חתירה בקיאק בים

קרמפה

New member
חתירה בקיאק בים

שלום לכולם, תהיתי אולי מישהו פה יוכל לנדב מידע. אני מתכוון לקנות קיאק בספטמבר ולחתור מאשקלון עד אכזיב לאורך החוף. אין לי נסיון ימי. רציתי לשאול: 1. האם יש איזשהן בעיות בתוכנית שלי שאני לא מודע להן. 2. האם יש זרמים מיוחדים לאורך החוף שאני צריך לדעת מהם, ובכלל אם אתם יכולים להפנות אותי לאיזשהו אתר או מידע על זרמים קרובים לחוף בים התיכון, כי אני ארצה לחתור חלק מהדרך בעומק ולא מתאים לי להיסחף פנימה. 3. החלק הבעייתי ביותר במסלול שלי לפי מה שנראה לי זאת העקיפה של נמל אשדוד שחודר ממש לתוך הים ואף יוצא ממדף היבשת. למישהו יש מידע ספציפי על האזור הזה? תודה רבה לכולם.

natyh

New member
כתבת יפה

אין לך נסיון ימי : כלומאר אם תתהפך ? אם תיצתקל בזרמים אם תצטרך חילוץ ? אם תעבור אוניה שתתעלם מקיומך ? אם בספטמבר תקופת המעבר תיכנס מערכת טרופית ותיתקל בסערה ? יותר מדי סימני שאלה ! ה]פיתרון הצטרפות למועדון קייקים רכוש לך ניסיון ימי : מועדונים אפשריים יש רבים במרכז : כגון המועדון של רוני ביפו טרה סנטה הרצליה ועוד רבים . אם תציין היכן אתה גר , אשמח להפנות אותך למועדון קייקים קרוב . עולם הקייקים מדהים ברוך המצטרף אליו . נתי

ש01

New member
עוד מעקפים

ישנם עוד מספר אתרים המחייבים מרחק מה מהחוף: איזור בסיס פלמחים - שטח אש פעיל. עתלית - עפ"י חוק אתה חייב להתרחק (אם אינני טועה) 2 מייל, כ-4 ק"מ מהחוף. ועוד, אינני זוכר...

bluewin

New member
לא טוב היות האדם לבדו

תצטרף לקהילת חותרי הקיאקים והדייג מקיאק אל תחתור לבד בים בטח אם אתה רק קונה קיאק ומתחיל את ההובי תתעדכן באתר הקהילה http://www.israelkayakfishing.co.il/

קרמפה

New member
תודה לכולם

תודה לכולם על התשובות ועל הברכות! קיאקים זה בהחלט עולם שידעתי תמיד שאכנס אליו באינטנסיביות מתישהו. והנה הגיעה השעה. תודה במיוחד על הפירוט של נקודות התורפה עתלית ופלמחים. מישהו יודע עד כמה צריך להרחיק לתוך הים בפלמחים? או לחילופין איפה לברר ימי ושעות פעילות של המטווח, מתי כן אפשר לעבור שם? בקשר להצטרפות למועדון, זה לא מסתדר לי כרגע. אני בחו"ל וכשאחזור יש לי פרק זמן מוגבל מאוד להגשים את החלום הזה. אין לי זמן להצטרף למועדון או לקורס, ואני גם לא בטוח כמה זה יועיל לי. בכל מקרה לא אמצא מישהו שיעשה את המסלול ביחד איתי, ואני גם לא רוצה. הבדידות היא חלק מהעניין. מלבד זאת אני מתכוון לשוט בקיאק sit on top ככה שאין שום דבר מיוחד ללמוד למיטב הבנתי. כבר יצא לי לשוט פעם בקיאק כזה. לגבי התרחיש של התהפכות, אני מתכוון לתרגל התהפכויות וטיפוס חזרה לקיאק. לגבי אוניה שלא תבחין בי אני חושב שבכל מקרה אין הרבה מה לעשות. לגבי התרחיש של הסחפות בזרם או בסערה, וחילוץ, פה אני באמת זקוק להכוונה. 1. קודם כל אני צריך כל מידע או קישור לכל מקום בו אני יכול ללמוד על הזרמים לאורך החוף בים התיכון, וגם על משטר הרוחות אם זה רלוונטי. 2. בנוסף אני אשמח לדעת איזה ציוד קיים למצבי חירום בקיאק מלבד חגורת ציפה. משיטוט באינטרנט נראה שנורים כבר יצאו מהאפנה לא? מה מקובל? משרוקית ופנס? שוב תודה לכולם.

