טבעונות והנקה

klili1

New member
טבעונות והנקה

רציתי לשאול - אני טבעונית "טרייה", כחודשיים. אני גם אם לתינוקת יונקת בת 5 חוד', כך למעשה היא גם טבעונית בחודשיים האחרונים בגלל שאני מניקה הנקה מלאה. פתאום נכנסתי לסרטים שאולי זה מסוכן לה. בנוסף היא גם נולדה כפג אז בכלל, למרות שהיא מפותחת לגילה ומשקלה מצוין... התייעצתי עם תזונאית טבעונית והיא אמרה לי מה כמות החלבון הטובה להנקה אבל עדיין אני לא שקטה.
אם יש מישהו בר סמכא, עדיף אפילו רופא ילדים טבעוני פה בפורום אשמח שיענה.
בנוסף עוד 2 ילדים בבית שהפחתתי להם משמעותית את צריכה הבשר/גבינות/ביצים. הם גם ככה ילדים שאוכלים הרבה פירות וירקות אבל שוב - אני פתאום לא רגועה בקשר לחוסרים שיתכן וייצרו להם. הם משונאי השקדים/אגוזים/טחינה/ירוקים...
אשמח לתגובות.
תודה:)

אינני אשת מקצוע, אבל

אם זה מרגיע אותך אז משרד הבריאות מאשר שניתן לחיות באופן מספק ובריא על תזונה טבעונית מלידה ועד זקנה, כולל בתקופות הריון והנקה, ותקופות של מחלה [למעט אותה המחלה עצמה, כמובן].

לגבי הילדים הגדולים אני לא הייתי דואגת מעבר לדאגה לתזונת הילדים בכלל [גם הטבעונים וגם הקרניסטים], ואשמח לקשר אותך לכמה מקומות מרגיעים:

ילדים טבעוניים

תזונת ילדים

הורות טבעונית

l coyote l

New member
תשובה רק מרופא תתקבל?

כי לא ידוע לי על חבר פורום טבעוני שהוא רופא.
אני הנקתי עד שהיא היתה בת 4 חודשים. בדיקות דם שנעשו לה (בלי קשר לתזונה, מסיבות אחרות) יצאו מושלמות.
אין הבדל בין טבעוונות לתזונה אחרת בהריון, הנקה או תזונת ילדים.
בכל המקרם יש לקיים תזונה מאוזנת ומעקב אם רוצים להבטיח שאין חוסרים.
חלבון זה החלק הכי פחות-ערך לדעתי שיש לשים עליו דגש, כי הוא הכי קל להשגה וקשה להגיע למחסור.
ברזל, לעומת זאת, יותר בעייתי (ענייני ספיגה וכו') ויש לשים לב איך צורכים אותו, למה מצמדים וממה מרחיקים כדי להגביר ספיגה.
*חשוב מאוד לצרוך תוסף B12, שאינו מצוי בתזונה*

במקומך הייתי עושה עוד התייעצות עם תזונאית לקבלת תפריט מסודר, ואפילו עם יותר מאחת כדי לקבל מגוון ורעיונות, דווקא יותר בשביל הילדים האחרים.

אגב, ככל הידוע לי (ומנסיוני), התינוק די מקבל הכל ברחם ובהנקה. מי שצריך לדאוג לה בזמן הזה היא האם המתרוקנת.
שימי לב לתזונה שלך קודם כל בשביל עצמך. אם לך יש הכל, אז על אחת כמה וכמה שליונקת לא תהיה בעיה.

snowy11

New member
את יכולה לשאול את ד"ר אריה אבני בפייסבוק

או לקרוא וליצור עימו קשר מהאתר האישי שלו.
הוא אמנם משתמש לעיתים בשפה קצת בוטה אבל הוא רופא וטבעוני בעצמו.

מוהר

New member
עד לפני שנה או שנתיים רופאים לא למדו תזונה

מעטים מהם בחרו ללמוד תזונה בנוסף לרפואה, אבל זו אינה הנורמה - ולכן לא פעם גם רופאים מדופלמים ומוכרים מוסרים מידע לא אמין.
אין סיבה להסתמך על עצות תזונתיות מרופאים סטנדרטים בדיוק כמו ש*לא* מומלץ לקנות מהם מכוניות.

מעדיפה בעשרות מונים תזונאי/ת טובה

אמנם אני אורחת

אבל אני יכולה לספר שמניסיון של תזונאיות רבות שהייתי אצלן, נראה שיש בעיה עם תכנית הלימודים שלהן, אני לא היחידה שנתקלה בבורות מזעזעת של חלקן, כולל במקרים של דיאטניות בבתי חולים. אז גם דיאטניות עשויות למסור מידע לא אמין. חשוב לברר ולקבל המלצות על דיאטנית לפני שהולכים לאחת כזאת.

l coyote l

New member
לכן נוצרה רשימת תזונאיות טבעוניות

או שתומכות בטבעונות (כלומר מבינות בהרכבת תפריט תזונתי לטבעונים).
נמצאת באתר "ההרצאה הכי טובה".

גם לי יצא להתקל בתזונאיות שלא יודעות את העבודה שלהן בשיט (אפילו בלי קשר לטבעונות, בתזונה מערבית קונבנציונלית).
מאידך, יצא לי להתקבל בתזונאית ממסדית עם יסודיות מרשימה ועם יושרה כזו שהודתה שאינה מתנגדת לטבעונות אבל לא בעלת מספיק ידע להרכבת תפריט טבעוני. יש גם כאלה.

lollapalooza

New member
לצערי זו לא רק בורות

(היי!)

אנשים שלומדים תזונה מעדכנים אותי שגם לשם פולשות החברות המסחריות השונות ומטפטפות את האג'נדה המפוקפקת שלהם ("מלמדים אותנו שצריך 3 מוצרי חלב ביום!"). צריך להזהר בדברים האלה...

היי

בבורות התכוונתי לחוסר ידע שלפעמים מביך ממש, למרבית הדיאטניות שהייתי אצלן נאלצתי להעביר הדרכה על אי סבילות ללקטוז, לחלקן לא היה מושג בסיסי לגבי רגישות לגלוטן, מחברה שאושפזה שמעתי סיפורי זוועה על דיאטניות של בית חולים שאם הייתה מקשיבה להמלצות שלהן היא הייתה נאלצת להישאר לאשפוז ממושך נוסף.

למעלה