טהרת המשפחה

אורוש11

New member
טהרת המשפחה

כיצד אפשר לשמור על טהרת המשפחה במשפחה חילונית? ז"א ממש חילונית.. גם לא שומרת שבת או משהו כזה אבל שטהרת המשפחה חשוב לה!

אין בעיה

רוב המשפחות בעם ישראל הינן מסורתיות לפחות במידה של אכילת אוכל כשר לפסח, טהרת המשפחה, ברית מילה, חתונה, סדר הלויה, בר מצוה, ועוד. אפשר לשמור טהרת המשפחה גם במשפחה שאיננה שומרת תורה ומצוות באופן רציף, על ידי הקפדה על שבע נקיים, טבילה במקוה וכו'.

אופירA

New member
מנהל
לומדים את דיני טהרת המשפחה ומקיימים אותם

איפה תלמדי? אולי תפני לבלנית במקווה הטהרה הקרוב, שתפנה אותך לקבל הדרכה ללימוד הדינים?

אורוש11

New member
אוקיי אבל..

את האמת שהכוונה לכך שפשוט יהיו את השבועיים האלה ללא נגיעה זה מה שחשוב. כל הקטע של המקווה והטקסיות.. לא יודעת כל כך .. פשוט שמעתי על זה וזה נראה לי מאד חשוב ורצוי אבל האם הטקסיות הכרחית?

את מדברת על שמירת נגיעה?

זה משהו שצריך להיעשות כל השנה בעיקרון, אבל אם אתם חילונים אני לא ממש רואה מה הצורך בזה. במיוחד אם זה רק זה... ואני מכיר גם דתיים\ות שלא מקפידים לגמרי בזה. אז לפחות למראית עין - זה לא בדיוק שיא החשיבות. בעיקרון, האיסור הבסיסי (עד כמה שאני יודע), הוא איסור מגע בין גבר לאישה בדרך של חיבה\תאווה מינית\וכו', להוציא בעל ואישה וילדים. יש עדות וקבוצות שלוקחות את זה הרבה יותר רחוק מזה. מעצם העובדה שאת מדברת על פנים המשפחה, זה לא כלכך תופש לדעתי. אני זוכר ביום כיפור אחד, שנפגשנו כל החברים בערב, ואחד החליט שהוא שומר נגיעה בכיפור...סתם ככה כי בא לו. והוא פעמיים נגע בטעות בידידה נוספת שהייתה שם, וכל פעם שזה קרה הוא התחיל להתחרפן. זה נראה ממש מגוחך וזו בכלל לא הכוונה של כל העניין. בכל מקרה, שיהיה חג שמח:)

טבילה היא הכרחית

לא חייבים דוקא מקוה אבל זה הרבה יותר נוח ממציאת חוף מבודד בחורף לטבול בו.
ומבחינת הרתיעה מהמקוה, היא מובנת אבל יש כיום מקואות מאוד ידידותיים, הייתי מתיעץ עם נשים בסביבתך שטובלות כדי לקבל המלצות על מקוה נעים ומטופח בו הבלניות ידידותיות לסביבה.

masorti

New member
בשביל מה היא צריכה מקווה?

לפי הכרטיס שלה היא רווקה. בכלל לא יתנו לה לטבול במקווה.

לא יתנו לה?

מעולם לא ראיתי ששאלו מישהי במקווה מה מצבה המשפחתי. ולא כל באות המקווה "מסומנות".

masorti

New member
תבוא בחורה בת 19 ובלי כיסוי ראש...

והבלנית לא תשאל כלום? הרי יש גזירת חכמים שאסור לרווקה לטבול. טוב, מה אני יודע. אף פעם לא הלכתי לטבול עם נשים במקווה.

אורוש11

New member
בגדול

בגדול כן אני רווקה ואני גן בת 19 אין לי בן זוג אני רוצה פשוט לדעת את זה לעתיד יש לי ידיד שהוא דתי וכמה חברות ולאחרונה יצא לי לשמוע ככה על הדת למרות שאני ממש לא בקטע שלה, ז"א היא חכמה ויפה אבל לא בשבילי עד לקטע של טהרת המשפחה כשסיפרו לי על זה בהתחלה אמרתי נה וזה שטויות אבל זה באמת משהו הכרחי לחיזוק הקשר, ולחידושו כל פעם מחדש השאלה שלי כאילו איך מכניסים דבר כזה לבית חילוני.. ??

תראי, אין כזה דבר "בית חילוני"

יש הרבה בתים שאינם דתיים אבל שומרים על חלק מהמסורת. אני מכיר אנשים שאינם דתיים אבל עושים קידוש בשבת ומקפידים על סעודת שבת. כאלה ששומרים על כשרות או טהרת משפחה וכיו"ב. למעשה הכרתי כמה אנשים שמגדירים עצמם חברתית כ"לא דתיים" שאורח החיים שלהם דתי יותר מחובשי כיפה רבים.

למעלה