טאי צ'י ובעיות גב.....

magic goldfish

New member
טאי צ'י ובעיות גב.....

כבר בערך שנה שיש לי בעיות גב שממאנות לעזוב. הלכתי לכירופרקטור שטיפל בי שלושה חודשים וחוץ מלקחת הרבה כסף הוא לא עשה הרבה. אימא שלי שעוסקת ביוגה טוענת שיוגה יעזור לי. אין לי ספק שזה יעזור, אבל יוגה זה לא משהו שהייתי רוצה לעסוק בו. כבר הרבה זמן שאני מעוניין להתפתח לאומנות לחימה יותר רוחנית ובעלת בסיס יותר ספירטואלי, משהו קצת יותר עדין משיטת הלחימה הקשה למדי שאני עוסק בה כעת. רציתי לשאול אתכם, האם טאי צ'י יעזור לשפר את היציבה, את ההליכה, וכו'? תודה מראש...

orii

New member
בקיצור- כן

באמת - זה תלוי בך (כמו כל דבר אחר בחיים). לאימון רציני בטאי צ'י אצל המורה המתאים בשיטה המתאימה יש פונטנציאל גדול לשנות ולשפר את היציבה ואת האופן שבו שאתה נע, כמו גם להפיגאת הסיבות לכאבי הגב. הטאי צ'י ככלל, מתעסק המון בנושאים אלו. עבודה רצינית שלך (שרובה בבית) אמורה לשנות. יש עולם גדול ומגוון תחת השם טאי צ'י. אני ממליץ לנסות כמה מקומות וכמובן גם את המורה שלי (יתכן שהמורה שלי יוכל לעזור לכאבי הגב עם דיקור סיני).

CountDust

New member
חשוב מאוד ליידע את המורה

על הבעיה, להתייעץ איתו ולהתחיל לאט ובזהירות

o603

New member
שיפור יציבה ניתן גם בעזרת ....

פלדנקרייז ......... כן וגם ג'ודו. פלדנקרייז כבר אמרנו ?..... דרך אגב, לגבי טאי-צי דעתי היא שזו האומנות האולטימטיבית לשילוב עם עוד אומנות לחימה. אבל .... צריך סבלנות ובגרות להבין את היתרונות שלה, זה לא יגיע אחרי אימון אחד.

orii

New member
o603 עברת מהפך?

או שזה רק נדמה לי, בקשר לגישה שלך לטאי צ'י. אם כן האם תוכל לספר על זה קצת... האם זה היה קשור למפגש עם עדי?

john woo

New member
לידע כללי

כ- 80% מהאוכלוסייה סובלים מבעיות גב. על מנת שיוכלו לעזור לך אתה קודם כל צריך להיות יותר ספציפי מבחינת תיאור הבעיה. האם אתה סובל מקיפוזה? לורדוזה? עקמת? האם הבעיה שלך היא על רקע גנטי או על רקע התנהגותי? האם היא נוצרה כתוצאה מטראומה (תאונה אולי) או מעבודה רצופה? אני יכול להמשיך לתחקר אותך, אבל אני מניח שהבנת את הרעיון. סיימתי השנה את התואר בוינגייט במגמת טיפוח וטיפול ביציבה. למה אני אומר את זה? כי אמנם יצאתי עם ידע מצויין משם, אולם אני מרגיש שזה רק קצה הקרחון והתחום הזה (טיפול בבעיות גב), הוא כ"כ רחב ולא ניתן לתת בו תשובות שטחיות (אם באמת רוצים לפתור את הבעיה). אחראית המגמה שלי (אשה בעלת ידע עצום) אמנם מתעסקת בבעיות גב אצל ילדים, וממה שראיתי באחת ההודעות שלך אתה לקראת גמר הצמיחה שלך. אם תרצה אשמח להפנות אותך אליה. לגבי אומנויות לחימה- נעים לחשוב שאם אלמד אומנות לחימה בעיותיי יפתרו, אבל אין הדבר מחייב כלל וכלל. היציבה שלך אמנם תשתפר (לוחם בעל יציבה יותר טובה, הינו בעל עדיפות בקרב), אך אין הדבר מבטיח שהבעיה הספציפית שלך תיפתר. בנוסף, צריך גם לבדוק מה הידע של המורה מבחינת אנטומיה, קינזיולוגיה, ביומכניקה וכו' (איפה הוא למד?, מה למד? כמה זמן?) ולא להסתמך רק על הותק שלו באומנויות לחימה (לפני הקונג פו, היו לי מורים בעלי ותק של 15 שנים באומנויות לחימה, אך ללא ידע ממשי בגוף האדם). בקיצור, תבדוק טוב טוב במי אתה מפקיד את גופך אם יש למישהו שאלות נוספות אשמח לענות. יום נעים

למעלה