טבלת חיזוקים

מ י ר

New member
טבלת חיזוקים../images/Emo9.gif

כבר כתבתי בפורום על ההתמודדות שלנו עם בתנו ולכן לא ארחיב. קראתי את הספר "ילד פיצוץ" והחלטתי לנסות את הטבלה. עד עכשיו הכל בסדר. הלחץ בבית ירד, הכל יותר רגוע, היא עושה את הדברים שהיא צריכה לעשות (שיתפתי אותה בציפיות שלי ממנה, 3 דברים עקרוניים ) כדי לקבל מדבקה. השאלה שלי היא: עד מתי? ואיך להוריד את ה"קביים" הללו?

גרא.

New member
תהליך הגמילה של הילדה מעיצוב

ההתנהגות על ידי מערך של חיזוקים קוגקרטיים,מתבצע הדדית, בשני מסלולים. ראשית, את יכולה באופן הדרגתי, להעלות את המחיר. כלומר אם עד עכשיו הילדה זכתה לקבל 3 מדבקות על 3 ביצועים חיוביים,תתגמלי אותה כעת, רק בשתי מדבקות, על אותם השלושה..ודי מהר, תעברי למדבקה אחת. המסלול השני,הוא הפידבק,המשוב החיובי שהילדה מקבלת מכם, או ממעגל המשפחה הקרובה על התנהגותה,היוצר בדיעבד גם שינוי התנהגות חיובי,שעליו היא לא תרצה לוותר, גם אם היא לא תזכה יותר לחיזוק הקונקרטי..עצם השינוי בהתנהגותה,שהיא חשה בו, מגביר את תחושת השליטה העצמית, הבטחון העצמי, הבגרות הרגשית היחסית, ומנקודות המבט האלה, קל עליה הרבה יותר להמשיך בשינוי.הקריטריון לשינוי ההתנהגות, הוא היכולת של הילדה להמשיך להתנהג בדיוק באותה צורה כפי שהתנהגה עם החיזוקים, אבל בלעדיהם..במידה והיא מצליחה בכך לתקופה של שבועיים רצוף,גם אם פה ושם, יש "תאונות",כלומר, חזרה מקרית להתנהגות ה"קלוקלת",או אז.הצלךחת להגיע לשינוי. אבל אם היא חוזרת לסורה די מהר אחרי הפסקת החיזוקים..יש לחזור לכך..ושוב לגמול עד שהתנהגותה החיובית תתיצב.

מ י ר

New member
האם אני צריכה ללכת לפסיכולוג?

חזרתי מיום הורים בגן של בתי והמשוב על הילדה היה רק חיובי. ילדה עם זכרון מדהים, חכמה, יוזמת, סקרנית ועוד. אין התפרצויות. המרפאה בעיסוק של בתי המליצה לנו ללכת לייעוץ, היא ראתה כיצד היא מתנהגת בזמן הטיפול, לעיתים בוכה כשקשה לה, לעיתים בועטת בשולחן, לא מוכנה לקבל באיפוק תגובות שלי ועוד... בעלי די מתנגד לכל הרעיון של הפסיכולוג ואחרי שחזרנו מיום ההורים בגן הוא אמר לי, את רואה היא יודעת לדחות סיפוקים, הכל יהיה בסדר, תפסיקי לחפש אצלה. מה לעשות? האם אני באמת סתם מחפשת???

למעלה