natyh

New member
לא ביקשת כלום ...

אירגנתי קורס מטאורולוגיה , זה היה סיפור ארוך, אך עדיף לך לקנות את הספר מזג אויר של ברוך זיו וצבי רזניק בספרית מעריב כדי להבין את משטר הרוחות . כנס לאתר רוח הקודש מצנחי רחיפה פורום מטאורולוגיה הקישור לספר שם. זרמים מספיק לך להבין את נושא זרמי הפריצה , אך אם תיקלע לסערה מניסיון לא שלי , אין לך דרך לחזור לחוף יש זרמים בעוצמות של עד 20 קמ"ש כך לפחות נמדד בסערה ב 20 בפברואר 09 בסדנת גלישת גלים של מועדון טרהסנטה אחד החותרים התהפך ומהר מאד כמעט נעלם מערבה , קפצו אליו שלושה חותרים טובים ביניהם אלוף העולם לשעבר ומעביר הסדנה כריס הארווי האנגלי וחילצו אותו . קייק יכול להתמודד עד 12 קמ"ש לא מעבר לכך , אם אתה במיים ואיבדת את הקייק אתה בבעיה . כמובן שאם יש זרמי פירצה יש גם גלים בהם ניתן להיעזר כדי לרדת לחוף אך גלים עלולים גם להפוך אותך כלומר אתה חייב מומחיות בים ו או הבנה טובה מאד במזג האויר כי תוכל לחתור רק בתקופה שקטה . רב הזמן אגב הים שקט אך צריכים להיות ערים לאפשרות שינוי פתאומי וזה קורה בעונות המעבר בדיוק בספטמבר ! . בנוסף אתה חייב מכשיר קשר ימי ו או פלאפון נייד . ציוד נוסף למצבי חירום , זו לא המומחיות שלי .

הליויתן

New member
אתה מוזמן ליצור קשר ליעוץ

(ולא,אני לא מתפרנס מזה) יציאה מהסוג שאתה מתכנן,לכל כך הרבה זמן רצוף בים בקיאק מחייבת הכנה פיזית,מנטלית,של הכרת הים,הכרת הציוד ויכולת ממשית לפעול איתו,אחרת בהחלט עלולה ליצור מצבים מסכני חיים! תוסיף לזה את שטחי האש בהם צריך לצאת לעומק,ואת הסיכון של דריסה על ידי כלי שיט מנועי שלא מבחין בך,ותבין שזה עלול להסתיים לא טוב. לא בלתי אפשרי-כן מחייב הכנה מתאימה אתה(וגם השאר)מוזמנים לקרוא את תיאור היציאה האחרונה שלי לעומק הים בקיאק,בשביל לקלוט מעט על מה מדובר (מחייב אולי הרשמהנ לאתר)

קרמפה

New member
כמה מידע!

