טבעת נישואין

qwerty27

New member
טבעת נישואין

אני מעוניינת לקבל הסבר על הסגולות של טבעת נישואין מרובעת מבחוץ ועגולה מבפנים.שמעתי שיש לשימוש בטבעת מסוג זה לקידושין משמעויות שונות. אשמח לקבל הסבר...אני מתחתנת בעוד 3 שבועות...

asaf2000

New member
מרובעת מבחוץ ועגולה מבפנים

מספר מנהג ישראל תורה:"כתב בזוהר חי (בהקדמה דף ד') וז"ל, כך יש לתקן טבעת כתקנת מורי ורבי (ה"ה הרה"ק מזידיטשוב זי"ע) מרובע מבחוץ ועגול בפנים שהוא יסוד דנוקבא והוא לסימן טוב ולמזל טוב שלא יהיו שני הפכים חלילה וכו' עי"ש, ולהלן בזוהר חי (דף כ') כתב וז"ל, קיבלתי ממורי דודי רבינו צבי הקדוש שהטבעת קידושין צריך שיהיה עגול מבפנים ומרובע מבחוץ בריבוע גמור כעין שני דלתין וכו' והעושה טבעת קידושין כזב מממון בעלה דוקא יהיה מובטח שלא תהיה אשתו עקרה כל ימיה עי"ש, ועין גם בספר תפילה למשה, דף ק"מ בתוך דבריו כי טבעת הקידושין היא שני דלתין עי"ש.".

Ring_C

New member
בחתונה שלי...

כשאמרתי לרב שלי (מקובל אמיתי!) שאני הולך לקנות טבעת נישואין (התחתנתי לפני שנה וחצי) הוא ביקש שאקנה עוד טבעת (חוץ מהטבעת הרגילה העגולה) שתהיה מרובעת מבחוץ ועגולה מבפנים. ניסיתי לשאול למה, אבל לא קיבלתי יותר מדי הסברים. אם אני זוכר נכון, זה ההבדל בין הגבר לאשה. מעין נסיון לרבע את העיגול, או לעגל את המרובע. זכור לי משהו גם על העולם הזה והעולם הבא. אני מקווה שזכרוני אינו מטעני... אגב, הוא אמר לקנות טבעת כזו דווקא מכסף, ולא להשקיע יותר מדי. גם לא צריך לשים אותה כל הזמן לאחר הנישואין. אם האשה לא רוצה לשים אותה (אשתי אומרת שזה לא נוח בגלל הפינות המרובעות), היא לא חייבת. לסיכום, הוא ביקש שתהיינה 2 טבעות. אחת ע"פ ההלכה (עגולה וחלקה מבפנים) ואחת ע"פ הקבלה (מרובעת מבחוץ ועגולה מבפנים). הטבעת ע"פ ההלכה יכולה להיות פשוטה וזולה, רק שתהיה מכסף. אחותי קנתה לי אחת כזו מירושלים. עלתה 80 ש"ח בזמנו. מקווה שעזרתי. ושיהיה במזל טוב!!!

למעלה