טבעונות ועבודה
אני מניחה שזה נושא שדובר עליו כבר המון אבל בכל זאת אבקש שיתוף פעולה. אני כן מחפשת דיון תאורטי/פילוסופי ומאוד פרקטי.
אז ככה:
אני כבר שלושה חודשים+ ממלצרת במקום צמחוני שיש בו מנות טבעוניות ואני מוציאה מלא מנות עם ביצים וגבינות. רע לי עם זה.
במקום הספיציפי הזה אני כן מקבלת את השכר שלי מהמקום ולא רק מטיפים. כלומר - אני מקבלת כסף כי אני מגישה מנות מהחי לאנשים (ואומרת להם תודה בבקשה ובתאבון).
אני מחפשת עכשיו עבודה חדשה כי אני מוצאת את עצמי בפערים פנימיים עצומים ואני לא שלמה עם מה שאני עושה (כי הרי לא הייתי קונה מוצר לא טבעוני לחבר/ה, גם אם ב100% הוא היה הולך לקנות את זה בכ"מ).
לא יצא לי להכיר טבעונים שעבודתם היא 100% טבעונית. תמיד יש איזה משהו שנוגע לתעשיה/לתמיכה ברעיון הניצול והשיעבוד.
והתחלתי לתהות - איפה עובר הגבול?
קופאית בסופר, לוקחת חלק בתעשיה?
שליח של מסעדה, לוקח חלק בניצול?
מוכרת בחנות שיש בה גם עור, תורמת לתעשיה?
בנאדם שהכניס לתוך חוברת נייטרלית מניצול תפריט של מסעדה לא טבעונית, לוקח חלק?
מוכר בחנות ספרים שמכר (גם אם רק העביר בקופה ולקח כסף) לאמא ספר ילדים שמתואר בו גן חיות ועוגות גבינה, תומך או לא?
אם אמלצר במקום שיש בו "רק" ביצים, זה יהיה "פחות גרוע"?
כשמדובר בהתעסקות עם האוכל עצמו ממש, האם זה קרוב יותר לתעשיות מדברים אחרים?
ואם טבעונים לא יעבדו בעבודות כאלה, זה ישנה משהו?
ואם טבעונים כן עובדים בעבודות כאלה, זה משנה משהו? זה נותן לגיטימציה?
כל מחשבה תעזור לי להתפתח עם זה.
אני מניחה שזה נושא שדובר עליו כבר המון אבל בכל זאת אבקש שיתוף פעולה. אני כן מחפשת דיון תאורטי/פילוסופי ומאוד פרקטי.
אז ככה:
אני כבר שלושה חודשים+ ממלצרת במקום צמחוני שיש בו מנות טבעוניות ואני מוציאה מלא מנות עם ביצים וגבינות. רע לי עם זה.
במקום הספיציפי הזה אני כן מקבלת את השכר שלי מהמקום ולא רק מטיפים. כלומר - אני מקבלת כסף כי אני מגישה מנות מהחי לאנשים (ואומרת להם תודה בבקשה ובתאבון).
אני מחפשת עכשיו עבודה חדשה כי אני מוצאת את עצמי בפערים פנימיים עצומים ואני לא שלמה עם מה שאני עושה (כי הרי לא הייתי קונה מוצר לא טבעוני לחבר/ה, גם אם ב100% הוא היה הולך לקנות את זה בכ"מ).
לא יצא לי להכיר טבעונים שעבודתם היא 100% טבעונית. תמיד יש איזה משהו שנוגע לתעשיה/לתמיכה ברעיון הניצול והשיעבוד.
והתחלתי לתהות - איפה עובר הגבול?
קופאית בסופר, לוקחת חלק בתעשיה?
שליח של מסעדה, לוקח חלק בניצול?
מוכרת בחנות שיש בה גם עור, תורמת לתעשיה?
בנאדם שהכניס לתוך חוברת נייטרלית מניצול תפריט של מסעדה לא טבעונית, לוקח חלק?
מוכר בחנות ספרים שמכר (גם אם רק העביר בקופה ולקח כסף) לאמא ספר ילדים שמתואר בו גן חיות ועוגות גבינה, תומך או לא?
אם אמלצר במקום שיש בו "רק" ביצים, זה יהיה "פחות גרוע"?
כשמדובר בהתעסקות עם האוכל עצמו ממש, האם זה קרוב יותר לתעשיות מדברים אחרים?
ואם טבעונים לא יעבדו בעבודות כאלה, זה ישנה משהו?
ואם טבעונים כן עובדים בעבודות כאלה, זה משנה משהו? זה נותן לגיטימציה?
כל מחשבה תעזור לי להתפתח עם זה.