תודה רבה על כל הקישורים הסתכלתי בכולם, מרתק! אבל כרגיל ככל שלומדים יותר צצות יותר שאלות. ציוד מצוקה שמחתי לגלות מהסיפור של הלויתין שלאורנג' יש קליטה טובה בים (ללא ספק אפנה אליך בפרטי בהמשך, תודה!). אגב, עד איזה מרחק פחות או יותר? יותר מקילומטר? חוץ מזה מצאתי שניתן לקנות פנסי נצנוץ אבל נורים וזיקוקי עשן לא מצאתי בשום מקום, איפה קונים את כל העניינים האלו? ושאלה לא פחות חשובה, איזו משרוקית למען השם מצדיקה מחיר של 80 שקל??? היא שורקת צ'ייקובסקי? זרמים מהחומר שמצאתי בינתיים ומידע כללי, נראה לי שכיוון הזרם האופן כללי הוא לעבר החוף, ובקרבת החוף הוא עולה צפונה. תקנו אותי אם אני טועה. הבעיה היא בעיקר בזרמי הפירצה ככל הנראה. עד כמה אלו נפוצים דרך אגב? ומה רוחבם בד"כ? אם נקלעים לזרם כזה, הפעולה הרצויה לפי מה שהבנתי היא לחתור במקביל לחוף עד שיוצאים מהזרם. נכון? אם לא מצליחים, עד לאיזה מרחק מהחוף הזרם עדיין אקטיבי? רוחות בעניין הרוחות, עשיתי קורס במטאורולוגיה בעבר, הגורם המשמעותי העיקרי שאני זוכר בקרבת החוף הוא הבריזה היומית לכיוון החוף בשעות היום המאוחרות, והבריזה הלילית בכיוון ההפוך. זה כשאין שקעים או מערכות מיוחדות, ללא ספק אצטרך לפשפש בחומר של מטאורולוגיה של עונות המעבר. בכל מקרה, מישהו יכול לומר מנסיון כמה משמעותית הבריזה, ורוח בכלל על כלי קטן וחסר מפרש כמו קיאק? שיט בלילה במה הוא שונה משיט ביום מלבד הבריזה הלילית? שאלות קיטבג שינוי משמעותי בים תמיד מתחיל בשינוי בשמים? במקרה של ספינה מתקרבת יש מה לעשות מלבד לנסות לחתור ממש ממש מהר? שטחים סגורים תודה על המספר של חיל הים, אני ארים טלפון. אבל לפי המפה (שוב תודה!) יש מספר שטחים שבשום מקרה אין להיכנס אליהם, עכשיו, אני גר בדרום ככה שמהכרות אישית שלי, האיסור לשוט מול ניצנים נראה לי קשקוש מוחלט שאני ללא ספק אתעלם ממנו. בעתלית אני אחתור קצת לעומק ומקסימום אשחק אותה טיפש. מצפון לעכו, למישהו יש מושג מה קורה שם? יש שם בסיס או משהו? שתי הנקודות הבעייתיות כפי שאני רואה אותך הן נמל חיפה ופלמחים. עליהן אני רוצה לקבל כל מידע שמישהו יכול לספק לי! הבנתי שיש שטח אש ימי מול פלמחים. מישהו יכול לספר משהו? מה לגבי שבתות? האם זה קשקוש כמו ניצנים או שאם אני אשחק אותה טיפש גם שם, אני יכול למצוא את עצמי משייט בין טילי שיוט? (דרך אגב זה לא שלא נפלו לידי טילים בים אף פעם) חוץ מזה השטח מחולק לשניים, מדרום לפלמחים, והשטח הצמוד לו, ממש מצפון לאשדוד, מישהו יודע על הבדל בין השניים? כל מידע יתקבל בברכה. בעיה שניה, נמל חיפה. אין לי מושג מה קורה שם, שוב, כל מידע יתקבל בברכה, שעות עומס, מרחק שמקנה יותר ביטחון, כל דבר. זהו בינתיים, שוב תודה. זה בהחלט המקום הנכון ללמוד בו.

gerson1

New member
תיקון קל: המקום ללמוד בו הוא בים, וככל שתקדים

חלומך התממש מהר יותר ממליץ שתתחיל בקטן וליד הבית, באשקלון, באגודה הימית, באימונים קלים והתחלתיים-גם מסע בן 1000 מילין מתחיל בצעד קטנטן.... וכל השאר, ככל שמרשים, זה חיים של אחרים...ואתה אמור לחיות את חייך-תתחיל בקטן, ותגיע רחוק

galga doll

New member
עוד קצת מידע ( וזה רק קצה הקרחון ) ...

