הפולניה הקלאסית היא אחד היצורים הציניים הקיימים בעולמנו. את יכולה לתאר לעצמך בדיחה פולנית אחת בלי ציניות ? שתי פולניות נפגשות. אחת אומרת לשניה איך זה שאת כל כך יפה ושזופה ? עונה לה - בזמן האחרון כל ההלוויות בצהרים....
יום אחד בא הבוס שלי ואומר לי "אתה יודע שבתי הקברות מלאים בעובדים שלא היה להם תחליף ?" אמרתי לו "זה נכון, אתה יודע שהיום קוברים בקומות ומעליהם קבורים המנהלים שלהם..."
פולניה עונה ל א ט לטלפון בכדי שיחשבו שיש לה בית גדול מרוקאית עונה מ ה ר לטלפון בכדי שיחשבו שיש לה בית גדול וטלפון בכל חדר פולניה עונה ל א ט לטלפון בכדי שיחשבו שיש לב בית גדול טלפון בכל חדר ושלא בוער לה לענות
../images/Emo13.gif זה מוכר. כשהייתי ילד אמרתי פעם לאמי ז"ל
שתכין רשימת דאגות מסודרת. שלא תדאג בצורה לא שיטתית. פתאום קורה משהו אז דואגים לו. הרי בין כך וכך היא דואגת כל הזמן אז שלפחות זה יהיה מסודר. היא לא ממש קיבלה את ההצעה.
כמו כולנו בני דור שני לשואה גדלנו וחשנו את הדאגות והחרדות בבית. נזכרתי בשנת 92 אחרי שהאמריקאים הפציצו בעירק ועוד לפני הסקאדים בקרתי את אמא עם אחי. הבית נראה כמו יעד מבוצר. אמרתי לו עדי זה לא מוגזם ? אמר לי אותך עוד לא הפציצו במלחמה אותה כן. ניבא ולא ידע מה ניבא, תוך כשבועיים היה לי סקאד על הבית ברמת גן.