טאבו

פיצ1

New member
טאבו../images/Emo5.gif

שלום אנחנו רוצים לרכוש דירה, אך יש בעיה... הבית אותו אנו רוצים לקנות רשום על שם הבעלים בטאבו אך המטרים בנסח הטאבו לא נכונים (רשום 31 מטר במקום 120). כדי לשנות את המטרים יש צורך בהעברת כל הבנין בטאבו ובהסכמת הדיירים האחרים. כפי שמסתמן כרגע הדיירים האחרים לא מעוניינים לעשות זאת (גם אצלם המטרים לא מעודכנים, וגם בכל הרחוב הבנוי באותה שיטה לא שונו המטרים הרשומים בטאבו למרות שהדירות הורחבו במהלך השנים). שאלתי היא: מה הסיכון בכך שהמטרים של הבית לא מעודכנים בטאבו (בעירייה ובמנהל המטרים רשומים כראוי)? אשמח לתשובתך

דירות שהורחבו ...

לא תמיד טורחים לעדכן את הרישום בטאבו של שטח דירות שהורחבו ואני לא רואה בכך בעיה מיוחדת בתנאי שתוספת הבניה נעשתה עם היתר כחוק. לא מספיק לבדוק שהשטח הנכון רשום בעיריה לצורך תשלומי הארנונה - חייבים לבדוק את היתר הבניה ואת תכנית הבקשה להיתר ולוודא שאין חריגות ושלא נבנו שטחים ללא היתר!!!

ERA victory

New member
מנסיון אישי !!! הרחבת הדירה

בפועל חיבת להעשות במתן היתר בניה כדת וכדין! שם לב מתי ניתן ההיתר אחרי מלחמת המפרץ הראשונה לא ניתן לבנות הרחבה לדירה מבלי לבנות ממ"ד נדמה לי משנת 1992 .אם ניתן היתר בניה חוקי הרי להעברת התוספת בטאבו אין משמעות רצינית. לגבי העירייה ברגע ששילמת את ההיטל על תוספת הבניה התוספת נרשמה בארנונה ! שם לב ! שינוי הטאבו דורש שינוי תסריט הבנין שדורש הסכמת 100% מהשכנים דבר בלתי ניתן לפתרון במדינתנו !הא ....הא....ולכן כמעט ולא נעשה! אך התוספת חוקית למהדרין !

תשריט בית משותף

צודק ראובן באומרו שקשה לתקן צו בתים משותפים, אבל מגיע היום ובו האינטרס הכללי הוא רישום צו בתים משותפים מתוקן והדבר נעשה. זכור, הרישום כרוך בהוצאות למודד המכין את התשריט, לעוה"ד המכין את המסמכים הנלוים, אגרה לטאבו והוצאות אחרות. בקנותך הדירה "שריין" לעצמך חלק מן התמורה להוצאות אלה.

פיצ1

New member
תןדה לכולם, אבל...

כפי שצציינתי קודם- אין הסכמה של 100% מהשכנים ולכן שאלתי מהם הסיכונים בקניית בית שלא מעודכן בטאבו... לגבי הפרוצגורה אני יודעת במה זה כרוך אבל שוב- מהם הסיכונים? מדובר בבית עם גינה קטנה שגם היא לא כתובה בטאבו (כתוב שמגיע לכל דייר 1/4 מהשטח הציבורי)- האם יש סיכון בכך? לגבי הבנייה- הרחבת הבנייה נעשתה כבר לפני 20 שנה - לפני מלמת המפרץ...

למעלה