טגרטול וקפרה

nonimade

New member
טגרטול וקפרה

שלום,

אני בת 35, בריאה לחלוטין למעט אבסנס.

הטיפול התרופתי שלי הוא טגרטול ופריזיום כתרופה משלימה. הטגרטול מאזן את הגרנד מל, אבל הפריזיום לא מונע את הניתוקים (אבסנס).
לפני כמה ימים חטפתי אבסנס תוך כדי ריצה ופתחתי את הסנטר. קבעתי פגישה עם ניאורולוג ואפילפטולוג ושניהם המליצו להחליף טיפול.

האפליפטולוג המליץ להשאר עם הטגרטול (בדיקות כבד יצאו די תקינות) ולהוסיף קפרה במקום הפריזיום. המינון הסופי שלו אמור להיות 1,250 מ"ג (עם 800 מ"ג טגרטול).
קראתי חוות דעת של מטופלים בקפרה והיא די מפחידה אותי בתופעות הלוואי שלה - בייחוד התקפי זעם, מחשבות אובדניות, נשירת שיער והשמנה.

הניאורולוג המליץ לרדת לגמרי מהטגרטול והפריזיום ולהחליף אותם בלמיקטל, שיגיע ל-200 מ"ג אחרי תקופה של 40 יום של חפיפה בתרופות.

אני נוטה לכיוון הלמיקטל. האם למישהו כאן יש דיעה לכאן או לכאן בערבות טיפול שהוא עבר עם אחת התרופות האלה?

תודה,
נ'

חייםלוי

Member
מנהל
אנחנו לא רופאים ולא יכולים לתת המלצה איזו

תרופה טובה יותר או פחות.
זה שקפרה השפיעה בצורה מסוימת על חולים אינה אומרת שהיא תשפיע כך גם עליך. לכל תרופה אנטי-אפילפטית יש תופעות לוואי, לפחות בהתחלה וזה לא צריך להרתיע מלשהתשמש בה. גם לדפלפט שהיא תרופה ותיקה מאוד יש תופעות לוואי של השמנה ונשירת שיער. ללמיקטל עלולה להיות תופעת לוואי אלרגנית מסכנת חיים. כמובן שזה די נדיר ורוב הסיכויים שלא יקרה שום דבר חוץ מקצת חוסר נוחות בהתחלת השימוש בתרופות.
מציאת תרופה או תרופות שעוזרות לייצב חולה היא בדרך כלל בתהליך של ניסוי וטעייה עד שמוצאים את השילוב המתאים לחולה מסוים.

nonimade

New member
אתה צודק, כמובן

הכוונה היתה לקבל חוות דעת מאנשים שהשתמשו בתרופות האלה, ביקשתי את החוויה האישית.

יום טוב,
נ,

happyלפסיה

New member
ליום טוב

ובכן...עכשיו אני מבינה שוב למה כל הברשה מורידה איתה רעמת שיער..ועכשיו אני גם נזכרת שכבר אמרו לי את זה...(זיכרון טוב אבל קצר..)
האמת שאין לי דעה לכתוב לך..את התופעות שלי אני בקושי זוכרת אז בטח שלא בשביל להמליץ..
ואני בנטיית מחשבה כמו של חיים,גל אחד והנסיונות שלו והתופעות שלו עם הלוואי של הכדורים שהוא לוקח..
אני עם טגרטול מתחילת הדרך ועכשיו מורידה את הקאפרה כדי להחליף ל...(?)
טוב לא עזרתי הרבה..אבל כתבתי לא מעט..

שיהיה יום נעים :)

ליהי

למעלה