טאלעית אלעדרא בחיפה

salt of earth

New member
אתה יכול להיעזר בזה ../images/Emo9.gif

http://www.antiochair.com/library/saints/Honoring_Relics_of_Saints/index.htm تكريم بقايا القديسين في التقليد الأرثوذكسي אגב זה פשוט אתר יוצא מן הכלל ליאון, אתה יכול להשתמש בו גם בעניין ההיסטוריה הנוצרית והיסטוריות ועדות הכנסיות. וזה המתנה שלי אליך
טוב אני היום מחלקת מתנות, צריך אבל לתת מתנה לשפרד (המתנה ההיא לסהורה זאת לסהורה סאמעה שפרד
), מתנה לאלפא, מתנה לנו ואי ועוד כמה אחרים

lion 7

New member
תודה רבה

אםיהיה לנו זמן גם לקרוא על ספרי אלתקלידים למיניהם אנו חיים בעולם
ופשוט אין זמן

salt of earth

New member
קצת היסטוריה על האירוע

אני אישית לא נכחתי אף פעם בתהלוכה אבל הדיווח באבונא לא בדיוק מספר על ההיסטוריה של האירוע והסיבה לכך. הכל התחיל כאשר החיילים העותמאנים היו מתנכלים לנוצרים ולנזירים בחיפה וכאשר הפסל שרד זה סמל להישרדות של הנוצרים מול כל ההתנכלויות. ولطلعة العذراء قصة وتاريخ :يعود تاريخ هذه المسيرة إلى عام 1919, أي بعد نهاية الحرب العالمية الأولى, وكانت الحكومة التركية قبل ذلك التاريخ, تستعمل دير مار-الياس, كمركز عسكري, ومشفى وخوفا على الدير ومحتوياته, قام رهبانه بإنزال تمثال السيدة العذراء الموضوع هناك, إلى كنيسة اللاتين القديمة والتي ما زالت موجودة حتى يومنا هذا في ساحة الحناطير (كيكار باريس اليوم). عندما انتهت الحرب, قرر الرهبان إعادة التمثال إلى الدير لكن بمسيرة احتفالية, مصحوبة بفرق كشفية إنجليزية في حيفا, لأن لم تكن قد تكونت وقتها فرق كشفية عربية (أول فرقة كشفية عربية تكونت عام 1923(. وهكذا نقل تمثال السيدة العذراء من كنيسة اللاتين القديمة حتى دير مار الياس محمولا على الأكتاف, وتحول الإحتفال إلى تقليد سنوي, تشارك فيه كافة الفرق الكشفية, لكن الإحتفال كان قد توقف عامي 1948 و1949 بسبب الحرب אני מבינה מה עומד מאחורי המשפט הזה "והאם האלפים שעלו.. מלאים ברוח הקודש ונכחו בכדי להלל את אלוהים האב הבן ורוח הקודש?" בכל אופן אי הבנת הסיבה לא נותנת הצדקה לפקפק באמונה של אחרים זה כמו שאחרים אומרים שאנחנו מאמינים שאלוהים הוליד בן באופן פיזי כי הם לא מבינים מה עומד מאחורי הביטוי "בן אלוהים". אני אביא הסברים מתוך נקודות מבט של הכנסייה האורתודוקסית והקתולית ויש לזכור כמובן כי ישנו הבדל גדול בין נקודות המבט כלפי האיקונה וכלפי מרים לבין הכנסייה שאליה את שייכת. אם את מחפשת להבין אז מן עיוני אני אביא לך את ההסברים של אבות הכנסייה אבל אם המטרה היא אחרת אז חבל
את יכולה לא להסכים עם הנקודות מבט אבל מפה ולפקפק באם הם מאמינים בעקרונות האמונה הבסיסיים של הנצרות זה כבר מוגזם.

