טבליות גלוקוז

10shosh

New member
טבליות גלוקוז

לפני כמה ימים היה כאן דיון על הדרך הטובה לצאת מהיפו כאשר לי נאמר כי יש לאכול משהו שנספג מהר כדי להעלות את הרמה כגון משקה ממותק פרי או סוכר ומשהו שנספג לאט כדי שההיפו לא יחזור. לזר המליץ כאן על הטבליות גלוקוז אני מניחה כי הם נספגות מהר ולכן יש גם לאכול במקביל משהו שמתפרק יותר לאט. האם אני צודקת או שטבליות אלו מכסות את שני הצרכים?

לזר

New member
שוש, נעלמת לי

חשבתי שתקופת ההריון הסתיימה...לא, אה? היפו לרוב לא חוזר, אבל אם כן, משמעות הדבר שהערך שמדדת לה היה ערך התחתון שאליו הגעת. למעשה, כמות האינסולין היתה גדולה מדי באופן משמעותי. הגלוקוז הוא הפחמימה המהירה ביותר שקיימת במטבח הסטנדרטי, פרט למלטוז. לכן, אם לוקחים כמות מדודה היטב, אפשר לצאת מהר מהיפו ולהשאר ברמת סוכר מבוקשת. זה מאוד חשוב. אסביר מדוע מיד. לתוספת המזון שיש לקחת זה חופשי לבחירתך, כי יתכן שיש רעב, אבל, אם את יודעת בוואדאות שתוך 1/2 שעה הערך שתעלי אליו הוא 100 את זקוקה שוב לאינסולין עבור המזון הנוסף. כן, כן, נוסף! אבל בזהירות. היפו זה דבר מאוד יחסי. למשל, אם אני יורד מתחת ל-45 שוב דבר לא עוזר לי, משום שהגוף שלי נכנס לפאניקה ופותח את הרזרבות גליקוגן מהכבד ואני מוצף מיד ומגיע תוך שעה לערכים גבוהים מ-150 גם בלי לקחת גלוקוז. אפילו המחשבה על כך מסוכנת ותמיד דרושה התערבות חיצונית. הגלוקוז והא מהיר מאוד ומהר נעלם מהגוף זה היופי שבו. טייפ 1 זקוק לכלים כאלה: אינסולין מהיר פעולה שגם נמוג מהר וגם הגנה מהירה שתוקפה פג מהר. זו שליטה פנומנלית בסוכרת. רק לידיעתך, רב סוגי המזון כלים בגוף תוך 3 עד 4 שעות. כך בדיוק מתנהג ההומלוג ונובורפיד. זה כל היופי של הטיפול המקצועי. כל יתר האינסולינים לא שווים הרבה, בגלל פעולתם האיטית ועקב זאת כניסה להיפו באופן בלתי צפוי ובמועד הכי נוח שאפשר לתאר. לדוגמה, כאשר השתמשתי במיקסטארד ו-NPH היו הופעות של חפיפה בפעולתם של שניהם אצלי באמצע הלילה עם היפו קשה - הזעה וקשה לצאת מההיפו בגלל ששניהם היגיעו לשיא פעולתפ ביחד... לא נעים כל טוב

לזר

New member
וכעת החישובים

היתי על 55. כל טבליה היא 2.5 גרם גלוקוז, אשר מעלה אצלי 10 מ"ג/ד"ל את רמת הסוכר. לקחתי 4 טבליות והגעתי בדיוק על 95 בתוך שעה. לא אכלתי שום דבר אחר. אדם בהיפו סבור שהכל מגיע לו ויכול לגמור את יתרת העוגה במקרר ולהגיע "אל על" בלי שליטה. הטבליות מתוקות בצורה מתונה, בגלל טעמם הנשלט ולא גורמות להתנפלות על מזון מתוק מלא שומן, דוגמת הטורטה של הדודה. ביי שוש

10shosh

New member
בוקר טוב לזר ושנה טובה

לא עדיין לא הסתימה לה תקופת ההריון יש לי עוד איזה שבוע שבועיים אם לא יחליטו להוציא אותו קודם
נעלמתי בגלל החגים וחוסר הגישה למחשב. היפו אצלי הוא בדר"כ הרבה יותר נמוך מ-45 ואכן לצערי הערכים גבוהים אח"כ אבל אם אני אוכלת משהו מהיר כגון פרי או גלוקוז אחרי שעה-שעתיים אני יכולה למצוא את עצמי שוב עם אותם ערכים דבר שנמנע עם אני אוכלת משהו עם טווח יותר ארוך........ השאלה עם הטבליות מכסות את שני הטווחים או רק את המהיר?

