טאליסקר

Idan Zeahvi

New member
טאליסקר

אתמול יצא לי ללגום טאליסקר.

בתור אחד שסולד מרמת עישון גבוהה כמו זו שמאפיינת את קאול איילה, לאגאבולין ולאפרוייג ואחרים מהאי איילה, טאליסקר היה עבורי האיזון המושלם מבחינת רמת עישון.

לא בכדי מבקר הוויסקי מייקל ג'קסון כינה את הוויסקי טאליסקר "התפוצצות הר געש בפה", אבל מצאתי את הר הגעש האמור כאלמנט שמעצים את חוויית השתיה.

למישהו יצא ללגום טאליסקר ?

מה חוות דעתכם קולגות ?

knappertsbusch

New member
יחסית לאיילה

הוא בכלל לא תרופתי (לפרויג)
ולא כל כך מלוח (קאול אילה / לגבולין).
הוא כן מאוד מעושן לטעמי,. לא יודע לגבי הר געש,
זה לא אומר לי כלום. מה שכן, יש בו לא מעט מתיקות מאזנת.
)זה על קצה המזלג מהזיכרון, מזמן לא הצטיידתי)

עשן מול כבול

הנושא דוסקס בעבר כאן והרבה אנשים לא מסכימים איתי

אני מוצא את הטאליסקר מעושן ולא כבולי בכלל. הדוגמאות שנתת, במיוחד הלפרויג והלגבולין מאוד כבוליים ופחות מעושנים (לטעמי). הקאול איילה באמצע (אני בטוח שאתה יודע שטאליסקר גם לא מגיע מאיילה).

לגבי הטעם, גם ה-10 וגם ה-18 הם בין המועדפים עלי כל אחד בקטגוריית המחיר שלו. אני מת על הפלפליות והעוקצנות. מזמן לא שתיתי באמת.

SnipeR3

New member
איפה היית ממקם את הארדבג 10?

הטאליסקר אכן מעושן, אבל לעומתו הארדבג יותר מלוח... מזכיר ריח של חמוצים בקופסת שימורים.
אני מנסה להבין איך שניהם מעושנים מאד אך עם זאת שונים מאד בטעמם.

לטעמי ארדבג מאוד מעושן, ובמיוחד מורגש אפר

טאליסקר עישון עדין יותר, וימי יותר...

בכל אופן, העובדה ששניהם חזקים ומודגשים בטעמם לא אומרת שהם צריכים להיות דומים.
בדיוק כפי שויסקי ״פירותי״ יכול להיות עם טעמי תפוחים או בננה - בלי ספק שונים זה מזה.

כמו שאמרו לפני

אין קשר בין עישון/כבול לשאר הטעמים
הארדבג מאוד ימי, ואפר זו בדיוק המילה שהייתי משתמש בה
אם הוא יותר מעושן או כבולי זו שאלה טובה, לא שתיתי ממנו שנים

foodnwine1

New member
מניח שהכוונה ל 10

ואכן זה ויסקי נפלא, לא יקר עם פרופיל אהוב מאוד כאן בפורום. מרבית הוויסקי פריקים פה שתו אותו...
לצורך העניין: הוא כבולי אבל בצורה אחרת לגמרי כמו שכתבו פה לפני, ללא התרופציות, היוד והמלח, אלא יותר משהו אדמתי . יש בו מעט עשן, ואכן לא נפתח פה את הוויכוח הישן נושן על כבול ועשן.

אם אהבת ממליץ לך לנסות את הביטויים החדשים מהדיוטי פרי : STORM ו DARK STORM, כמו כן את ה PORT RUIGHE שנותן קצת זווית אחרת יותר מתקתקה (סיומת פורט) אבל על חשבון הפלפליות.

אם קראת את הפורום בעבר ה 175 נחשב לטוב מאוד גם ע"פ כמה וכמה מהכותבים פה (מני ), ישנה גם גרסה חזקה יותר 57 NORTH בחוזק 57% שאולי כדאי לטעום בהזדמנות.

nimrodrosen

New member
חובב מושבע של המזקקה

ובעבר כתבתי פוסט מושקע על דרכי הייצור של המזקקה, על הוויכוח עשן או כבול ועל הביטויים בגילאים השונים.

עשן של טאליסקר

פוסט מעולה

(ולא בגלל שאתה מסכים איתי
)

רק הערה לגבי הפתיח - אני לא חושב שטעמים מעושנים מגיעים בהכרח משריפה של כבול. לדעתי אפשר לשרוף גם עצים (או סתם לחמם עם אוויר חם בלי אש). להבנתי באיים, מסיבות היסטוריות בגלל זמינות נמוכה יותר של עץ כחומר בעירה נהוג יותר להשתמש בכבול.

nimrodrosen

New member
ניתן לעשן בעזרת שריפת עצים

אך למיטב ידיעתי אין מזקקה שעושה או עשתה זאת בצורה מסחרית בסקוטלנד.

knappertsbusch

New member
אוי, הזכרת לי את שלנקרלה

אח, איזו בירה. אין דברים כאלה. הייתי צריך לחזור
עם ארגז מגרמניה, טיפש שכמותי (יורו אחד בבוואריה, כן?!?)

מה הקשר לשרשור? השעורה שם מעושנת על ידי עצי בוק.

זה לא לגיטימי בויסקי סקוטי לפי ה-SMWA

להבנתי... את העישון מותר לבצע רק במהלך ייבוש השעורה.

מה שכנראה בסדר זה להכין כזה ״ויסקי״, ליישן אותו בחבית, ובאותה חבית ליישן ויסקי לגיטימי בתקווה שיספח טעמים.

מה שכן לגיטימי ולא מבוצע זה עישון השעורה על עצים שונים כמו תפוח או דובדבן. יכול לעבוד אני מניח. אבל סקוטים, העובדה שלא עשו את זה פעם כנראה מספיקה בתור הוכחה שזה לא טוב.

nimrodrosen

New member
עובד - רק לא בסקוטלנד

יש לי בקבוק של copper fox שהבאתי מארה"ב- הלתת מעושן בשבבי תפוח ודובדבן (אך הוויסקי גם מיושן למוות בשבבים אילו...).

למעלה