טאלעית אלעדרא בחיפה

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifמישהו יכול להסביר לי מה..

עומד מאחורי תהלוכה זו..כלומר מבחינה דתית..ורוחנית..? איך זה התחיל המנהג.. והאם האלפים שעלו.. מלאים ברוח הקודש ונכחו בכדי להלל את אלוהים האב הבן ורוח הקודש? מישהו מהפורום נוהג לפקוד תהלוכות אלו?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאממ וכעת שקארתי בלינק שצירף מיכאל

על איזה פסל מדובר? ואיך זה מתיישב עם: لا تصنع لك تمثالا منحوتا ولا صورة ما مّما في السماء من فوق وما في الارض من تحت وما في الماء من تحت الارض.5 لا تسجد لهنّ ولا تعبدهنّ.لاني انا الرب الهك اله غيور افتقد ذنوب الآباء في الابناء في الجيل الثالث والرابع من مبغضيّ - خر 20: 5
נושא לדיון

michaeld1

New member
המנהלת כיפיק? להלן מס' תשובות:

עניין התהלוכה והפסל אין לי הרבה פרטים מעבר לכתוב בלינק (בטח מלח, עוד מעט, תביא לנו לינק רלוונטי ומידע מעניין אודות ההיסטוריה של מנהג זה). לעניין אמונתם של רוב משתתפי התהלוכה, אני בטוח שלא כולם מגיעים מתוך אמונה, רבים מגיעים "מזאהיר". אבל תמיד לזכור: "לאא תדינו" = לא לשפוט אחרים (כדברי ישוע אדוננו). לעניין הפסוק שציטטת מהברית הישנה הוא כבר אינו רלוונטי אחרי "תאג'אסוד אבן אללאה" הרי אלוהים תאג'אסאד וראינו אותו ... והפסלים + איקונאת הדומעים ומדממים הם העדות החיה לנכונות אמונתנו בעניין זה.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifמה ז"א הברית הישנה לא רלוונטית../images/Emo9.gif

אתה רוצה להגיד שישוע ביטל אותה? כי אנו יודעים שלא אלא בא להמשיך אותה והוא לא ביטל צו זה ספיציפית אלא אם לא הבנתי אותך..אז אשמח להסבר נוסף
אנא מניחה.. סוף יום ארוך כבר

michaeld1

New member
נכון... האיסור הספיציפי כבר לא רלוונטי

בדיוק כמו שחוקי השבת בוטלו ע"י ישוע והפכו ללא רולוונטיים.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאבל..מה שהוא ביטל..זה ביטל במפורש..

והיה דיון בזה..ודוגמאות.. אבל זה לא אומר שהברית הישנה בוטלה..!! איפה זה כתוב? למשל..אחפש דוגמה.. המצוות ה10..בוטלו?

michaeld1

New member
מי קבע שהברית הישנה בוטלה? בהחלט לא.

הבאתי דוגמא כדי להראות שיש פסוקים שהיו רלוונטיים לפני מג'י2 המשיח והפכו לפחות רלוונטיים או בוטלו אחרי מג'י2ו. אגב, הדעה הזו של הרלוונטיות של אותו פסוק בעניין הפסלים היא דעתי האישית (לא יודע מה עמדת הכנסיה הקתולית) אבל תכף אמצא.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifומיכאל..אני לא שופטת..אני קנאית..

למילת אלוהים..וזה מותר..והסקרנות בריאה.. אין בי שפיטה..אך זה לא פסול לרצות להבין! תמיד יש דעות שונות..אבל כל אחד בתוכו יודע שיש אמת אחת..והוא חושב שהיא שלו מן הסתם חח אחרת לא היה מאמץ אותה..לא? אז שוב..חלילה..לא נשפוט ולא נטיל גזרי דין ולא עונשים זהל א בית המשפט מיכאל.. זה בית אלוהים..וישוע בגלל קנאתו לבית אביו עשה מהומות והפך שולחנות , יתברך שמו..והוא המורה שלי..ושל כולנו אני בטוחה.. אז אני לא חשה בשאלתי שפיטה כלשהי..אלא רצון כנה ולהבין ולהכיר את הצד האחר ..והמחשבה השונה. אני עדיין חושבת שזה דיון נחוץ.. אבל מבינה את רחשי לב ליון ויכולה גם להשלים עם גניזתו
.. העיקר מיכאל לא יתבע אותי בסוף

michaeld1

New member
וליק המנהלת... אין לי ספק שאת לא שופטת:

