טובה תחת טובה

REALI

New member
שלום

עניתי במילים אלו: ההפרדה היא ביחס להגדרת המציאות הנתונה כטוב או רע. טוב שיש מדינה רע שנהרגו על מקרה אחד אנחנו יכולים גם לשמוח וגם להתאבל. א"א להפריד ביניהם מבחינת סיבה ותוצאה, אבל בסופו של דבר אלו שני נתונים ניפרדים שעל האחד ניתן להודות ועל השני להתלונן (או לקבל). זה מה שיש לי לומר בנושא ואם אתה מקבל אני שמח ואם לא אז זו זכותך. לגבי רחמנותו של האל, אין הכוונה שינהיג אותנו רק בנעימות ושאנחנו רק נקבל. להיפך. משמעות הנהגת העולם ברחמים היא הגורמת שאנחנו צריכים לתת והיא הגורמת שאנחנו חווים כ"כ הרבה סבל. הנה קישור לחלק ממה שכתבתי בנושא. לגבי הסיפורים בתנ"ך, אנו מקבלים את הסיפורים כפי שהם מופיעים, ומופיע שאכן כל מי שנהרג במקרים שציינת היה רשע, ומי שלא היה רשע לא נהרג. לגבי השיטות שלו. הטיפול המרכזי הוא ע"י הקמת עם שינהג עפ"י חוקי מוסר וצדק ויאיר אותם לכל העולם כולו בסופו של דבר. רוב המקרים מהתנ"ך שציינת הם קודמים לעם ישראל ונוהגת בהם "מידה כנגד מידה". ואגב, מדרש יפה שבדיוק השבת קראתי לגבי המבול: רבי אבא בר כהנא בשם רבי לוי אמר: אמר הקב"ה יקוו לי המים, מה שאני עתיד לעשות בהם. משל למלך שבנה פלטרין והושיב בתוכה אלמים והיו משכימין ושואלים בשלומו של מלך ברמיזה ובאצבע ובמנולין. אמר המלך: אלו היו פקחין על אחת כמה וכמה, אתמהא?! הושיב בה המלך דיורין פקחין עמדו והחזיקו בפלטין. אמרו: אין פלטין זו של מלך שלנו היא! אמר המלך תחזור פלטין לכמו שהיתה. כך מתחלת ברייתו של עולם, לא היה קלוסו של הקדוש ברוך הוא עולה אלא מן המים, הדא הוא דכתיב (תהלים צג): מקולות מים רבים אדירים משברי ים. ומה היו אומרין: אדיר במרום ה'. אמר הקב"ה: מה אם אלו שאין להן לא פה ולא אמירה ולא דיבור והרי הן מקלסין אותי, כשאברא אדם על אחת כמה וכמה. עמד דור המבול ומרד בו, עמד דור אנוש ומרד בו, דור הפלגה ומרד בו. אמר הקדוש ברוך הוא: יפנו אלו ויעמדו ויבואו אותן שישבו בהן מקודם, הדא הוא דכתיב: (בראשית ח): ויהי הגשם על הארץ ארבעים יום וארבעים לילה: המהר"ל מפראג מפרש יפה את המדרש. (מיועד רק למי שרגיל לקרוא את הסגנון שלו). בינתיים אני עוד מחפש.

mador 26

New member
מדרשים אינם מציאות

אלא משלים דמיוניים שהומצאו ושלא בכל מקרה תואמים עם המציאות, ההפרדה שלך היא מלאכותית, (והמטרה ברורה) כי לא ניתן להפריד בין המחיר והקניין - האחד תלוי בשני. כי המחיר שולם תמורת הקניין. אין על מה להודות אם שולם מחיר מלא ומופקע.

REALI

New member
הפתעת אותי!