shamas sliman

New member
תלעת אלעדרא

في السابع عشر من كانون اول 1914، جاء جنود اتراك وطلبوا من الرهبان الكرمليين القاطنين دير الكرمل، اخلاء الدير خلال ثلاث ساعات. لقد حصل الرهبان على اذن بأخد كل ما يستطيعون حمله حتى يحين الغروب. تمثال سيدة الكرمل أخذ بعربة الدير ووضع فوق الهيكل العلوي في كنيسة رعية اللاتين في ساحة "الحمراء" المعروفة في يومنا هذا باسم كيكار باريز، حيث بقي هناك حتى نهاية الحرب (العالمية الاولى), في الأحد الأول بعد الفصح عام 1919، حسبما سجله الراهب فرنسيس لامب، اعيد تمثال سيدة الكرمل الى الدير بمسيرة وسط احتفالات كبيرة جداً. لقد كانت هذه المسيرة عبارة عن مظاهرة شعبية ضخمة مكرسة كشكر لسيدة الكرمل اثر حفاظها على سلامة اهل البلد. اثر النجاح الباهر الذي حققته هذه المسيرة قرر تكرارها سنوياً حيث تحولت هذه المسيرة الى مسيرة سنوية ضحمة يشارك بها المسيحيون من جميع انحاء البلاد.

salt of earth

New member
עוד הסבר...

כפי שציינתי קודם לכן הויכוח על האיקונות והפסלים היה קיים תמיד במאות הראשונות ולכן נמצא הרבה כתבי יד של אבות הכנסייה בנושא זה. לגבי הקטע שהביאה שפרד: אז גם שפרד צודקת במידה מסוימת וגם מיכאל צודק במידה מסוימת: הברית הישנה לא בוטלה אבל אנו הנוצרים מאמינים כי אלוהים נהג ל"טפטף" את האמונה לעמים ולכן היו הרבה דברים מוסתרים מהזמן של הברית הישנה שאלוהים הגלה אותם בזמן של הברית החדשה וזאת הכוונה בכך שישוע בא להשלים. אפשר לדמות את זה לקורס מבוא ולקורס מעמיק יותר. אבל הרבה דברים נסתרים אלוהים הגלה לנו בהתגשמות של דבר האל בגוף אדם. הטקסט שהביאה שפרד מהברית הישנה מלמד את היהודים שלא יעשו תמונות מזויפות לאלוהים כי הם לא ראו את האל אבל אנו הנוצרים כמובן מאמינים כי דבר האל = אלוהים במהות התגלה בגוף אדם ולכן אנו נוכל לצייר אותו כי ראינו אותו כפי שנאמר ביוחנן 1:1 ذلك الذي رأيناه بأعيننا)يوحنا1:1 ועל זה מעיר הקדוש יוחנן מדמשק משפט שפשוט מסכם את כל העניין: : ((في القديم الله غير معروف وموصوف لم يصور أبدا والآن بأية حال عندما أصبح الله مرئيا باللحم والجسد الذي ارتداه متحدثا مع البشر فإنني أصنع صورة لله الذي رأيت لكنني لا أعبد المادة أعبد إله المادة الذي أصبح مادة لأجلي متخذا المادة التي صنعها لأجل خلاصي ومن خلالها تم الخلاص فإنني لن أتوقف عن تمجيد تلك المادة التي صنعت خلاصي أنا أكرمها ليس كإله من شيء لا حياة فيه! وإذا كان جسد الإله من الإله بالإتحاد فهو غير منيع بالجسد كمادة ولكن طبيعة الله تبق كما هي سابقا )) וזה תקף לאיקונות... אנחנו לא מתפללים לאיקונה אלא מתפללים לאלוהים بوجود الأيقونة كما كان بنو إسرائيل يصلون بحضور الأيقونات في الهيكل.لكننا لا نصلِّ إلى الأيقونات بل نصلي أمامها مكرمين

salt of earth

New member
המשך...

