טבלת מידות

makademya

New member
טבלת מידות

קניתי ספר תדמיתנות מדהים מארצות הברית שיש בו הכל כולל הכל (איזה 700 עמודים) וגזרות מדהימות, רק משהו אחד מוזר לי וזה טבלת המידות שלו הפרופורציות של היקף החזה והקיף הירכיים נראות לי בסדר אבל היקף המותניים נראה לי צר מידי לפרופורציות רגילות... האם אני טועה? המידות הן ללא תוספת תפרים (תסלחו לי שזה באינצ'ים)

שש שבע

New member
הטבלה בסדר

הישראליות בנויות ככה לרוב. מותן צרה אגן קחב... בקיצור אגן הים התיכון...

makademya

New member
בהשוואה לבובת דיגום וספרים אחרים...

מה שהיה מוזר לי הוא שעל פי ספרים אחרים שלי והבובת דיגום שלי נותנות למשל למידה 36 היקף מותן של 64 סמטימטר ללא תוספת, וההיקף בספר הזה למידה הזו במותניים הוא 61 סמטימטר ללא תוספות .. וזה נראה קצת צר מידי ... זה מתאים יותר למידה 34 של נערות... אז מה שאת אומרת הוא שלאמריקאיות ולנו יש את אותו גוף? ולצרפתיות האיטלקיות והגרמניות יש מותן רחבה? את באמת חושבת שהמותן לא צרה מידי????? פשוט אני לא יכולה להשוות עם הפרופורציות שלי כיוון שאני לא עומדת בסטנדרט (אני מידה 36 בחלק העליון ו34 בחלק התחתון ככה שהמותן שלי רחבה יחסית לפרופורציות) ואין לי אפשרות להשוות עם עצמי.. ואני מהססת להשתמש במידות של הספר.. אבל אני גם לא יכולה להוציא ממנו יסודות על בסיס של לוחות אחרים כי היסודות שלו בנויות לא בדרך הקלאסית.. (על בסיס של מידות אלכסוניות) וכל הפיתוחים בנויים לפי היסודות שלו מן הסתם... בקיצור אני מהסססת...

makademya

New member
אפשר להתבסס על היסודות שלה?

הבניה אומנם של היסודות שונה מהדרך הרגילה ... אבל עדיין לא הבנתי מכן האם המידות בסדר? האם הם הגיוניות ?

lirola

New member
המידות לא ממש משנות

את הגיזרה את יכולה לבנות על פי מידותייך. לחולצה יוצאים ממידת חזה ואם צריך מגדילים או מקטינים את המותן ואת הירכיים. אבל היסודות מאד מוזרים. אני נעזרת בספר רק לפיתוחים של גזרות יסוד שאני עושה על פי מילר. וגם מילר לא מושלם ומתקנים.

makademya

New member
זה ככה תמיד עם כל הספרים?

כי אני כבר כמה זמן מחטטת בספרים ומחפשת יסודות טובים ותמיד יש משהו שלא מוצא חן בעניי בהם.. ותמיד אני משחקת אתם ומשנה אותם אבל כשאני אחר כך עושה מהם פיתוחים שונים זה תמיד יוצא שעות נוספות ומתישות... אני כבר כמה זמן מחפשת יסודות טובים לעבוד אתם.. אם יש לכן המלצה חמה או הכוונה אני אשמח... אני שומעת מכן המון על מילר .. באיזה ספר מדובר?

lirola

New member
תמיד משנים את היסודות

זה רק בסיס. לא לכולם הכתפיים עומדות באותה זוית ורוחב הצוואר הוא אותו דבר ביחס לגוף וכו' וכו'. זה רק משהו לצאת ממנו. כשאת יוצרת לעצמך בסיס טוב לאריג ולסריג, את לא צריכה יותר לעבוד על יסודות, רק על פיתוחים. יסוד טוב כדאי לגזור על בריסטול 240 גרם לפחות . מאוד קל לעשות איתו פיתוחים לאחר מכן.

makademya

New member
אז בקיצור...

את אומרת לי להשאר עם יסוד שמוצא חן בעניי ולעבור הלאה... בכל מקרה את כל היסודות אני דווקא גוזרת על מפל שקוף.. ככה גם הוא לא נהרס וככה גם עם טוש פרממנט אני משאירה את כל האינפורמציה ורואה על הדף מה אני עושה ונורא קל לסובב אותו עם פושפינים וכ.. המון תודה לכולכן על העצות :)

אני חושבת שלזה היא התכוונה אפשר לרכוש

Pattern-Making for Fashion Design (Hardcover) by Helen Joseph Armstrong (Author) "To work efficiently, the patternmaker must have the proper tools and supplies ..." (more

למעלה