טבעת והיריון

ortalna29

New member
טבעת והיריון

שלום לכולן, אני מתחילה לברר על הניתוח לטבעת אבל מבחינתי מה שיכריע הוא כל העניין של תיכנון המשפחה- יש לי ילדה בת חודשים ואני מתכננת עוד כמה חודשים שוב להיכנס להיריון, מה ההשלכות מבחינת הטבעת- האם יש זמן מסויים שצריך להיות עם הטבעת ולא להיכנס להיריון - כמו כן קראתי איזה הערה לגבי הימנעות מהרמת משקל עד 5 קילו-אז מה עושות כל הנשים שיש להם ילדים- לא מרימות אותם??? אשמח אם תוכלו לעזור לי בשאלותיי אלו...

אופירA

New member
מנהל
הרופאים אומרים

שרצוי לחכות שנה לפני הריון מהניתוח. מצד שני גם לא כדאי לעשות ניתוח כשמיניקים. תתייעצי עם הרופא המנתח בסוגיה זו. ההערה ששמעת על 5 קילו - אני לא שמעתי אותה מהמנתח שלי, ומי שהעיר את ההערה התכוון לתקופה קצרה לאחר הניתוח. מהניסיון - אמהות עם ילדים הרימו אותם אחרי כמה ימים. בימים הראשונים צריכים עזרה של מישהו שירים את הילדים.

מנסיון שלי

אני נכנסתי להריון חודש אחרי הניתוח. המנתח שלי אמר שאין שום בעיה עם זה. נכון, זה לא היה מתוכנן, אבל קרה. ילדתי 10 חודשים אחרי הניתוח והכל היה בסדר. לדעתי אם את מתכננת בכל מקרה הריון נוסף, חכי עם הניתוח, זה לא MUST כרגע. את היא זו שצריכה לעשות את סדר העדיפויות ולהחליט מה יותר חשוב כרגע מבחינתך- תכנון המשפחה, או ניתוח. לגבי המנעות מהרמת משקל- זה לא בגלל הטבעת עצמה. מדובר בניתוח בטן לכל דבר, אפילו אם קוראים לו לפרסקופיה. אחרי ניתוח בטן עדיף להמנע מהרמת משקל כבד לאיזושהי תקופה. ושיהיה בהצלחה.

למעלה