טבילה?

• פותח הנושא gov5
  • פורסם בתאריך

gov5

New member
טבילה?

אחרי התבלטויות וייסורים רבים, ויתרתי על הטבילה בערב ר"ה.
החלטתי שאני אהיה יותר טהור אם לא אטבול.
מניסיון העבר, המחשבות אחרי הטבילה, סערת הרגשות שנוצרה בעקבות המראות, התגברו על התועלת שבטבילה.
מה דעתכם?

shukshuk1

New member
בפעם האחרונה שזה קרה...

לפני כמה שנים הייתה הפעם האחרונה בה טבלתי בערב ר"ה/יו"כ...
בכל אותו ר"ה ראשי היה מלא ב"תמונות" שראיתי במקווה, לא יכולתי להסתכל בעיניים של האנשים אותם פגשתי במקווה,
הדם שלי "רתח" והתפילות שלי היו קרועות...
מאז אני הולך למקווה בשעות "מתות" אבל עדיין מקווה בסתר ליבי לפגוש מישהו...
אגב, שלחתי לך מסר פרטי, אשמח אם נוכל לעמוד בקשר קבוע ורציף.
שנה טובה לך.

וודאי שלוותר , מה הטעם בכך ?

אם הטבילה חשובה לך מבחינה הלכתית אז אתה יכול לפטור את עצמך במקלחת , יש מידה מסוימת של מים שעליך לשפוך על עצמך (עם דלי וכו').
אתה יכול גם למצוא מקום בים ולטבול , אגב אין חציצה כך שאין חובה להיות עירום .
אם הטבילה אמורה להעלות את מדרגתך הרוחנית ולנקות אותך אז אין סיכוי שזה יעשה במקווה שבו תמצא את ההפך הגמור .

זו דעתי האישית וודאי שלא פסיקה , אך זאת מה שביקשת .
אני בעבר טבלתי כמה פעמים במקווה ובכל פעם נעשה לי רע יותר ...

בחוף הנודיסטים

אני לא יודע למה אתה חוה רגשות וייסורים למראה גברים ערומים. אם פתך מונחת בסלך אין סיבה שתרצה סקס בכל פעם שתראה גבר ערום. במילים אחרות, אדם שיש לו מספיק סקס בבית לא מתייסר למראה גבר ערום במקווה.
אני הולך לחוף נודיסטים לעיתים קרובות, ושם אין כלל מתח מיני. אנשים מסתובבים ערומים, עומדים ומשוחחים, לוחצים יד לשלום, והכל בצורה נינוחה ותרבותית.
זה לא סיפור חדש, שככל שאתה מדכא את יצר המין, הוא משתלט עליך יותר ונותן את הטון לכל מעמד - גם אם הוא אינו מעמד מיני.

avitano

New member
למען האמת אני כשהייתי במקווה...

די נחרדתי
מראות קשים

אין שום דבר מגרה במה שהולך שם
אפילו די דוחה אותי לחשוב שאני נכנס למים שהם נכנסו אליהם :|

ספר יקר

New member
כן, גם אני פעם בטעות נכנסתי למקווה של הנשים

gov5

New member
ממה שכתבתי אתה יכול להבין שאני לא נחשף

לעירום גברי חי בדרך של שגרה. מנסה להימנע מכך בכל דרך. ממילא, הדבר מעצים את הסתירה בין הרצון להיטהר, כביכול, לקראת היום הקדוש, לבין התוצאות הנלוות והחוויות שלא פגות לאחר מכן. אגב, למי שאמר שהמראות במקוואות לא "עושים לו את זה", אני אשיב שבמקום שבו אני מתגורר, בערב ר"ה וערב יו"כ, כשכל אלו שלא טובלים כל השנה, מגיעים לטבול ומתקלחים לפני ואחרי, מדובר במבחר אינסופי של גילאים שחלקם הגדול במיטב שנותיהם והדבר מקשה שבעתיים עליי. אני מסכים שבמהלך כל השנה, הניסיון פחות קשה, בשל המראות הפחות אטרקטיביים

כנראה הימנעותך משיגה תוצאות הפוכות

אני מניח שההימנעות שהזכרת בראשית ההודעה שלך נועדה להרחיק אותך מתאווה, אבל נראה שהיא רק מעצימה את החשק.

אתה מתעלם אבל מעניין "שמירת עיניים"

העובדה שהרגלת את נפשך להיות "גסה" למראות עירום איננה מעוררת קנאה.

אפשר לשמור על שפיות מבלי ללכת לחופי נודיסטים

ולהפוך את הבשר לגס ואת הגוף לכלי קיבול חומרי.

בני מלך אינם חושפים את גופם לעיני הכל

אשמח לראות את פניך באחד הימים

אבל אתה, אף אותם מסתיר. זאת אינה שפיות.
הגוף חשוף כולו במי אגם זכים, וברוח קרירה ונעימה אינו כלי חומרי אלא התעלות רוחנית והנאה רגשית.

Nחמן

New member
קראתי את דבריך ואת דברי הגולשים כאן

לעניין אין שום הלכה, שחובה לטבול במקווה. זה מנהג יפה וטוב ובוודאי לקראת ר"ה ויוה"כ. עם זאת חד צמשמעית לא זו בלבד ששום רב לא יפסוק לך לטבול במקווה תוך עצימת העיניים אלא מי שהוא חכם באמת יורה לך לאיסור.

אני אישית מתנזר ממקווה מסיבה זאת ואם כבר נאלצתי לטבול בבוקר כלשהו כאשר התארחתי מחוץ לעיר ולא יכולתי להתקלח שם בערב, פניתי אל המקווה הסמוך וממש בדיוק על פי התיאור שלעיל התאמצתי לעצום את העיניים ולא להסתכל על שום דבר בשעת הטבילה. ב"ה שצלחתי את הטבילה בשלום אבל בהכירי את עצמי אני סובר כמי שהגיב כאן לפניי, שהטהרה תהיה טהורה יותר עבורי, אם לא אטבול במקווה בערב יום הכיפורים.

כמובן אין בזה פסיקה לא לכאן ולא לכאן. מי שחושב, שיכול לטבול ולהתעלם מהמראות שמסביבו, בוודאי יבורך משמים.

גנימדס

New member
נסיון אישי

פעם זה הרתיע גם אותי.
ליתר דיוק- חוץ מהמקלחות בצבא , אני לא חושב שהייתי ערום בחברת אנשים
אני לא מרגיש נוח כלל

קנאתי באנשים שיכולים ללכת עירומים בגעש או לחלופין במקוה כי "כולנו גברים"....

עד ש...
יום חורפי אחד הדוד בבית סרב לפעול, ולאחר יומיים הסרחתי והגעלתי את עצמי. והבנתי שהברירה היחידה היא להתקלח במקווה
והלכתי ,לפני העבודה בשש בבקר,

לי זה היה קצת מביך, ובפעם הראשונה רק התקלחתי

אחר כך גם הלכתי לטבול.... ולא היתה שום סערת רגשות , היו מעט מאד טובלים (לפחות בשש בבוקר במקום מגורי ) ואלה שהיו......לא היו מאלו שאפשר לחשוב עליהם בצורה מינית.

אם הטבילה לא גרמה לך תועלת- כדבריך- עדיף שכך.
אך אולי יש שעות בהם אפשר להתפשר ?

למעלה