ח"כ ברונפמן

zomet10

New member
ח"כ ברונפמן

ח"כ ברונפמן עשוי להשתתף ביום המרחואנה הצפוי להערך ביום שבת בפארק הירקון. רבותי! נערים, צעירים, אזרחים יקרים! תחושת הריקנות מתדפקת בדפנות החלשות. כולם מחפשים משמעות, בטח כאשר תוהו-ווהו מתחולל במדינה. חיפוש השלווה ב"כייף", אפילו ח"כ מהרהר אם להשתתף או לא להשתתף-כאילו וזאת שאלת הקיום העכשווית, הדחופה, ממש צו-חרום... מה יהיה? לאן נגיע? האופק הכחלחל נראה בזווית הראיה?

מריחואנה

אני לא מסכים בכלום עם ח"כ ברונפמן, למעט עניין המריחואנה. אין שום סיבה להפוך אנשים בוגרים שיודעים את הסכנות של הסם ואף על פי כן משתמשים בו לפושעים. מכירה חוקית של מריחואנה, עם הגבלות נכונות של גיל, בקרת איכות וכו' - כמו סיגריות! - תכניס המון מיסים למדינה. התוצאה - פחות פשע. גם ניקוטין ואלכוהול הם סמים מסוכנים והורגים אם לא משתמשים בהם בצורה אחראית אבל חוקיים לגמרי. אפילו את חוק הגבלת הגיל לא ממש אוכפים - ראיתי לפני כמה ימים ילדה בת 6 קונה סיגריות (לאמא...).

zomet10

New member
אז מה אתה אומר בעצם?

לא נראה כי אם תיהיה לגיטמציה למריחואנה הילדים והנוער יהיו יותר ויותר חשופים עד אשר הסקרנות תהרוג את החתול...

אני אומר שמריחואנה זה לא נורא

ייאמר קודם כל, שאני לא ניסיתי מריחואנה בעצמי אף פעם וגם מעולם לא עישנתי. חוץ מזה - אם המריחואנה מחוץ לחוק, אז גם הטבק צריך להיות מחוץ לחוק. הרבה מאד רופאים מלומדים אומרים שהנזקים שלה לא הרבה יותר חמורים מנזקי הטבק. אז למה להפוך אלפי אנשים לפושעים? זה בדיוק כמו עניין ההימורים: יש מאות קזינואים בכל הארץ, הם מגלגלים מיליונים ומכניסים את הכל לכיסם. להימורים יש את הצד השלילי; בין היתר - גם להימורים אפשר להתמכר. אבל כשעושים את זה נכון, כמו בלאס-ווגאס, זה בריא לכלכלה, מכניס מסים לקופת המדינה, ולא הופך אלפי אנשים לפושעים. תחשבי על זה בצורה כזו: אם יש חוק שכל-כך הרבה אנשים מצפצפים עליו, אז מה הם אמורים לחשוב על חוקים אחרים? "אם אסור להמר, אבל אני מהמר כל שבוע בקזינו הלא חוקי בסוף הרחוב שלי בלי להזיק לאף אחד והמשטרה לא עוצרת אותי, אז החוק הזה לא שווה כלום. אם אסור לעשן מריחואנה, אבל אני מעשן כל שבוע-שבועיים באנג עם חברים והמשטרה לא עוצרת אותי, אז גם החוק הזה לא שווה כלום. בכלל, כל המשטרה לא שווה כלום. גם על חוקים שאוסרים עליי לגנוב ולנסוע 200 קמ"ש אני יכול לצפצף." ובדיוק על כך אמרו חז"ל: "לא מטילים גזירה שהציבור לא יכול לעמוד בה". בקיצור: חוק שאוסר מריחואנה מיותר, אין בו הרבה תועלת ויש בו נזק.

למעלה