../images/Emo22.gif
בעזי"ת באור ליום רביעי, באה משטרה אל פלוני שאני מכיר, ועיכבה אותו לחקירה באשמה מגוחכת. היות שהוא לא כל כך מכיר את העבריינים במדים, הרי שהוא היה לחוץ מאוד, ולכן לקחתי טקסי אל משטרת מחוז מוריה בירושלים -כדי לודא שהוא בסדר. (שחררו אותו בבוקר). לא רחוק משם יש את הדירה שגרתי בה לפני שנכנסתי לישיבה, ועוד גר שם אחד מהחבר'ה, אז קפצתי לביקור. מאז התשובה הייתי שם פעמיים, ובפעם הזו כבר הרגשתי שהתקדשתי כל כך, שאני יכול לשבת אצלו קצת בלי שתהיה לי ירידה רוחנית ח"ו. החבר'ה נכנסים לאתר פוקר, מתאמים את עצמם במסנג'ר מול גולשים אחרים בחדק, ומשחקים... לא על כסף, סתם כדי להרוג את הזמן. בן הצבי... ראית פעם מישהו בכלא? בכלא זה הגיוני שמישהו ישחק שש בש למשך שעות. אתה מתאר לעצמך איזה ברוׁך פסיכולוגי זה כשעיסוקים כאלה הם פסגת חייך? אתה שואל מה הקטע? לא תזדהה, אבל שמע, לך אל הותיקים, אלה שמסתובבים כבר יותר מעשר שנים וחמש עשרה, ודבר איתם אם אין צדק בדברי. אתמול כתבתי כאן את הדברים האלה: ...סבורני יותר, שהיות שאין הרבה קונים לסחורת התלמיד חכם שלו (במיוחד, שלא כבעבר -בפרום החוזרים בתשובה, בכל הפעמים שהוא ניסה להתוכח ענו לו והשיבו לו דבר, ולא נתנו לו להעביר שיעור באפיקורסות על מי מנוחות), אז הוא פורק את היצר בחרפות ונאצות ללא קשר. דוקא, חושבני שאני מכיר את התסביך הספציפי הזה, שהאפיקוטרולס סובל ממנו. אמנם בישיבה לא זכיתי לצערי להיות, אך הרבה הרבה זמן החברה הקרובה ביותר שלי, כמעין משפחה חילופית, היו השבאבניקים. לא פעם היה חוזר פלוני ומספר בגאוה מופגנת על איך שנפל על איזה אברך תמים, התקיף אותו בשאלות, ו´ניצח´ אותו בבקיאות ושנינות לשון. אני בעצמי, בעוונותי הרבים, הייתי לא אחת מחפש להתעלל בחרדים, ונהנה לראותם פעורי פה מהחילויני עם הגופיה שמשתעשע על חשבונם בדברי תורה. הרוב היו מוכשרים וחכמים מעל הממוצע, ואהבו להתגאות (ולרוב בתערובת משונה של סיפורי בדים) ש"הם בישיבה היו עילוים". ----- נראה כמישהו שהיה כמה וכמה שנים בישיבה ובכוילל, וקיצץ בנטיעותיו. לרוב החבר´ה האלה, יש מטען רגשי כבד, ותסכול ומרירות גדולה כלפי העולם החרדי: -הוא חושב לעצמו איך היה לו טוב, לו היה נולד חילוני. -כשניסה למרוד בעבר, יסרו אותו. -עכשיו כשמרד וחצה את הקוים, שילם את המחיר החברתי והכלכלי עד תום. ולא פחות מכל אלה: יהודי בלי תורה רע לו, פשוט רע לו. חייו מלאים במרה שחורה- תוצאה של פגמי הברית ר"ל, אין לו שבת פעם בשבוע לנח מהעולם הזה, וחגים שלש פעמים בשנה להתרגש, הוא אכול ספיקות, וכשבאה עליו צרה הוא כערער בערבה. יתרה מזאת, בן תורה שפורש, גם מאבד את תורת ה´ משיבת הנפש, וכשהוא למד לגאוה, פתאם אין מי שיתן לו כבוד כת"ח... בדיוק אתמול קיבלתי מחבר את המילים האלה, מילים של שאבבניק ותיק: "...כאילו ה"חיים" כמו שאנחנו הבנו אותן עד היום הינם חיים ריקים מכל תוכן ממשי, ללא שום מוצא מהסבך הסתובבנו לנו מבחירות לבחירות, ומחושה לחושה, אותם בגידות של חברים, אותם ישיבות ללא מעש וריכולים על כל מי שנקרא בטעות לשיחה... ואז אתה חושב לעצמך בשיא הרצינות הלכך הכוונה והמשמעות לחיים? בשביל זה נולדנו? להעביר סתם כך את הזמן מבלי כל תועלת?... לכל אחד יש את השלב של "ההבנה" לרוב האנשים שאיתם הסתובבנו זה עדיין לא הגיע למרות הסיבוכים האישיים שיש לכל אחד ולמרות ההוכחה התמידית על הפרצופים שלהם.... ולמרות אי מיצוי החיים בדרך שמחה ואמיתית בקיצור ללא א מ ת אין שום הגדרה אחרת החלטת לפרוש ולחפש אחר משמעות רוחנית "נוגעת" יותר כזו שיש לה רגליים. ..." עוד הרבה זמן אשתמש בפרופיל של האפיקוטרולס, כדי להדגים בעוד דרך את 'החיים הטובים' שיש שם בחוץ.