ח י ד ה ! !

ח י ד ה ! !

זה לא קל אז לא לשחק אותה חכמים!! אם אתם לא חושבים הרבה לפני הפתרון כנראה שאתם מכירים אותה, ואם אתם לא מכירים אז זה כמעט בטוח טעות... אוקיי- שני בניאדם הולכים במדבר. לאחד יש 2 כיכרות לחם ולשני יש 3 כיכרות לחם. פתאום הם פוגשים אדם שלישי והוא אומר להם שהוא רעב, ואם יש להם משהו לאכול. הם מחליטים להיות נחמדים והם יושבים ביחד לאכול. כל אחד אכל אותה כמות של לחם, וכאשר הם סיימו לאכול האדם השלישי נתן להם 5 מטבעות זהב. ואז התחילו הויכוחים- הראשון אמר שמגיע לו 3 מטבעות כי הוא נתן 3 כיכרות ולשני מגיע 2 מטבעות כי הוא נתן 2. השני לעומתו אמר שזה לא ככה כי הוא לא אכל דווקא מהראשון, ולכן מגיע לו 2.5 מטבעות וגם לראשון מגיע 2.5 מטבעות. הם החליטו ללכת לשופט והוא נתן את הפיתרון הכי נכון... אוקיי, מה לדעתכם הפיתרון שהשופט נתן? ב ה צ ל ח ה ! ! *התאריך היום הוא יב בתשרי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! זהו. חחח *

Mr Slider

New member
חחחחחחחחחחחחחח

לזה 4 ולזה 1 .... היה לי את זה בישיבה כשאלה מתאגרת חחחחחחחחחחחחחחחחחח
חחחח אביעד התעסקת איתי ...

לא יודעת.. ../images/Emo5.gif

מה כלכך מיוחד בתאריך הזה שאתה מזכיר אותו? כבר היה לך יומולדת..

יש לי-

לזה שהביא שלושה כיכרות לחם, מגיעים שלושה שקלים, ולזה שהביא שני כיכרות, מגיעים שני שקלים.. וההסבר- אם היו חמישה כיכרות, זה אומר שכל אחד מהשלושה קיבל כיכר ושני שליש. אז זה שהביא שלושה כיכרות נשאר "עודף" של כיכר ושליש (שהוא נתן ולא אכל) ולזה שהביא שני כיכרות נשאר "עודף" של שליש כיכר. אז מתוך החמישה שקלים כל אחד יקבל כסף לפי מה ש"נשאר לו" (הראשון שקל ושליש והשני שליש). ואז נשארים שני שקלים ושליש, ואותם מחלקים לשניים, שזה יוצא שקל וארבע שישיות. אז הראשון מקבל שקל ושליש+שקל וארבע שישיות=שלושה שקלים. והשני מקבל שליש+שקל וארבע שישיות=שני שקלים. (לא מכירה את זה קודם, חישבתי את זה מלא זמן.. זה נכון?!)

תקשיבי, נעמה...

זה פשוט גאוני בטירוף!!! אני ממש בהלם! לקח לי איזה עשר דקות להבין, ואפילו נעזרתי בדביר זליקוביץ (זוכרת?) ולא הצלחנו להבין עד שנפל לי האסימון... פשוט גאוני! אבל זאת לא התשובה שאני מחפש... ההתחלה הייתה נכונה... אבל עדיין- ממש ממש יפה!!! כל הכבוד!!! קבלי ח``ח

למעלה