טגרטול והנקה

דובי1401

New member
טגרטול והנקה

היי לכולם

אני בטוחה שדיברו על זה בעבר,אך לא הצלחתי למצוא נושאי שיחה ....

כפי שחלקכם יודעים, אני בהריון :) בע"ה בקרוב יולדת, וביררתי עם פרופסור נוייפלד לגבי הנקה, היא אומרת שזה אפשרי לחלוטין ושהטגרטול עובר באחוזים אחדים ולא משפיע כלל ,כך שאין מה לדאוג .

האם יש כאן נשים שנוטלות ומניקות ???
תודה:)))

חייםלוי

Member
מנהל
אפשר לסמוך על פרופ' נויפלד. יש לה ניסיון עצום

לא רק בנושאי אפילפסיה כי אם גם בקשר בין אפילפסיה ונשים בהריון ואחריו

דובי1401

New member
חיים היקר!!

תודה

&nbsp

delibaby

New member
תשובה

בהריון הראשון הייתי במעקב של פרופ' נויפלד ולקחתי טגרטול+קפרה.
&nbsp
היא אמרה שהיתרון בהנקה עולה בהרבה על הסיכון שבמעבר הטגרטול לתינוקת כך שהנקתי שלושה חודשים והפסקתי כי חליתי בווירוס ואח"כ כבר לא חזרתי להניק.
בשלושת החודשים הראשונים האלו שילבתי את ההנקה עם בקבוק, שוב בגלל החששות וכן כדי שאוכל לישון בלילה שש שעות רצופות.
&nbsp
בלידה השניה לא הנקתי כי היתה לי הרעלת טגרטול ובקושי הייתי עם הבנות, הן היו בפגייה וחששתי להרים אותן כי לא הייתי מאופסת כך שממש לא לקחתי סיכון ואחרי שיצאתי מזה לא רציתי להניק אותן בגלל הרמות הגבוהות של התרופה בדם (10-11).
&nbsp
אני מאמינה להערכה של פרופ' נויפלד אבל אני חושבת שההחלטה הזו היא מאוד אישית ואת צריכה להרגיש בנוח איתה.
&nbsp
אולי כדאי לציין שאני אמא די חרדתית בכל מה שקשור לתרופות ולבנות, כך שמן הסתם זה משפיע על ההתנהלות שלי עם התינוקות.. אם זה מתבטא בכך שאני לא ארחץ אותן כשאני לבד בבית או שבחודשים הראשונים ריפדתי את כל האזור מסביבי מחשש ש..
&nbsp
לא יודעת אם עזרתי לך להגיע להחלטה, אבל אני מאחלת לך לידה קלה והרבה הצלחה.
&nbsp

דובי1401

New member
היי דלי-בייבי :)

בהחלט סייעת לי עם התגובה , תודה רבה על ההתייחסות!
&nbsp
למרות שאני ברוך השם טפו טפו בסדר, אני נורא מפחדת להחזיק אותה לבד.... או בעמידה... או לרחוץ אותה... מבאס אותי שאני בתור אמה אצטרך לנקוט בכאלה אמצעי זהירות
,אבל מין הסתם אני אעשה הכל כדי שהיא תהיה בע"ה שמורה ומוגנת בדרך הכי בטוחה וטובה בשבילה.
אני מקווה בע"ה שארגיש טוב ושהכל ימשיך איך שהוא עכשיו כדי שאוכל להניק אותה לפחות קצת בהתחלה....
&nbsp
תודה רבה על האיחולים!!!
וכמובן בהצלחה גם לך...

למעלה