הנה ההחלטה שיצאה מטעם بالمجمع المسكوني الرابع: إننا بإتباعنا الطريق الملكية والتعليم الآلهي وتعاليم الكنيسة الجامعة (عالمين أنه موحى بها من الروح القدس الذي يحيا فيه) فإننا نقرر بمنتهى الصحة والتدقيق أنه كما الصليب المكرم فإن كل الأيقونات المرسومة والمصنوعة من حجارة صغيرة وأي مادة تخدم الغرض ذاته فإنه يجب وضعها في الطرقات أكانت هذه الأيقونات للرب الإله والمخلص يسوع المسيح وللسيدة والرسل والملائكة المقدسين ولقديسي الرب لأنه في كل مرة ننظر ونتأمل بهم فإننا نتذكر الأصل فننمو بحبهم أكثر بإكرام شاهدين له بالسجود proskyneoو التقبيل وليس العبادة latration الحقة والتي هي في إيماننا من حق الطبيعة الآلهية ولكن أيضا نكرم الأيقونات بنفس الطريقة التي نكرم بها الصليب المكرم وألأنجيل المقدس والأشياء المقدسة الأخرى بالشموع والبخور وذلك جريا على عادة آبائنا لأن الشرف ولإكرام للصورة يعود إلى نموذجها الأساسي والشخص الذي يكرم الأيقونة يكرم الأيقونة يكرم الشخص الذي تمثله هذا هو تعليم آبائنا وتقليد الكنيسة الجامعة التي تنشر الإنجيل من بداية الأرض إلى نهايته. איפה מוצאים איזכור לאיקונות בברית הישנה? • تابوت العهدخروج18:25 • ستائر خيمة الاجتماع خروج 1:26 • على حجاب قدس الأقداس خروج 31:26 • شروبيمان ضخمان في الهيكل ملوك الأول23:6 • على الجدران ملوك الأول 29:6 • على الأبواب ملوك الأول32:6 • على الأثاث ملوك الأول29,32:7

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאבל אייקונות הבריתה ישנה נצוו ע"י אלוהים

במפורש.. ולצד זה עמד הפסוק של לא תעשה לך תמונה ו/או פסל ... ממ העניין שישוע התאנש בגוף..וחיי ביננו..אמורה להכשיר את האיסור הזה..מתוך פרשנות אנושית..? קשה לי עם הסבר זה הגיונית... הבנתי שיש ספרי לימוד על ההסטוריה הנוצרית..ושעניין הפסלים חוזר למאה השלישית אחרי המולד..שאז נחלשה הרבה הכניסייה ורצתה לעשות תהליכים שיקשרו או ימריצו את הקהילה להאמין י ותר ולהתחזק..ועשו זאת בדרך של החדרת פסלים של הקדושים של ישוע ושל מרים הבתולה..וכו'... אני אחפש על זה יותר חומר מהיימן.. אבל בינתיים תודה על הדיון הבוגר..
לא ציפיתי למשהו אחר!
רוח יסוע מענא ומע מוחאדאת'את כאלו

salt of earth

New member
איזה באסה התחלתי לכתוב והכל נמחק ../images/Emo10.gif

טוב אני אנסה לשחזר מה שכתבתי. האיסור פי ספר אל ח'ורוג' אוסר עלינו לעבוד פסלים ותמונות במקום לעבוד את אלוהים כי הרי אלוהים ממשיך ואומר "אני אלוהיך" כלומר אין עוד מלבדו. הבאת הדוגמאות על הבקשה של אלוהים ממשה לעשות פסלים או האיקונות בבית המקדש מראה כי הבעיה היא לא בעשיית הפסל אלא הבעיה היא בלעבוד את הפסל במקום אלוהים... וזה מה שפסול. ולכן זאת לא פרשנות אנושית אלא דרישה של אלוהים... וזה מראה כי ההתגשמות לא מהווה בעיה כי אלוהים התגלה דרך האש ועוד הרבה צורות ואז לבסוף לאירוע המופלא של אל תג'סוד- ההתגשמות, וכאשר המהות האלוהית התאחדה עם המהות האנושית היא לא הושפעה ממנה אלא טבע אלוהים נשאר כמו שהוא. האזכור של עניין אל תג'סוד הוא בגלל שאלוהים -הרוח- התגלה בגוף -חומר- אך לא הושפע ממנה (إتحاد بدون إمتزاج) ואז הוא התגלה כי העם בברית הישנה לא ראה את אלוהים בעוד שבברית החדשה נאמר "من رأني فقد رأى الاب" حول سؤالك عن العهد الجديد والقديم... طبعا العهد الجديد لا يلغي القديم وانما هو مكمل له وبما ان الله كان يعلم شعبه تدريجيا عن مسيرة الخلاص فكل مرحلة كان لها هدف معين حتى وصلنا الى التجسد والموت عن الصليب ... يعني زي لما تعلمي ولد صغير انو ممنوع بتاتا يحكي مع ناس غرباء احسن ما يصيبه مكروه ويحافظ على نفسه وبعدين لما يكبر ويوعى شوي وبصير عنده امكانية يفرّق بين الخير والشر حدة المنع تقل وهو يستطيع ان يقرر بقدراته العقلية اذا مسموح يحكي مع الي جنبه ولا لأ ويستطيع ان يتفحص الناس ولا حاجة انو تبقي تراقبيه 24 ساعة ... لكن هل انت نقضتي الوصية انو لازم يحترس ويحافظ على نفسه؟ طبعا لأ (זאת הדוגמא שנתתי לולאד מדאריס אל אחד
) נחזור לעניין האיקונות, הפסול באיקונה היא שאני אעבוד אותה במקום אלוהים שהרי זה סותר לגמרי את המצווה השנייה, אבל אנחנו لا نعبدها بل نكرمها مثلما لا نعبد الصليب انما نمجد سر الفداء (למרות שאומרים עלינו عباد الصليب
). זה בערך מה שכתבתי, אם איזכר בעוד משהו ששכחתי להוסיף אז אני אעשה זאת. זה דיון חשוב מאוד לפי דעתי, וסליחה שהייתי חריפה בבוקר פשוט כנראה לא התעוררתי מספיק אז. תודה יקירתי
אגב צירפתי איפשהו בשרשור לינק על ההיסטוריה של האיקונות.

