טארו...

begone

New member
לא, זה לא

איך בדיוק נקבעים הקריטריונים להיותי קדוש או לא קדוש? שוב את מציגה אקסיומות ללא שום הוכחה. איך בדיוק הופכים קדושים? איפה הקורס הזה? איך ניגשים לבחינות? המילה ´קדוש´ היא חידה בעיני. זה כמו לקבל 100 במבחן שמעולם לא ניגשת אליו.

קדוש- רוחני יותר

דווקא יש לזה משמעות של מובדל, אך משמעות מעט שונה- בכיוון הרוחני. מובדל מהעניינים הגשמיים, או אני יודעת מה... משהו כזה. ככל שיהודי יותר משקיע ברוחניות, ופחות מכניס את הראש שלו בדברים שוליים- גשמיים, כך הוא יותר קדוש. מים קדושים- אלו הם מים שיש בהם "ענין" רוחני כלשהו, מעבר לעובדה הבסיסית של מציאות החומר. איפה הקורס? גש לספר הקודש הקרוב אליך. לפרטים: ...
זה כמו לשאוף כל החיים לקבל 100 (ואף פעם לא להרגיש שקיבלת את זה), ולעבוד בשביל זה. המבחן האמיתי- העצמאי- של החיים.

begone

New member
ממממממההההה?

"ככל שיהודי יותר משקיע ברוחניות, ופחות מכניס את הראש שלו בדברים שוליים- גשמיים, כך הוא יותר קדוש". אם כך - אלברט איינשטיין היה קדוש. וגם ניטשה, וגם הוקינג. אבל בעיני הרבי מלובביץ´ הם היו סתם כופרים. "מים קדושים- אלו הם מים שיש בהם "ענין" רוחני כלשהו" סליחה? את מוכנה להסביר את המשפט הסתום הזה? את שמה לב שאני לא מצליח להוציא ממך אפילו משפט אחד בעל משמעות. את ממציאה כל מיני הגיגים אווריריים, בלי סוף סתירות, שום הוכחה ורק אלף ואחת השערות שמבוססות על רבנים. איפה כאן העובדות?

nissimhania

New member
"קדוש" זה "מובדל"

ותו לא. אתה מסכים שיש דברים מובדלים מאחרים? בטח. הבעיה היא שהדת מבדילה, לדוגמא, בין העם היהודי לשאר העמים ואתה לא. זה בגלל שאתה לא מאמין ב"אלוהי ישראל". ההגדרה "קדושה", לא מתאימה פה, ובמיוחד שלא אני ולא אתה, בתור חילוניים (גאים??), יודעים מה משמעותה.

עידו10

New member
אתה קולט את השטויות שאתה אומר?

זה כמו להגיד "הבנאדם הזה חרא, הבנאדם הזה מושלם, אבל אני רק עושה הבדלה, אין פה העדפה".

begone

New member
פשוט לא נכון

קדוש זה לא מובדל - יש משפט במקורות שאומר "להבדיל בין קודש לחול". לא ייתכן שמשמעות המשפט היא "להבדיל בין מובדל לחול". זה לא הגיוני. "קדוש" אומר שיש בו מן האלוהות, מן העל-טבעי. אם אני מכריז על מים כ´קדושים´, אני יכול למכור אותם במחיר גבוה. אם אני מכריז על רב כ´קדוש´, אז הוא יזכה למוניטין והערצה. ואם אני אכריז על תנועה פוליטית כ´קדושה´, היא תקבל יותר מנדטים. דהיינו - כל בני-האדם שווים, אבל הקדושים שווים יותר. תרשה לי בבקשה להסתייג עמוקות מכל מוסד ה´קדושה´ הנאלח הזה.

למעלה