טארט - כמה שאלות

Anabol

New member
טארט - כמה שאלות

קניתי את הבצק הפריך של תנובה והייתי רוצה להכין איתו טארט פירות יער עם קרם וניל.
1. אני מתלבט בין קרם פטיסייר לדיפלומט (שזה פטיסייר עם קצפת). את הפטיסייר אני מכיר טוב מפחזניות שאני מכין, אבל מעולם לא ניסיתי את הדיפלומט. מי מתאים יותר "לסחוב" עליו פירות? ובאיזה יחס להשתמש בין הקצפת לפטיסייר אם אני אבחר בדיפלומט?
2. לגבי הטאראט עצמו - אני אאפה אותו בנפרד כמובן. זכור לי מאחת התוכניות שראיתי פעם, שמורחים משהו עם הטאראט לפני ששמים עליו את הקרם, כדי שהקרם לא ירטיב את העוגה ויהפוך אותה לsoggy.
נראה לי שזו היתה ריבת המשמשים הרב שימושית, אבל אני לא בטוח...

תודה מראש!

IliAsh

New member
כשיש שאלות כאלה אני פונה לספרים

ובלוגים מקצועיים שאני מכירה

בשני מתכונים שיש לי בספר לא "מבודדים" את הבצק לפני המילוי בקרם פטיסייר.
באופן כללי אני שמעתי על שוקולד מומס וחלבון ביצה לצורך זה, אבל גם ככה לא מומלץ לשמור את הטארט יותר מיומיים-שלושה אז למה לנקוט בצעדים קיצוניים?.

לגבי קרם הדיפלומט במתכון הזה תוכל למצוא את התשובות, למעט הבחירה כמובן בינו לפטיסייר שזה כבר תלוי בך.

שיהיה בהצלחה!

נ.ב סטודנט עני או לא בטוח יש לך מצלמה בנייד, למה שלא תתרברב קצת עם המאפים שלך

Anabol

New member
יש לי תמונות אגורות בנייד

אני אעשה שרשור ארוך עם כל התמונות והמתכונים.
הבעיה היא שהבלוטות' אצלי לא עובד, ואין לי כרגע קורא כרטיסים להעביר את התמונות למחשב.
ברגע שאני אשיג את הקורא כרטיסים אעלה הכל.

עשיתי שלשום בראוניז מצויינים ופשוטים ב3 מרכיבים בלבד - ממרח נוטלה, קמח וביצים. פשוט, מהיר וטוב.

Anabol

New member
עוד שאלה

הפעם לגבי ג'לטין, אני רואה אצל רוב המקצוענים שהם משתמשים בעלי ג'לטין, ואילו לי יש בנמצא את האבקה מהסופר.
ההוראות על גבי האריזה פשוטות ומובנות, אבל יוצא לי "נוזל" ג'לטיני בסוף ההכנה אחרי החימום).
מנסיון קודם ולא ממש מוצלח, אני קצת חושש מהנוזל הזה וזה נראה לי מוזר להכניס נוזל אל קרם/מוס שאני רוצה לייצב אותה.
האם החשש שלי לא מוצדק וזה יתייצב בסופו של דבר במקרר (למרות שברגע הראשון של ההופסה זה רק נראה שאני מדלל את הקרם/מוס עוד יותר)?

IliAsh

New member
גם אני בדיוק כמוך משתמשת

באבקה מהסופר

לא קראתי אף פעם את ההוראות כי הלכתי לפי המתכונים ( כי הייתי חייבת לנסות לכן סמכתי על מה שכתוב
)
הכנתי שתי עוגות גבינה קרות ועוגה עם מוס תותים ויצא מצוין בכל הנסיונות. נכון שאחרי החימום מתקבל מעין נוזל, אבל ככה לדעתי מבטיחים פיזור אחיד ובסוף זה כן מתיצב.
המרקם שיצא היה ממש עדין ולא "גומי" בכלל (אבל אני מניחה שזה גם תלוי בפרופורציות של החומרים).

מה שאני אומרת בעצם שאתה צריך פשוט לנסות

בהצלחה!

למעלה