טאו

sany black

New member
טאו

ניסיתם זן, הרגשתם חנוקים? ניסיתם בודאהיזם, הרגשתם ממורמרים? ניסיתם קונפויציזם, הרגשת נחיתות? ניסיתם מידיטציה, הרגשת שעמום? תנסו טאו. קראתי על זן ובודאהיזם וקונפיוציזם ותרגלתי מידיטציה. מכולם הכי אהבתי את הטאו, כל הנ"ל נותנים לך אמונה. הטאו נותן דרך חיים. אין תרגולים, יש את החיים בפשטות, חיים בהם מתפעלים מהטבע ומתחברים אליו ולא מנסים להתעלות מעליו, אין מאסטר זקן וצעיר, יש את הטאו וכל אחד משתתף בנהר זה באופן שווה. זה ללכת עם הזרם אך ללמוד לשלוט בגופך כשאתה בו. יש אהרה, אך היא לא הפרס. היא המשאב לכל התהליך. היא הופכת את הלימוד מהנה יותר כיוון שאין רצון להגיע לפרס אלא מעוניינים להמשיך בדרך החיים הפשוטה שבה חייתם עד עכשיו. אז, אם מצאתם את הזן כמטריד ומפריע לסדר יום למרות חשיבותו ואיכותו תנסו טאו. אין תרגול, יש את ההשקפת חיים על הסביבה ותו לא.

dharmax

New member
שקול ל"קוקה קולה - טעם החיים!"

מה שאמרת. יש פה, לדעתי, שיקוף של חוסר הבנה של כל הדרכים שציינת, ידידי. זה new age ופסאודו-רוחניות טהורים. ברכות אום

byron

New member
כל-כך שיפוטי ../images/Emo6.gif

אתה קצת שיפוטי מדי. ההודעה הייתה אומנם חסרה מבחינת תוכן, אבל אולי אם היית שואל היית מקבל תשובות? גמני קראתי את הספרים, גמני ניסיתי מדיטציה. כרגע אני נמשך לזן. אבל זה התחיל ביוגה (ולא בודהיזם, באופן מוזר) נמשך לטאו, וכרגע אני פוסח בין שני הסעיפים עם נטיה לזן. אני מרגיש שבזן השאלה יותר מלאה. וכשיש שאלה מלאה ההמשך יותר ברור.

darmha

New member
טאו

ברכות על שמצאת את דרכך. עכשיו פשוט תעשה זאת 100% - ואתה והטאו כבר אחד. זה הזן, זה טאו, זה בודהיזם, זה נצרות, זה יהדות וכו' כל הדרכים הן רק אצבעות אל הטאו - אל תיקשר לאצבעות. אל תיקשר לתוויות או למבנה. איתך בדרך יובל

פריחת האפרסקים

"פריחת האפרסקים אינה מסמלת את בוא האביב פריחת האפרסקים היא האביב"

למעלה