פירוטכני : ניתן לקנות בחניות לציוד שייט ( יש במרינות ) שייט בלילה שונה מביום בראות שלך ושל מי שבא מולך , אתה רואה את מצב הים פחות טוב ההתמצאות שלך שונה ( ע"פ אורות ולא ע"פ זיהוי של מקום ) כמו כן אני לא בטוח לגבי התקנות אבל צריך אור על הקיאק כדי שיראו אותך אחרת גם ב 10 מטר לא בטוח שכ"ש אחר יראה אותך לגבי נמל חיפה : הנמל עצמו הוא בתוך המפרץ ואם ברצונך לחתור צפונה אין לך צורך להגיע אליו אתה יכול לחתור ישר מראש כרמל לעכו. לגבי התנועה במפרץ : המפרץ הוא די עמוס אבל ניתן לחתור דרכו שוב כדאי מאוד שיהיה לך אמצעי זיהוי על הקיאק ( מחזיר הד מכ"מ ובלילה בנוסף גם אור ) אחרת סוחרת לא ממש תראה אותך לגבי שטחים סגורים : את הדרום אני לא מכיר אבל בצפון : עתלית מקפידים מאוד בעיקר באמצע שבוע צפונה לעכו 601 זהו שטח אש ואם לא יורים בו ( לא יודע איך תדע לפני שתעבור ) הוא לא מוקפד לא הייתי לוקח את הסיכון לגבי צפונה מנהריה 69 ב סגור רק בלילה , 69 ג ו69 א סגורים כל הזמן ומאוד מוקפד ובנימה קצת יותר אישית : נשמע לי שחסר לך הרבה נסיון בים כדי לקחת את המשימה על עצמך כדאי לך אולי להתחיל לחתור באיזורים הלא מסובכים ( מבת ים להרצליה ) באיזורים אלו ישנם בד"כ כ"ש מסביב שיוכלו להגיש לך סיוע במקרה הצורך גיא

עצה קצת מסוכנת ברמה המעשית - אם יהיה לו אור ונגיד שהסוחרת גם תראה אותו. מה בדיוק היא יכולה לעשות? לדעתי SUNDAY מייד סיכמה את העניין והיטב. לפעמים צריך לשמוח שהשיטור הימי מצליח להציל אנשים מפני עצמם.

sun day

New member
לפני חודש נהרגו שני טיילים בודדים במדבר

בהפרש של יומיים זה מזה. הם היו טיילים מנוסים. אין לך נסיון ,אין לך בעצם שום מושג ודוחה את ההמלצה ההכי מתבקשת שתלך ללמוד ולהתנסות קודם עם הדרכה . הים למרות שלא נראה ככזה הרבה יותר מסוכן מהמדבר. חבל שהחלום יגביל את המשך חייך.

gb228

Active member
אני חייב להצטרף לדעתה של SUNDAY

הגישה שלך לנושא קצת לא רצינית. אתה מתכונן לעשות את זה על קייק SIT ON ולא נראה לך שיש מה ללמוד כי פעם חתרת בקייק כזה. אתה מתכונן לצאת להפלגה של קרוב ל 100מייל (קו ישר - בלי התברברויות) בתור הפלגת הבכורה שלך. זה בערך כמו שמישהו יחליט שהוא רוצה לעסוק בריצה, ילך לחנות, יקנה נעליים ובגדי ריצה, יצא לרחוב ו......ירוץ מרתון. כי במילא אין מה ללמוד בריצה, הרי כולנו רצנו בבי"ס או בצבא. או הבחירה בסוג הקייק המסוים כי על סוג כזה יצא לך כבר לחתור - אני לא מבין גדול בזה, אבל נראה לי שדוקא אלו החותרים למרחקים עושים זאת בקייק אחר לגמרי, ארוך יותר, שבדרך כלל מצויד בדף הגה ולפעמים אפילו בחרב קטנה, וה SIT ON משמש יותר לדיג. זה בערך כמו להחליט לחצות את שביל ישראל באופניים אבל לבחור באופני BMX כי על כאלו כבר רכבתי בתור ילד. חלומות זה מצוין, אבל מציאותיות לא תזיק וכפי שכבר "רמזו" כאן לא מעט מגיבים כדאי להתכונן למסע כזה היטב, ואין הכונה רק בהתכוננות תיאורטית של תכנון, בחירת הציוד והמלצות, אלא גם אימונים שיביאו אותך בהדרגה ליכולת להשלים מסע כזה.