לא ציפיתי למענה בשעה כזאת. אכן המדרשים הם משלים הבאים להעביר את הרעיון העומד מאחורי המציאות. מושג הקניין קיים גם במקומות בהם אין כלל תשלום כמו מתנה או ירושה. ע"מ שיתבצע קניין צריך שיהיה רצון של המקנה להקנות ופעולת קניין של הקונה (או המקנה עצמו במקרים מסויימים). התשלום הוא רק תוספת חיצונית שבגינו המקנה מתרצה להקנות. וחוץ מזה כל הדיון הזה בכלל לא שייך, כי כל הנושא של גאולת ישראל הוא עניין הרבה יותר רחב. וזה לא קשור בכלל לעניין של קבלה ונתינה אגואיסטיים.

ובכן מדור

אם עדיין אינך מבין את ההבדל שבין הכרת הטוב והכרת טובה , הרי ששום "נאום" נוסף שלי לא יענה לך , שכן הבסיס לשאלותיך והבסיס" לנאומי "אינם אותו בסיס , תשאר עם השאלות מבחינתי ,זה לא רע . בברכה אלה

mador 26

New member
ההבדל שבין הכרת הטוב והכרת טובה

שלום אלה, במחילה מכבודך, אני הקטן ובבור, איני מבין את ההבדל שבין "הכרת הטוב והכרת טובה" אודה לך אם תוכלי להבהיר את כוונתך... שבוע טוב.

שבוע טוב

ממש על קצה המזלג אני מזדהה עם כאבך לגבי המחיר שישראל משלמת, הכרת הטוב והכרת הטובה למשל על החרדים להכיר טובה לציונות שבזכותם קמה לנו המדינה מחדש ויש לנו ישיבות לתלמוד תורה בארץ ישראל , על הציונים להכיר טובה לחרדים על שלומדים את התורה המפרנסת רוחנית את כלל ישראל כולל את הלא מאמינים שבישראל. ועל שניהם להכיר בטוב שיד השם היא שהובילה ידי הציונים להקמת המדינה מחדש לטובה עליונה של כלל העולם. הכרת טובה -מישהו עשה ל איזו טובה ואתה מכיר נקודתית באותה טובה , ומשיב טובה תחת טובה , הכרת הטוב - הכול טוב וגם זו לטובה , ונוהג בטוב בכול אשר הנך הולך ועושה , מאמר לא ארוך טוב כעת וגם זו לטובה http://www.ima-adama.co.il/blogs/Record.asp?RecordId=3078&BlogId=155&ChapterID=547&CurRecordList=0

mador 26

New member
הכרת טובה?

למה הדבר דומה? אם קונים אצל סוחר או בחנות מצרכים ומשלמים מחיר מלא, האם יש מחויבות של הכרת טובה? עם ישראל שילם מחיר מלא עבור הקמת המדינה, ועוד משלמים "תשלומים" נוספים מעת לעת, אז למי ומדוע מחוייבים בהכרת טובה?

REALI

New member
לכאורה אתה צודק

אומנם בהלכה מבדילים בין הקניין של החפץ לבין תשלום התמורה עליו. שני דברים ניפרדים
המעסיק שלי מקפיד להודות לי על כל עבודה שאני עושה בשבילו ואף אני מודה לו על כל משכורת שהוא משלם לי. גם לנהג האוטובוס אני מודה. כי אעפ"י ששילמתי לו, הוא לא היה חייב להפעיל את הקו הזה אם לא רצה ואז אני הייתי תקוע. ואגב, כמה זה מחיר מלא על מדינה?

mador 26

New member
באשר המחיר עבור המדינה...

מקדמה של "שישה מיליון", ו"תשלומים" נוספים שטרם הסתיימו. בהחלט מחיר מופקע. לא אתווכח אתך על היחסים בינך והמעסיק שלך ונהג האוטובוס שאתה נוסע איתו, אך אין זאת הנורמה המקובלת. לא ראיתי אף פעם שמנהל במפעל עם עשרות ומאות עובדים, עומד ביציאה מהמפעל בזמן כל שהו בסוף יום העבודה או בזמן אחר, ומודה לעובדים על עבודתם, גם העובדים לו אצים להודות לו עם קבלת תלוש המשכורת. כך גם לא לנהג אוטובוס.

