ח... דשות טובות...?

SiriusBlack

New member
פוד-כס

יותר מדי מילים שמזכירות את האיבר מין הנקבי באותה מילה...

ושלי פיכס...כל אחד אחר הייתי שומע...

rsmb1

New member
איפה?

זה כבר קיים ברשת או ששמעת את זה ברדיו?

rsmb1

New member
תודה

rsmb1

New member
מבחינתי כן

היא אחת היחידות שאפשר להעריך בכנסת ותמיד מעניין לשמוע אותה. חלק משאר הפרשנים (אילו שאני מכיר) יכולים להיות מעניינים. השאלה היחידה היא עד כמה בתור חברת כנסת היא תרשה לעצמה להיות משוחררת ולדון בדברים בכנות.

rsmb1

New member
ובפועל זה היה משעמם

5 דקות של ראיון רדיופוני (שאלות שנשאלות בכיוון אחד בלבד, וגם הן לא מאוד ייחודיות - "בעד מי את?"???) טרחני כששלי לא מספקת שום ערך מוסף מנסיונה כפוליטיקאית ואין את הנינוחות הרגילה שיש בפודקאסטים.

הדבר היחיד שהיה משעשע היה שהיא בעד דיינריז ומכנה אותה המלכה "החוקית". הרי גם שלי מרגישה שהיא בת לאצולה הקודמת (שיצרה את הממלכה) והודחה וגם שלי מחכה לחזור.
that said אם היא תחזור לראשות העבודה אני אצביע לה.

SilverMoon11

New member
היא חושבת שדנריז המלכה ה"חוקית"?

אבל אבל אבל.. למשפחת טארגריין לא הייתה זכות חוקית
לכבוש את ווסטרוז ולהפוך למשפחת המלוכה..
אם סטאניס הוא לא המלך ה"חוקי" רק בגלל שהמשפחה שלו
תפסה את המלוכה בכוח, אז גם דנריז היא לא המלכה ה"חוקית"..
ובכלל, מי מהדורשים לכתר הוא ה"חוקי"?.. אף אחד מהם, נראה לי.
או שאני בכלל טועה, או ש... אוי, יש לי מיגרנה מהתסבוכת הזאת

Indego

New member
היחידים שהם חוקיים הם ילדי היער (ספויילר)

אבל כידוע, מאז המלחמה הגדולה עם ראשוני האדם (וכל שאר הפלישות של בני האדם שהגיעו מאז), הם נמלטו לצפון הרחוק.

ייאמר לזכותם של הטארגריינים שהם הראשונים שהביאו סדר ועוצמה לווסטרוז, כשאייגון נחת עם אחיותיו ביבשת, הוא הקים את מעלה המלך ("מעלה" - כמובן לנחיתה) באנגלית "King's Landing", אאיגון כבש את כל הממלכות מלבד לדורן, ככה שמבחינה "חוקית" לדאיינריז יש קרבה יותר גדולה לכס (שגם נוצר ע"י האש של באלריון) מאשר ללאניסטארים, סטארק או באראת'יאון - שהם בסה"כ צאצאי ראשוני האדם והאנדאלים.

כמובן שמבחינה היסטורית ילדי היער היו שם הרבה לפני כולם, ווסטרוז היא במקור שלהם, אבל בתקופתם ווסטרוז לא הייתה מיושבת, והיא למעשה הייתה בנויה מיער אחד ענק.

SilverMoon11

New member
תודה על התשובה המפורטת

במחשבה לאחור, זה קצת מצחיק אותי שאני חושבת על "מי חוקי", "מי היה בווסטרוז קודם", זה לא באמת משנה בסופו של דבר מי חוקי, למי יש "זכות" על היבשת ולמי לא.

שהחזק ינצח, כמו שאומרים :p

Indego

New member
מרטין אוהב לעבוד עם מוטיב חוזר...(ספויילר)

אאיגון כבש את כל ווסטרוז עם 2 אחיותיו כאשר כל צבאם הכיל בהתחלה רק 3 דרקונים, בקרב שלהם נגד הלאניסטארים ושליט מישור הנהרות, הם היו בנחתיות מספרית מאוד גבוהה ביחס לכוחות בשטח, אבל בראש שהם שיחררו את הדרקונים (סוג של נשק יום הדין), הכל השתנה, בדקות...

לדעתי אאיגון כלל לא היה זקוק לכוחות קרקע, כשיש לך 3 דרקונים ענקיים שיכולים לשרוף צבאות שלמים בדקות, אתה באמת לא זקוק לשום דבר נוסף

אותו הדבר קורה עכשיו עם דאינריז, גם לה יש 3 דרקונים, וגם היא רוצה לעשות סדר מחדש בווסטרוז, העניין הוא שהיא מגיע בתקופה שונה מזו של אאיגון ואחיותיו, לפני שאייגון נחת בווסטרוז היה לו סימביוזה מושלמת עם הדרקון שלו, הם חשבו כישות אחת, דאיינריז עדיין לא נמצאת במקום הזה - אומנם בסוף הספר האחרון אנחנו רואים שהיא ודרוגון כן משתפים פעולה במידה מסויימת, אבל בסופו של דבר הוא עדיין לא שם עליה

על ראייגאל וואסריון אין בכלל מה לדבר, האחרון שניסה לאלף אותם היה נסיך שמת מכוויות כמה שניות אח"כ (קוונטין).

SilverMoon11

New member
(ספויילר)

"לדעתי אאיגון כלל לא היה זקוק לכוחות קרקע, כשיש לך 3 דרקונים ענקיים שיכולים לשרוף צבאות שלמים בדקות, אתה באמת לא זקוק לשום דבר נוסף"
נכון?!

בכל מקרה, אני מקווה שהיא תמות מתישהו בספר האחרון.
לא שאני שונאת אותה, אבל זה יהיה מגניב אם בסופו של דבר היא תמות.

Indego

New member
נקווה שנזכה לראות ספר אחרון

מרטין לצערנו לא בחור צעיר,
והספר האחרון יהיה רק לקראת 2020 (אם עושים חישוב שהוא משחרר בממוצע ספר כל 4-5 שנים).

אני מקווה שיש איזשהו Backup שבו הוא מספר מה יהיה בסוף, לעת צרה (נניח מלחה"ע 3
)

Macphista

New member
מה? לא יכול להיות.

כי היא אמרה שם אם כך דברים לא הגיוניים.
או שהיא ניסתה לא לספיילר ולהתנהג כמו "הו אני לא יודעת כלום אולי זה יהיה ככה" או שהיא לא קראה.

rsmb1

New member
היא ניסתה לא לספיילר

זה ידוע שהיא קוראת מד"ב ומכינה קציצות.
בהמשך לעונה 4:

שימי לב למה שהיא אמרה על "הטווח הארוך", לגבי מלכותו של ג'ופרי.

למעלה