קרמפה

New member
תשמע

רצינות היא תכונה מוערכת יתר על המידה. אני כרגע מנהל כמאה עובדים והנבונים שביניהם כבר הבינו מזמן שאני לא רציני. אז בעניין הזה אני מסכים איתך לחלוטין. אבל מכאן ועד להתיימר לדעת את הסיבות שבגינן בחרתי את הקיאק שאני הולך לקנות ושישמש אותי עוד שנים ארוכות מעבר להרפתקאה הזאת הדרך עוד ארוכה, ואני חושב שהפרשנות שלך גם היא, לא לחלוטין רצינית. אבל בואו נעזוב את השטויות האלה. אני לא רציני אבל אני לא טיפש. ברור לי שהמסע הזה כרוך בסיכון חיים לא מבוטל, וברור לי שיהיה לי משעמם, שיהיה לי מרתק, שיהיה מעייף ומפחיד. וברור לי גם שייתפסו לי השרירים ויכאב לי נורא בימים הראשונים. אבל גם ברור לי שברוב הזמן אני לא מתכוון להתרחק מאוד מהחוף ושגם אם יכאב לי נורא, אני אוכל לחתוך לחוף ולהירקב עליו אפילו יום שלם עד שיהיה לי כח לקום, לנער את החול, להיכנס לקיאק ולהמשיך צפונה. אני יודע שהים מסוכן ואימתני, אני והים מכירים שנים, ומהפעמים הספורות שכבר הספקתי כמעט להרוג את עצמי, פעמיים היו בים, וכל פעם הוא מרשים אותי מחדש. אחת הסיבות שבא לי לבלות איתו כל כך הרבה זמן איכות. אז טוב שיש שיטור ימי ויבשתי וכוליי, אבל יותר מזה תודה לאל שלבן אדם עדיין יש את החופש לסכן את החיים שלו פעם בכמה זמן, אם זה מה שעושה לו את זה. אני חושב שכבר הגענו למכסת התגובות של "אתה מטורף", בעוצמות כאלו ואחרות, שהייתי צריך. הבנתי לאן הרוח נושבת, ואני גם מודע לזה שיש סיכוי מצוין שאני אכשל כישלון חרוץ. אבל כרגע אני צריך עצות יותר מעשיות מאלו, כדי להקטין ולו במעט את הסיכון בסיפור הזה. ואולי גם להעלות טיפה את הסיכוי להצלחה. ואני חושב שמלבד הביקורת כבר קיבלתי כאן כמה עצות מצויינות שיכול להיות שיעשו הבדל גדול מאוד. למשל לא ידעתי על קיומו של מחזיר הד מכ"ם. אבל עדיין נותרו הרבה שאלות ללא מענה בהודעה הקודמת שלי, ואני עדיין אשמח לקבל כל עצה שימושית שהיא מכולכם, שהרבה יותר מנוסים ממני ויכולים לצמצם במעט את בורותי. שאלות נוספות: האם המחזיר הד מכ"ם יכול לעזור באיתור וחילוץ? נראה לי שלא יהיה לו ממש מקום על הקיאק, מישהו יודע האם זה יפריע לפעולתו אם אכניס אותו לבטן הקיאק? חוץ מזה מישהו יודע מה קורה בשטח 602 במפת השטחים הסגורים? ואולי גם מה ההבדל בין שטח 24 ל-82? 601 הוא שטח אש ימי, או מרווח בטיחות של שטח אש יבשתי? אין לי מספיק שבתות בשביל כל השטחים האלה... לא קשור בעליל אבל יש פה כתבה נחמדה, חמש עצירות שיהיו לי בדרך

