חתלתלת

lio0712

New member
חתלתלת

בימים האחרונים היתה אצלי חתלתולת אומנה שהיום אובחנה אצלה חתלתלת. החתלתולה היתה סגורה בחדר משלה אך מדי פעם לפעם כן יצאה החוצה והחתולה שלי נכנסה לחדר שלה, והיתה אינטראקציה (לרוב נשיפות ונהימות אבל יש סיכוי שהחתולה שלי אכלה מהאוכל שלה). החתולה שלי בת 3.5 וחוסנה כל שנה מאז שהיתה גורה, החיסון האחרון היה בנובמבר.
דיברתי עם הוטרינרית שאמרה שסיכוי סביר שהחתולה שלי לא נדבקה אך שיש לזרוק כל דבר שהגורה נגעה בו. אני עדיין מאוד חוששת, נאמר לי שאי אפשר כרגע לאבחן אם החתולה שלי נדבקה במשהו כי זה עוד מוקדם, אבל אני לא בטוחה שאני סומכת על זה. האם יש משהו שאפשר לעשות? למה לשים לב?

חתלתלת

צודקת הוטרינרית שלך,
אם אכן מדובר בחתלתלת - המחלה נמצאת הן בחיסון המרובע והן בחיסון המשולש, כך שסביר ביותר שחתולה מחוסנת באורח סדיר מוגנת מפני המחלה.
לדאוג זה תמיד טוב, אבל זה לא באמת יקדם אותך. אני חושב שעשית את הדבר הנכון - לדאוג מראש ולחסן. בפועל עכשיו אין הרבה מה לעשות, ולא היה גם היא לא היתה מחוסנת, כך שאת במקום טוב.
מה שכן - הוירוס עמיד למדי בסביבה, כך שכדאי לנקות את המקומות בהם היתה החתולה החולה עם אקונומיקה, ולשול היטב לפני שמכניסים חתולה אחרת לאומנה - כדי שהבא/ה בתור לא יידבקו במחלה.
אסף

למעלה