michaeld1

New member
יפה מלח... מתומצת, מבוסס ומשכנע ../images/Emo45.gif

נכון המנהלת ?

salt of earth

New member
יעני אני צריכה לעשות הסבה למשפטים ../images/Emo8.gif

לא צריך להסכים על כל דבר אחרת יהיה משעמם, חוץ מזה הולך לנו יפה בדיון.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifנכון המנהלת..../images/Emo13.gif

אבל..אני הסברתי לעיל ולא ארצה להסביר שוב מה כוונתי היתה בהודעה הראשונה..אם בכל זאת היא הובנה לא כראוי אז אני מוצאת את עצמי פטורה מהסברים כי אותם כבר סיפקתי מקודם
. ואם אני רואה מאות נשים וגברים, נוער וצעירים שמתלווים עם מינימום כבוד לתפילה ומשמעותה..עם לבוש לא הולם ואפס עניין באירוע עצמו..אז אני בצדק לא אראה בהם חלון ראווהה הולם או אנג'יל חמישי פתוח שיעיד על דרכו של ישוע המשיח, וכואב לי שזו התדמית שיש לנוצרים בהרבה מקומות בארץ..מי שלא ראה לא יוכל לענות על זה, וכואב יותר שלא עושים מאומה בכדי לתקן מצב זה..לא בבתים ולא בדרשות המתאימות. ואם המשכילים והמאמינים ואנשי הדת רואים שתהלוכה כזו נהיית מדי שנה מקום לשופוני יא נאס ולחיפוש שידוכים והרבה התנהגויות מזלזלות לרבות לבוש.. אז נשאלת השאלה האם זה שווה לעשות כזו תמונה לא נאותה לנוצרים בארץ.. בעיקר כלפי דתות אחרות.. שגם חלקם (בחורים בעיקר) פוקדים תהלוכה זו בכוונה כי תמיד יש "מה לראות שם!" וכוונתי אינה לעניין חיובי בכלל.. נכון שכולם מבינים את הכוונה שלי במשפט מוסווה זה? וזהו נסגור את הדיון איפה שהגיע..מאחר וחבל להמשיך בו לפי הרוח שהסתמנה בו
..למרות שאני מבינה שזה בעיקר בגלל הקנאה לאמונתנו.. על הבדלי הכנסיות
תודה חברים
תבורכו