REALI

New member
טוב אני פורש בזאת.

אני לא רואה סיבה למה נורמות חברתיות צריכות להורות לי על האמת. אכן למעסיק שלי יש כמה עובדים ספורים ולא עשרות. ובמקום שאני גר בו כולם (כמעט) מודים לנהג האוטובוס. אני פורש לישון. ופורש מהדיון ואני מזמין אותך להודות הן למעסיק שלך והן לנהגים (אם יצא לך ליסוע באוטובוס) ותיווכח כמה שזה טוב ואף תואם את המציאות. לילה טוב.

אודה יה

באופן אישי אני חשה שאני חיה באופן של הודיה תמידית לקדוש ברוך הוא והתפעלות אין סופית ,ולא זה לא אומר שאני לא רואה את כול הדברים שאינם תואמים לטוב השם ,הנעשים על ידי בני אדם, ואכן ממקום של הודיה לשם באופן פשוט וטבעי יש גם תודה לנהג האוטובוס ובכלל , די התלבטתי באם אף להוסיף שגם כאשר אני משלשלת מספר מטבעות בכובעו של קבצן אני אומרת תודה , א. שלא יובך המקבל ב,לא יודעת, ככה בברכה

הערכיות של גל

ההודיה משמעה הערכה ,האדם מעריך את כול היש, בכך החיים ערכיים,אנו רגילים לרוב לומר תודה על דברים גשמיים שקבלנו, ברצוני לשתפכם בדבר הבא, לפני שנים טפלתי בתינוקת מאז היותה בת חודש ,הקשר נמשך עד היום כשהיא לא מזמן חגגה בת מצווה), ביליתי אתה כול יום מבוקר עד ערב ,בתשלום כלומר כעבודה , בשל שאמה ואני חברות מזה שנים רבות , הרי שגם בסופי שבוע הילדה היתה אצלי לא אחת , כמו גם בנסיעות של אמה לחו"ל ,דבר זה לא היה במסגרת של עבודה בתשלום כמובן, הדינמיקה ביננו היתה כזו שכאשר היינו יוצאות לטייל היינו עוצרות ליד פרחים מריחים ממששים צמחים , ולומדים להתבונן ולהכיר את העולם , תוך חיבוק ואינסוף אהבה , כאשר היה איזה דבר שרצתה לדעת היתה מצביעה לכוונו והייתי מסבירה לה מה אנו רואות , תינוקת זו ששמה גל , כשהיתה בת 10 חדשים , אחרי שאמא שלה שבה מתאילנד והביאה איזה מוביל של פילים , הצביעה על המוביל וללא מילים שאלה אותי מה זה , קבלה הסבר וכו , ותגובתה בגיל 10 חדשים היתה להביט עמוק בעיניי ואמרה תודה , אנו מלמדים את ילדינו לומר תודה כאשר אנו נותנים להם דבר מוחשי ביד , תינוקת זו הוכיחה מעבר לכול ספק שהיכולת להעריך דבר שאינו חומרי ולא ניתן לכמת אותו ,מצויה באדם מלידתו , ושאנו אלה אשר סוגרים עם מפתח את המדות שנתנו לאדם מבריאתו , נכון שניתן לומר שהיה גם הנלמד למשל כאשר ראינו מנקה רחובות אמרתי לה: תודה למנקה הרחובות אשר דואג שרחובותינו יהיו נקיים ולשמור על ארץ ישראל נקיה ויפה , בכך כביכול זה הנלמד להעריך דברים שלא ניתן לכמת אותם לדבר חומרי , חיים ללא שאנו מעריכים הם חיים ללא ערכים , הערך מוטבע באדם . בברכה

למעלה