טאנטי באצ'י ביקור בכורה

trilliane

Well-known member
מנהל
מתה על מלפפון ואבוקדו, מהירקות האהובים עליי!

bruno01

New member
אני חושב שהם לא מחפשים את הייחוד כמו זה

שאתה מצפה לו בדומה לסולה.

יש מסעדות איטלקיות קלאסיות ובסיסיות יחסית, שאמורות להתמקד בטוב ובמוכר בלי יותר מדי ייחודיות או "שפיצים".

זה חשוב וזה נחוץ וטוב שיש מי שעושה את זה בכזו רצינות והצלחה (כי פה בתל אביב, קשה למצוא מקום כזה שהוא גם בסיסי וגם טוב).

סולה היא מסעדה שונה לגמרי, שהולכת מראש על מנות שונות ומיוחדות יותר, או לפחות כאלה שפחות מוכרות.

טאנה

New member
טעות - יש שם מנות מיוחדות שאין בשום מקום בארץ

כמו השימוש בעשבי בר מקומיים (אספרגוס, שומר, חרדל בר) ושילובם במנות הקלאסיות.

ומנות מיוחדות בספיישלים אבל צריך לחפש אותן בדפים המצורפים לתפריט

Gרר

New member
לא צריך להתפס יותר מדי לדוגמא של סולה

מהארץ קצת קשה לי להביא דוגמאות אבל בזמנו כשהיינו בסיינה (אחרי שהתבאסנו לגמרי מהאוכל ברומא - לא הצליח לנו שם, אולי גם בגלל שבזמנו לא הכרנו את הפורום
) בדרך מהמלון לעיר בצהרים היינו רעבים נכנסנו לאחד המקומות הראשונים שראינו, סתם מקום בדרך אפילו טרטוריה לא הייתי קורא לזה. אכלנו שם איזו מנת ניוקי סטנדרטית עם רוטב די פשוט אבל זה הרגיש פשוט נכון. כאמור מדובר בסתם מקום על הדרך שהיינו בטוחים שנתרסק שם אבל זה היה מוצלח בעיקר בגלל שהיה שם משנו נכון בטעמים.

במנה של פסטה אני לא מחפש משהו יותר מדי "ייחודי" או איזה שפיץ גאוני, ואני גם לא חושב שצריך להיות איזה מושיק רוט בשביל להעניק לפסטה טעם שהוא מצד אחד מאוזן ומצד שני יש בו קצת עושר. זה בעיקר עניין של מה זורקים פנימה, ואם זורקים פנימה את הדברים הנכונים זה יוצא פגז, ועושה נעים בפה בלי יותר מדי התחכמויות.

בראגו זרקו משהו פנימה שקצת קלקל לי. בריזוטו זה היה להיפך - היה חסר משהו למרות שרשימת המרכיבים היתה די ארוכה. מכאן ועד להביא את שתי המנות האלה לשלמות זה בעיקר עניין של קצת fine tuning. אם היו מגיעים לתוצאה הזאת בארוחה שלנו בטאנטי הייתי מסמן אותה כיעד חובה בנסיעות לצפון בלי קשר לכך שהיא טרטוריה או שהפסטות שלה לא מתיימרות להמציא את הגלגל.

Gרר

New member
לא חייבים תמיד להכנס לדקויות

אחרי משחקי השף לא נראה לי שיש הרבה אנשים שלא יודעים מיהו מושיק רוט. הבאתי אותו לאכדוגמא לסוג הבישול אלא כדוגמא למישהו שמייצג מטבח עילי ממושלן.

שום דקויות, זה היה פוסט על פסטה, שרשור על

פסטה לא על מטבח עילי ממושלן שמגיש פסטה מולקולרית. דווקא בגלל שנחשפנו ל'מיהו' מושיק רוט לא הבנתי את האסוציאציה אליו כשמדברים על פסטה. סתם הרהור לא רציני.