sheyd

New member
אם אתה שואל

עם קיטבג, מה אתה מצפה? לתשובה כלבבך או ששכחת את המאטרייה? אתה רוצה להפליג בקייאק, תעשה חיפוש גדול בפורום ותמצא בחור העונה לכינוי לוייתן, רק מהשתיקות שלו תלמד יותר מכל הדיבורים של כולם. עתיר נסיון וידע, הוא עשה את זה ואין לך טוב ממנו לעיצה וידע. את שאר השאלות הכלליות תפנה לפורום זה המקום המתאים, יעודי מקצועי פרופר - רק לוייתן. בכל מקרה שיהיה בהצלחה, זכור שעצות חינם שוות כל פרוטה ששילמת עבורן.

Sail

New member
אי לא יודע אם אתה אמיתי או מעין פרסומת חבויה

תצטיד ב- epirb 406

gb228

Active member
אז למה לא אמרת מהתחלה

שהתחביב שלך זה כמעט להרוג את עצמך. אם זה המצב חבל שנמנע ממך הזדמנות נוספת. מחזיר הד מכ"ם זה דבר פסיבי לחלוטין שכדי שיעזור במשהו צריך להיות מותקן גבוה ככל האפשר, במקרה של קייק אני מניח שגובה של כמטר יהיה המקסימום הפרקטי. בבטן הקייק הוא לא יעיל בכלל. נכון שאתה יכול להעלות אותו רק כשאתה בצרה כדי להקל על החיפוש אחריך, אבל בד"כ מניפים אותו תמידית כדי להקל על כלי שייט אחרים לזהות אותך במכ"ם שלהם. המחזירים התקניים עשויים פחיות שיוצרות צורה של קוביה או עיגול עם צלעות/קוטר של כ 15-20 ס"מ, אבל אפילו נייר אלומיניום מקומט שדוחפים בשקית ניילון יכול לעשות עבודה מצוינת. לידיעתי לפחות השטחים שצפונית לפלמחים ומול עתלית הם עם פוטנציאל גבוה לירי לכוון הים בימות השבוע. ברור שבקביעת עומקם לקחו מרווח בטיחות כלשהוא. לא שמתי לב אם המליצו כבר, אבל מכשיר VHF נייד נראה לי כדאי כי זהו האמצעי האוניברסלי לקשר מול ספינות וגורמי חוף. ושוב הייתי ממליץ לך לבדוק מהו סוג הקייק שמשתמשים בו לשייט ארוך טווח בים הפתוח.

galga doll

New member
602

שטח אש 602 זהו שטח אש אשר יורים בו במגוון כלי נשק מנשק קל ועד תותחים שונים - אך כאשר תגיע אליו תוכל לקרוא לחיל הים בערוץ 16 ב VHF ( שם קריאה "חיל הים") והם יתנו או לא יתנו לך אישור לעבור בו ( בדרך כלל כן יתנו ) מאחר ובדרך כלל השטח לא בשימוש לגבי 601 הוא טווח ביטחון למטווח שנמצא על החוף אך מבוצע בו ירי לכיוון הים כמו שכבר אמרתי הייתי לא בודק האם יש ירי ע"י כניסה לשטח ( ניתן לראות את המטווח ב GOOGLE EARTH ) שוב תוכל לקרוא לחיל הים ולבקש אישור ( אם כי המטווח שם לא שייך לחיל הים ) הייתי ממליץ לך לברר עם חיל הים טלפונית לפני כדי לבדוק מה האפשריות שלך - בסופו של דבר הם הכתובות לכול האישורים האלו. גיא נ.ב. אם כן תצא לים אנחנו מצפים בתמורה לשלל העצות לקבל תמונות \ סיפורי חוויות (-:

למעלה