salt of earth

New member
מסכימה איתך במאה אחוז ../images/Emo24.gif

גם אני שמעתי דברים לא מחמיאים על התהלוכה ועל הבנות ואיך האנשים מתנהגים. וזאת אכן בעיה ארצית כאשר בנות צעירות ובנים צעירים מתנהגים בצורה הגורמת לזילות קדושת הכנסייה וקדושתה של התפילות וקדושת הקשר בין האדם לאלוהים, ואפילו קדושת הגוף שלהם בהיותם היכל של רוח הקודש. מרגיז אותי אישית לראות בעיקר בנות שבאות בלבוש לא מחמיא לכנסייה כאילו שהן מגיעות למסיבה, ולא מבינות שהן נכנסות למקום קדוש שצריך לכבד את קדושתו. אני אישית בחיים לא אחשוב להגיע לאירוע דתי או כנסייה בלבוש לא שמרני אבל כך אני חונכתי בבית, אבל יש כאלו שלא איכפת להם העניין הזה. ולכן אני לגמרי מסכימה איתך שיש לערוך שינויים והסברה وتوعية للصبايا والشباب انهم هيكل الروح القدس وعليهم احترام جسدهم. לי כואב גם שזאת התדמית שמקבלות בחורות נוצריות בקרב החברה, למרות שמדובר ביוצאים ויוצאות מן הכלל אלא שהן מקלקלות על כל הדימוי. כאשר הגעתי לאונ' הבנות שלמדו איתי והיה להן דימוי על הבחורות הנוצריות שאני ועוד כמה חברות שלי הפרכנו אותו לגמרי
אבל זה מאוד עצוב. וחבל שהבחורות וגם הבחורים הצעירים מתעסקים בשופוני יא נאס במקום להשקיע את הפוטניאל האדיר שיש להם בחינוך ומנהיגות וקידום ותרומה לחברה ישנו מאמר מצוין שאביא לדיון שבדיוק מדבר על : "قدسية الجسد" ומתייחס בדיוק לסוגייה של הלבוש וההתנהגות הנאותה להיותנו היכל רוח הקודש, אני אחפש אותו ואביא אותו לדיון ואולי ביחד נוכל להעלות דעות/פתרונות ולנסות להעביר לכנסיות של כולנו

salt of earth

New member
אני הולכת ללימודים

אבל זה הלינק שמדבר על ההיסטוריה של האיקונות והמשמעות שלהם וגם מביא דעות אבות הכנסייה: http://www.antiochair.com/faith/icon/index.htm מביא מידע בצורה ברורה ומצוינת
לדיון יש הרבה צדדים: גם העניין של המחלוקת על האיקונות וגם המחלוקת לגבי איך מרים הבתולה נחשבת בכנסייה הקתולית והאורתודוקסית VS הכנסיות הפרוטסטנטיות. זה בהחלט דיון מצוין באם הוא ייעשה בלי שיפוטיות (לדוגמא: הפסקה השלישית בלינק הזה) ומתוך הבנה שיש נקודות מבט שונות ויש מסורות שונות אבל האמונה היא אחת
אחרי שאחזור נמשיך עם הדיון. יום טוב שיהיה לכם

