותר של פוריות, ואם כך, הנס בוודאי לא בלט במיוחד. ושים לב, שהמקרא לא רק שאינו מתלהב מן הגיל אלא אפילו לא מספר על כך. וזה אולי בגלל שפרמטר הגיל לא היווה משמעות מהותית בסיפור של "וילך איש מבית לוי ויקח את בת לוי" סיפור שכל הפרטים שבו מבטאים את הכשרת הקרקע והתנאים הסביבתיים להולדתו של גואל האומה. 2) ברוב המקומות משה מדבר עם פרעה בגוף שני, משומה יש פעם אחת שהוא פונה אליו בגופשלישי ("ואל יתל פרעה" או משוכזה). למה?|סהדגש| אז אם היה לך את הפסוק מול העיניים בטח היית רואה שאתה יוכל להסתדר איתו בלי לעורר בעיות מיותרות. וזה הפסוק (ותודה לפרוייקט השו"ת של מתן שחסך לך הקלדה של משפט אחד): (שמות פרק ח פסוק כה) וַיֹּאמֶר מֹשֶׁה הִנֵּה אָנֹכִי יוֹצֵא מֵעִמָּךְ וְהַעְתַּרְתִּי אֶל יְדֹוָד וְסָר הֶעָרֹב מִפַּרְעֹה מֵעֲבָדָיו וּמֵעַמּוֹ מָחָר רַק אַל יֹסֵף פַּרְעֹה הָתֵל לְבִלְתִּי שַׁלַּח אֶת הָעָם לִזְבֹּחַ לַידֹוָד: ועכשיו תקרא את הפסוק בצורה הזו: .. והעתרתי אל השם: "ויסר הערוב מפרעה מעמו מחר, רק אל יוסף פרעה להתל לבלתי שלח את העם לזבוח להשם" (שינויי המילים על פי המפרשים הרגילים, ותצטרך להאמין לי בזה, כי אינלי כאן בדירה אפילו חומש ראוי לשמו ע"מ לצטט אותם) ואני יודעת. לא מושלם בכלל, אבל יותר טוב מקודם. 3) רש"י כותב שהיו "הרבה" ניסים במכת שחין, אבל מביא רק שנים. יש עוד? או ששייך לומר "הרבה" על שנים?|סהדגש| קודם המקורות, כדי שיהיה ברור (ובגלל שנהניתי לעשות ניסויים ביזאריים בשו"ת): שמות פרק ט פסוק ח- וַיֹּאמֶר יְדֹוָד אֶל מֹשֶׁה וְאֶל אַהֲרֹן קְחוּ לָכֶם מְלֹא חָפְנֵיכֶם פִּיחַ כִּבְשָׁן וּזְרָקוֹ מֹשֶׁה הַשָּׁמַיְמָה לְעֵינֵי פַרְעֹה: רש"י - זרקו משה - כל דבר הנזרק בכח אינו נזרק אלא ביד אחת. הרי נסים הרבה, אחד שהחזיק קומצו של משה מלא חפנים שלו ושל אהרן. ואחד שהלך האבק על כל ארץ מצרים: אז קודם כל אתה יכול בעצמך לחלק את 2 הניסים שרשי מציג בחלוקה פרטנית יותר ואז יהיה לך "הרבה". כך למשל: 1) זה שהאבק הגיע לשמים (מקרא מפורש) 2) זה שהיה שיתוף פעולה מושלם בין שני אנשים (תוספת מיותרת שלי). 3) שמשה החזיק גם חופנים שלו וגם של אהרון (א"ר הונא וכי חפנו של משה היתה מחזקת שמנה קמצים, אתמהא, לא דמי ההוא דחפן לההוא דקמץ ההוא דחפן תרי מההוא דקמץ, וכתיב וזרקו משה, נמצאת חפנו של משה היתה מחזקת שמנה קמצים, אלא מכאן שהחזיק מועט את המרובה") 4) שהפיח נהפך לשחין ונפל חזרה למטה.. 5) שהאבק התפזר על כל ארץ מצרים. 6) זה שהצליחו לנקוף אצבע, זה שהיה פיח, זה שפרעה לא מנע ממנו לעשות את מה שעשה ועוד מלאנים. 7) אבל אם אתה לא סומך עלי. כך את החלוקה של ריב"ל- "אמר ריב"ל נס גדול נעשה בשחין שאדם זורק חץ למעלה אינו מהלך מאה אמות ומשה זרק פיח הכבשן מלא חפניו דבר שלא היה בו ממש וזרקו משה השמימה עד כסא הכבוד, ועוד נס אחר נעשה בו שמה שהחזיק ידו של משה היה מלא חפנים, ועוד נס אחר נעשה בשחין אדם מפזר עפר קב אחד אין מפזר אלא ד' אמות אבל משה נטל מלא ידו ופיזרו על כל ארץ מצרים" => בספירה רגילה מניתי שלושה ניסים. *הומור הוא דברציני.

ענבמו ענבי ראש, אשכולות מרורות למו.

(רשי שם :" ראש, עשב מר".. מלמד אותך על הלך מחשבה של כמה..). אם תהית בקשר לפסוק, סתם רציתי להראות שגם אני יכול להביא פסוקים. עכשיו.. לנדון דידן, ראשית, אבקש את סליחת אמהתי בכך שגינוני הלשון שלי יהיו מתומצתים קמעה (על משקל מאמר חז"ל בברכות :אוכל קמעה, אשתה קמעה.. שעליו פסקו שחייב מיתה.. לומשנה..), פשוט.. הפלאפון שלי לא מחבב שליחת הודעות ארוכות. כעת לנושאים : א. השאלה הזו דווקא אינה שלי, עייני רמב"ן בראשית פרש` ויגש גבי "יוכבד נולדה בין החומות", תהיתי מה את תתרצי על זה.. ב.ממש לובנתי מה ענית, כבעל מנשק פלאפוני לאוחזת מקלדת אבקשך לפרט. ג. סבב"ה, מקובל עלי. עכשיו נותר אולי לחשוב מדוע רשי בחר דווקא את הנסים הללו. (אולי כי הם כוללים את השאר.. אולי.).

למעלה