לזר

New member
הטבליות הן מהירות

הכיסוי בעזרת גלוקוז הוא מהיר ונגמר מהר. טוב שאת משלימה עם תפוח עץ. התפוח הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך בגלל הפרוקטוז שבו ולכן זה נהדר לטווח ארוך, אם זו כוונתך. סה"כ גלוקוז + פרוקטוז זה פנטסטי. שוש, אני מבין אותך כעת טוב יותר. את לא בן אדם אחד, את שנים או שתיים, כך שאצלך זה ממש חשוב. שוש, לא להיכנס להיפו, לא!

10shosh

New member
הלוואי וזה היה כזה פשוט

התגובה לאותו סוג של מזון עם אותה כמות אינסולין יכולה להיות שונה מיום ליום. הקפיצות הללו שיכולות לנוע בין 30 ל-200 הורגות אותי הם גם מתישות את כוחי כי אני לא מרגישה טוב וגם מאד מלחיצות אותי בגלל שזה עלול להשפיע על עוד מישהו אבל מישום מה הרופאים לא מתרגשים וטוענים שכל עוד ה-A1C בסדר אין משמעות לקפיצות כי הן קצרות..... אותי כמובן זה לא מרגיע.

לזר

New member
המנעות מהיפו - סמני זיהוי ראשונים

היי שוש, הנה מתכון שלי לזיהוי היפו מראש: אם בתוך שעה יש ירידה מסביבות ה-200 לסביבות ה-100, תוך זמן קצר נכנסים להיפו. קודם כל השתמשי בדוקרן האנכי שיש לך עבור העלית ועשי בדיקות במשך כל היום רק ממקום אחד: למשל, מהכרית שבכף היד, זו מול הזרת או הבוהן. ההומלוג מגיע אצלי לשיא פעילות אחרי 70 דקות, אבל אפשר שזה יקרה גם אחרי 50 דקות. עשי בדיקה לפני הבולוס, תוכלי כרגיל ועשי שתי בדיקות בדקה ה-50 וגם בדקה ה-70. אם יש הבדל כלפי מטה של יותר מ-30, צפוי היפו ולכן תוך 10 דקות כדי כבר לקחת טבליה אחת או שתיים להגנה. את צודרת, אבל אני מרגיש שהרגישות שלי לאינסולין משתנה גם באותו יום. בבוקר רגישות נמוכה, באמצע היום נורמלית ובשעות הערב והלילה הרגישות מכסימלית. לא להיפו! לגבי ההמוגלובין A1c. את מכירה את הסיפור על אדם שטבע באגם שבו עומק המים בממוצע הוא רק 20 ס"מ, נכון? כך חושבים הרופאים? יופי. אני רוצה לראות את הרופא שנשאר על הרגליים שלו כאשר רמת הסוכר שלו משתנה ב-150 בתוך שעה וחצי, אני רוצה לראות את הפרצוף היפה שלו. אני אצחק ממנו, חזק, אני אצחק.הוא יתחיל להפריח שטויות באוויר ואני אקליט אותו.

10shosh

New member
אתמול למשל

אני מודעת לסימנים אבל אתמול לדוגמא היה לי 200 אחרי מזון לא רב ובולוס גדול נתתי עוד בולוס ובדקתי אחרי שעתיים 150. מכיוון שהייתי בדרכי לישון מודעת לכך שבעבר היו לי היפויים במשך הלילה במיוחד אחרי בולוסים נוספים הורדתי את הבזל הלילי. בשלוש לפנות בוקר התעוררתי בלא שום תחושה מיוחדת מכיוון שאני כבר מכירה את עצמי בדקתי- 48 שתתי מעט ספריט ומאפינס אחד בבוקר קמתי עם 227

לזר

New member
הטיפול שלך די מאתגר

אפילו אצלי (אני אחד) יש רגישות שונה לאינסולין במשך היום. כל כך הרבה נסויים, שכבר יצא לי מהעף. במיקרה בבוקר קראתי באתר האמריקאי של Novo דוגמה של אדם שאיזנו אותו לפי מה שאני הבנתי לבד. הנה: רגישות שלי בבוקר היא 2 יחידות הומלוג לכל 10 פחמימות בצהריים 1.5 יחידות לכל 10 פחמימות ואילו בשעות הערב רק 1 יחידה לכל 10 פחמימות. נו, כמה חשבון צריך לעשות? כמה? בלילה אני שטוח עם הבזל שלי. שנה וחצי של עבודה והיא לא הסתיימה, כי עם הזמן חלים שינויים...

תירץ

New member
הריון ולידה

||לשוש, שיהיה בשעה טובה.
אני מקווה שאת יודעת שהריון מתוק לא "סוחבים" מעבר לשבוע 38.
שתהיה לידה קלה, ותינוק בריא, ואני מצפה שיהיה דיווח על התוצאות ועל היוצא\ת ישר מחדר לידה.
תירץ.

לזר

New member
גם אני מדביק לך את כל הסמלים

שתירץ משדרת לך! שנה טובה

למעלה