טבלת עלויות חימום

טבלת עלויות חימום

איפה אפשר למצוא טבלה שמשווה בין כל סוגי החימום?
אני מאד רוצה חימום תת ריצפתי ולא יודעת מה להחליט...

מאגר

New member
באתר של משרד האנרגיה יש טבלאות

לגבי חימום תת ריצפתי עדיף מכל הבחינות מערכת שעובדת על מחלפי חום על מים ולא חשמלי.

השוואה בין עלויות חימום

ביום שני הקרוב בשעה 17:00 אני מעביר הרצאה בנושא חימום במרכז הבניה בגעש - את מוזמנת. ההרצאה מחולקת ל-3: חלק א' - תאוריה בנוגע לחימום. חלק ב' - השוואה בין שיטות החימום הנהוגות בישראל. חלק ג' - חימום באמצעות מערכת הסקה חשמלית בטכנולוגיה מתקדמת. קישור לטבלת ההשוואה הרשמית שמפרסם המשרד לתשתיות לאומיות - תוכלי למצוא באתר המשרד או באתר של החברה שלנו "דקוהיט" (לינק מסרתי לך במסר אישי ומופיע גם בכרטיס שלי).

צימעס

New member
את יכולה להסביר פה בכמה מילים

מה זה דקוהיט, איך זה עובד?

רשר

Well-known member
מנהל
בעברית "קונבקטור" עם חזית יפה

פועל על חשמל ולכן צורך בדיוק כמו כל תנור חשמלי אך קבוע לקיר,

צימעס

New member
איך עובד קונבקטור?

זה גוף חימום עם ראי (והזרמת אוויר)?

דקוהיט

את תגובותיך הציניות והלא חכמות ביחס למערכת זו ראיתי כבר מס' פעמים והתעלמתי עד כה - מין הראוי שתלמד ותחכים לפני שאתה קופץ. המערכת נבדקה במעבדה הלאומית לפיסיקה באונ' בגבעת רם בחורף 2000/1 וע"ס בדיקה זו התווסף סעיף לטבלאות ההשוואה של המשרד לתשתיות לאומיות "תנורים חשמליים קבועים מבוקרים" ניתן לראות בברור כי קיים פער של 25% בצריכה של מערכת זו אל מול "תנור חשמלי מטלטל" - ההשוואה בטבלה ביחס לחדרים של 30 ו-10 מ"ר. מערכת זו שונה לחלוטין מ"קונבקטור" בכל פרמטר: גם המבנה - גוף החימום, מערכת הבקרה מעטפת וכד' וכמובן גם בביצועים: צריכה, איכות חימום וכו'. לגבי הסבר על השיטה - להלן לינק לאתר לחלק הנקרא "איך זה עובד" הכולל הסברים מפורטים -http://www.decoheat.co.il/service.html לשאלות נוספות ניתן לפנות לנציגנו בכל עת וכן אשמח לענות במסר אישי.

רשר

Well-known member
מנהל
קראתי עוד פעם והשתכנעתי

זה אכן קונבקטור (אולי אינך יודע מה זה קונבקטור) מבוקר ע"י בקר מקומי עם אפשרות שליטה מרכזית, קונבקטור הנו תנור בעל גוף חימום (חשמלי, מים, שמן) נסתר בתוך מבנה כך שאין אפשרות מגע בחלק החם, חלק קטן מהחום נפלט בקרינה ישיה מדופן המבנה ושאר החום נפלט בהסעה תוך סחרור טבעי בחלל (או מאולץ אם הוסיפו מפוח שמקנה יתרון בחימום ראשוני ופיזור חום מהיר, בגרף שבפרסום זה החלק הקצר בזמן אולם במציאות זה תלוי בתנאי המקום ומנהגיו), בדגמים זולים יש לכל היותר טרמוסטט בטיחות ואף טרמוסטט באויר החוזר, לרוב ההתקנה קבועה אף שבזמנו יוצרו בארץ גם עם גלגלים כתנור נייד, מה היתרון האמיתי של הציוד שפורסם כאן - בקרה מדויקת ואיכותית (לא בדקתי אך אני מאמן לפרסום), חשוב לזכור שכל הציוד הנ"ל ישמש את הקונה כשלושה עד ארבע חודשים ולא יחסוך ממנו את המזגן לקיץ (הבקרה לא תעזור לשלוט על המזגן למרות כל השכלול שלה), היתרון של "חוסר תחושת מועקה" משול לבדיחה - כי היא נובעת מהפחתת חימום שניתן לקבל בכל מזגן פשוט ע"י כיוון הטרמוסטט נמוך מדרגת תחושת המועקה הפרטית של כל משתמש, אין לי דבר נגד החברה או מי שמיצג אותה כאן - אך מותר לי לומר את דעתי על סמך ידע ונסיון מקצועי ללא התיחסות לגופו, שכלו וכוונותיו של גולש,

סמנטיקה

אתה עוסק בסמנטיקה - אני מנסה לעסוק במהות... חימום נע בטבע ב"הולכה", "הסעה" ו"הקרנה". "קונווקציה" היא הסעה ונכון שברוב אמצעי החימום הביתיים מרבית החום נע בהסעה טבעית או מאולצת - אז אתה יכול לכנות את כולם בשם "קונווקטור" - קמין, מזגן, תנור גז, רדיאטורים של מערכת הסקה על מים וכו'..... מוכר לך המושג "הרגשת נוחות" או "פונקציית נוחות"? כנראה שלא אחרת לא היית מציין מפוח המייצר הסעה מאולצת כיתרון... שלשה דברים תורמים לקיום הנ"ל: 1. שמירת טמפרטורה נכונה ומתאימה לחלל מגורים (20 מע' בד"כ עד 21.5 לאוכלוסיה רגישה כולל תינוקות קשישים וכו'). 2. אחידות טמפרטורה ברמה של עשיריות מעלה (גוף האדם מבחין בקלות בהפרש של מעלה אחת). 3. לחות ותחושת מועקה נשימתית - תפגע בד"כ מאמצעים העובדים בטמפ' גבוהות או שיש בהם בעירה כלשהי. כשאני מנסה לבצע הבחנה בין מוצרי חימום מטלטלים זולים למוצרים שלנו אני מתייחס למס' רב של פרמטרים שגורמים לפער משמעותי ומוכח גם בחיסכון וגם "הרגשת הנוחות" המתקבלת למשל: גוף החימום - קיים פער משמעותי בין גוף חימום העשוי מחוטי להט לגוף חימום המותקן ביח' אלו - חוטי להט עובדים בטמפ' גבוהות מאוד ומגבירים את תחושת המועקה, אורך חיים נמוך יחסית ועוד.. בקרה - טרמוסטט מכני העשוי תיל הפותח וסוגר מעגל אינו יכול לתת מענה בדומה למערכת בקרה אלקטרונית. לסיכומו של עניין תכנה את המערכת הזו איך שאתה רוצה - בינה לבין המוצרים המכונים "קונווקטורים", המרחק רב ביותר בכל פרמטר! מבחינתי סיימתי את ההתנצחויות בעניין זה מעל דפי הפורום אם הינך מעונין להחכים אתה מוזמן לפנות אלי באופן אישי או כאמור להצטרף לאחת מההרצאות במרכז הבנייה - שבת שלום!

למעלה