salt of earth

New member
בתשובה לשאלת שפרד

"מלאים ברוח הקודש ונכחו בכדי להלל את אלוהים האב הבן ורוח הקודש?" אני אביא קטעים בערבית כדי לא לשבש את התרגום
التمييز بين العبادة والتكريم مهم جداً، فالعبادة هي تكريم الله وحده اعترافا بأنه هو الكائن والخالق والرب والعادل والمخلص. وأما التكريم فهو احترام مخلوقات الله التي تعبّر عن قدرته وعن محبته. وهكذا نحن نكرّم الأيقونات لكونها تظهر شخصيات مقدسة كالرب يسوع وأمه النقية وسائر الملائكة والقديسين. أمّا العبادة فنقدّمها من عمق الكيان إلى الثالوث الأقدس وحده، وما تكريمنا لأيقونات السيد سوى تعبير عن شكرنا له إذ تجسّد وأظهر بشخصه صورة الآب السماوي בדיוק כפי שאנו לא סוגדים לצלב או לספר האינג'יל אלא מה שעומד מאחוריו וכנ"ל לגבי האיקונות. באם השאלה התייחסה לאירוע הספיציפי אז צריך לשאול לשאול אותם אך באם השאלה התייחסה לנושא מבחינה עקרונית ואיך זה קיים בכנסיות הקתוליות+אורתודוקסיות אז עניתי על זה כבר
בכל אופן איך שהבנתי מחיפאים שיש הרבה מבאי התהלוכה שהם לא דתיים ואולי אפילו לא מבינים מה עומד מאחורי זה אלא באים בשביל אל מזאהיר איך שאמר מיכאל. אבל זה לא מוריד מערך האירוע הזה או מכל התיאולוגיה של האיקונות. לזכור כי התהלוכה לא נערכה בגלל הפסל -חלילה- אלא כתודות למרים הבתולה ששמרה על מנזר הכרמיליתים מהעותמאנים (גם הנושא הזה שנוי במחלוקת בין הכנסיות הקתולית+אורתודוקסיות לכנסיות הפרוטסטנטיות) בהיותה אם אלוהים, אסור לפנות לקדושים או למרים הבתולה מנפרד מישוע כי ישוע محاط فيهم "انا الكرمة وانتم الاغصان" והם לא מתים אלא חיים כי מי שמאמין בישוע קם ביחד איתו [ وَلَيْسَ هُوَ إِلَهَ أَمْوَاتٍ بَلْ إِلَهُ أَحْيَاءٍ لأَنَّ الْجَمِيعَ عِنْدَهُ أَحْيَاءٌ ] [ لوقا 20: 38 ]. ולעניין الوساطة אז כמובן שאין וסיט ע'יר אל מסיח لأنه يوجد اله واحد ووسيط واحد بين الله والناس الإنسان يسوع المسيح " (1تيمو2: 5) כי רק דרך המשיח אנחנו נישווע שהרי כל המטרה של בוא ישוע אלינו הייתה כדי לערוך مصالحة بين الإنسان الساقط والله بيسوع المسيح אבל בולוס גם מבקש שנתפלל אחד לשני כי אנחנו גוף אחד ולפי המצווה של ישוע עלינו "و أقول لكم أيضاً إن اتفق اثنان منكم على الأرض في أي شيء يطلبانه فانه يكون لهما من قبل أبي الذي في السماوات" (متى18: 19) וכמו שאנחנו מבקשים מחברים שלנו שיתפללו עבורנו אז כך אנחנו מבקשים תפילה מאחד הקדושים או ממרים הבתולה כי מדובר באנשים אשר ثبتوا فى سكون الله בעוד שאנחנו אשר עלי אדמות עדיין נאבקים בחטא. בדיוק כפי שכאשר אדם אומר תפילת אבאנא אל לאז'י בצורה אוטומטית וזה לא חודר לו לנשמה אז הבעיה היא לא בתפילה חלילה אלא באדם עצמו זה חל גם על המקרה הזה. אותו דבר חל על חג הצלב, שאיך שהבנתי ילדים קטנים זורקים נפצים ועושים בלגנים בשכונות, אבל האם זה אומר שצריך לבטל את חג הצלב בגלל כמה ילדים חצופים? בוודאי שלא
בזמנו בפורום הצעתי לערוך הסברה על חג הצלב ואולי להחזיר את החגיגות הישנות של הדלקת האש כדי לזכור איך האנשים מרחוק שמעו כי נמצא הצלב
(כשהייתי קטנה זה מה שהיינו עושים בבית סבא) ו
למיכאל שבטח ישמח על זה : דרשה של הגאון יוחנן פי הזהב על صلاة القديسين من أجلنا... נ.ב- סורי אם התגובות הראשונות היו חריפות
פשוט הייתי ממהרת ורשמתי ושלחתי ועכשיו קראתי אז סורי שפרד אם נשמעתי רגזית על הבוקר- אני לא טיפוס של בוקר

michaeld1

New member
תודה מלח על דרשת הגאון פי הזהב

אצלנו עדיין מדליקים אש בחג הצלב
ומודיעים על מציאת הצלב. את מוזמנת לחגוג איתנו

salt of earth

New member
גם אצלנו ../images/Emo117.gif

אני דיברתי על חיפה אצלם המצב הפך להיות בלתי נסבל... כמה ילדים חצופים מתחילים לזרוק נפצים על מכוניות נוסעות ובתוך השכונות. ורובם בטח לא יודעים מה האירוע הזה בכלל מסמל
חבל. אגב אתה יודע למה מדליקים אש בל"ג בעומר? גם דומה לסיבה שלנו אז זה היה כדי להודיע לאנשים על ניצחון במרד בר כוכבא את זה גיליתי שעזרתי לאחת הבנות שלי בפר"ח.

michaeld1

New member
את זה אני גיליתי עכשיו ../images/Emo4.gif

כשקיבלתי עזרה ממלח

למעלה