תאמיני לי, אני בדיוק כמוך, חושב וסבור כי 80 אחוז מבאי "טלעית אלעדרא" לא באים ממניעים דתיים/אמונה נוצרית אלא המניעים, של רבים מהם, בדיוק הפוכים מערכי הנצרות (לצערי ולצערך כמובן). אמרתי לא לשפוט לא כהבעת מחאה/ביקורת כלפיך אלא בתקווה להסתכל על הצד החיובי שבאירוע כזה (למרות, ולצערי, אני לא מוצא הרבה צדדים חיוביים). אני בהחלט מבין את הדעה (המוצדקת) שלך על באי התהלוכה. אבל "טלעית אלעדרא" הפכה לסוג של פולקלור מקומי... ובמקום לבטלו בואו נחשוב על דרכים לשיפורו ולקירוב, באי ההליכה, לערכי הנצרות. אין תביעות בינינו

lion 7

New member
שיפרד יקרה

מנסיון העבר........ נושא זה יביא לדיון סתמי. ולפילוגים אני אענה לך. למרות אישית אינני מחסידי דרך זו הפסל מסמל דמות הנסתר. גם לגבי מרים. ישוע וכו הכנסייה (גוף ישו המכיל את כלל הנוצרים האמיתיים בעולם הזמני זה) היא לא מושלמת. הרבה מסורות הרבה ראיות עולם. אולם אף אחד מושלם אני מאמין שלכל אחד וגישתו. כי אנו כערבים נוצרים לא עברנו שום ריפורמה (איסלאח) אלא אימצנו דרכים שונות ומגוונות תאמיני לי נושא מעייף לדיון. איש איש בישוע יחיה jesus bless u all ישוע יברך אתכם يسوع يبارككم جميعكم الي الدهر

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifזהו שלמה ישר חושבים שזה דיון מפלג...

ואולי דווקא יהיה הגיון בריא וגישור דעות
כי אנו חפצים באותה מסקנה.. ממ אני חושבת שזה לא בוגר שאנשים יגיעו לריבים בגלל ניהול דיון עם דעות שונות.. אולי היה לך נסיון עם הנושא הזה.. אבל אותי זה מסקרן כל פעם מחדש..
ומה הכוונה ב: הפסל מסמל דמות הנסתר. גם לגבי מרים. ישוע וכו הכנסייה (גוף ישו המכיל את כלל הנוצרים האמיתיים בעולם הזמני זה) היא לא מושלמת. הרבה מסורות הרבה ראיות עולם. אולם אף אחד מושלם דמות הנסתר..ממ כאילו אני יודעת למי מרמז הפסל..אני שואלת מאיפה ההשראה והמנהג לבנות פסלים...בטח הסטורית זה התגלגל מאיזו תקופה.. ענין הכניסייה גוף ישוע מובן לי..אבל איך זה מתיישב עם הדיון..כלומר איך מתקשר..
אל תכעס שאני שואלת הרבה שאלות..חח זו תסמונת העייפות

lion 7

New member
אימוץ זה בא מהמאה הרביעית

גם עניין של פולחן איסוף שארי גוף הקדושים ו(رفات القديسين) הוא לא מתחילת היווצרות הכנסייה הראשונה אלא בהמשך וכפי שרואים במנהגים השונים בכנסיות מגוונות. אני אכתוב על זה מאוחר יותר (
לא יודע מתי יבוא המאוחר זה . אולם אמצא זמן .)

lion 7

New member
תקופת השליחים

יש הרואים את סיומה בתקופת השליחים עצמם ויש כאלה הרואים בה המשכיות עד ימינו. (כנסיית השליחים)

michaeld1

New member
המנהלת..מחר תקבלי תשובה מבוססת יותר

לעניין הפסלים (ישוע, מרים והקדושים) והאיקונאת. סבלנות בבקשה

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifתודה..ולא רק הסטורית..

אני רוצה יותר להכיר את הצד הרגשי שמחבר מאמינים לפסלים אלו..ובכלל לשאר טקסים שהזכרנו..
יש סבלנות.. בברכת יסוע אלחביב

michaeld1

New member
הדעה הקתולית... תשובתו של אבונא פיטר מדרוס

בהמשך לתשובתה המפורטת של מלח, מצורפת פיסקת תגובה מטעם אבונא (ד"ר) פיטר חנא מדרוס ואבונא יעקב חנא סעאדה מהספר "מן וואחי אלכתאב אלמוקדס". אגב, ידוע כי, האיקונה הראשונה, של מרים הבתולה וישוע, צויירה ע"י לוקא אלאנג'ילי.

למעלה