Gרר

New member
זה נאמר בהקשר של

ההבחנה בין מטבח איטלקי שמכוון גבוה יותר ומגיש מנות מיוחדות יותר להבדיל מטרטוריה פשוטה. אז כל מה שרציתי להגיד זה שאם כבר יש לך שליטה בבצק אז להתקין ממנו מנת פסטה טובה לא צריך יותר מדי טכניקות וכישופי מטבח אז הבאתי את הדוגמא לסמן הכי קיצוני של הטכניקות והכישופים בלי קשר לסוג המטבח.

מקווה שהאסוציאציה יותר ברורה.

ידוע לכם אם רוב המסעדות בארץ מכינים לבד את

הפסטה או קונים?...
אני מניחה שהרוב קונים, וזה דיי חבל כי זה לא כל כך מסובך...
זה כמו שפיצרייה תשתמש בבצק מוכן או רוטב של אוסם..

דקלה21

New member
פסטה טריה לא בהכרח יותר טובה

לפעמים גם האיטלקים משתמשים בפסטה יבשה במסעדות, ויש פסטה יבשה באיכות גבוהה מאד. לפעמים הכנת פסטה טריה זה סתם בזבוז זמן.

יש משהו בדבריך ובכל זאת...זה כמו שמסעדת

בשרים תגיש סטייק מוכן מבסופר..
יש לך מושג אם הרוב משתמשים בקנוי או מכינים לבד?..
מישהו פעם אמר לי שהרבה משתמשים בברילה...לא יודעת אם זה נכון...

רוזי, מה זה משנה במה הרוב משתמש?

ממילא לא תדעי להבחין מי במיעוט או ברוב...גם אני לא.
טעים לך תאכלי, לא טעים - תחליפי מסעדה [מה שכנראה לא יקרה כל עוד אמורה מיו בשטח...
].

חחחח
אני דיי בטוחה שאמורה מיו משתמשים

בפסטה קנויה...

אבל זה באמת לא משנה...סתם עניין אותי בגלל שאלה של מישהי שחיפשה מסעדה איטלקית שמכינה לבד...

דקלה21

New member
הרוב

עבדתי במסעדה, שהתיימרה וגם נתפסת על ידי הרבה אנשים כמסעדה שקרובה למקור, שבה הכינו חלק מהפסטות טריות וחלק יבשות. עבדתי בעוד מסעדה שהחזיקה עצמה בסטנדרטים מאד גבוהים (לפחות באותה תקופה) וגם בה השתמשו בפסטות יבשות. לדעתי בפסטות כמו פוזילי, למשל, יש יתרון לפסטה היבשה.
דווקא ברילה לדעתי זו רמת ביניים, הרמה הגבוהה היא De Cecco.

אושר מ

New member
פסטה היא אוכל שמיועד לייבוש

ולכן להשתמש בפסטה יבשה לא מעיד על ירידה ברמה.

הרבה מהמסעדות משתמשות ביבשה בפסטות ובטריה ברביולי.

כמו כן יש מפעלים של פסטה טריה שמספקים להמון מסעדות בארץ.

מסעדה שהיא איטלקית ומכינה המון מנות פסטה ביום לא תכין לבד את הפסטה כי זה גוזל המון זמן.
מסעדות שף שיש להן מנה אחת עם פסטה בתפריט לרוב כן יכינו את הפסטה לבד.

לא אמרתי שמי שמתמ בפסטה יבשה הוא פחות איכותי.

מסעד האהובה עלי - אמה מיו, משתמשת ביבשה..כנראה...

יצא לי לאכול במסעדות שהגישו פסטה טרייה ולדעתי היה הבדל..אולי זה היה סתם פסיכולוגי... כנראה שכן :)

יויו13

New member
גרר "מנפץ המיתוסים "הולם שוב

עוד מסעדה שאנשים נשפכים עליה ואתה הרבה פחות .
זכור לי גם במיזללה משהו דומה ועוד אחת שברח לי כרגע.
תודה רבה על הדיווח .

למעלה