חתימת רופא למשיט 60

bilger

New member
חתימת רופא למשיט 60

שלום לכולם. בדרכי לתעודת משיט 60 נשלח אלי טופס מצב רפואי. את בדיקת העיניים השלמתי והחתמתי אצל אופטמיטריסט. אך כשהגעתי אל רופאת המשפחה שלי בקפ"ח כללית, אמרה לי שאין באפשרותה לחתום כי יש הוראה חדשה לכל רופאי הכללית לא לחתום על טפסים כאלה מהעדר כיסוי משפטי (אותה רופאה שחתמה לי בעבר למשיט 30). האם משהו נתקל בבעיה דומה? האם גם בקופות אחרות זה קיים?. לחלופין, האם יש רופא מטעם מנהל הספנות שניתן לגשת אליו? אם אין לי חבר רופא ואינני רוצה לעבור לקופה אחרת הלך עלי?
 

gb228

Active member
נשמע לי מוזר

דבר היחיד שנתקלתי בו (קופ"ח מכבי) זה שחתימה על טפסים כאלו (פרט לנוער לפני גיוס עבור צה"ל ונדמה לי שגם עבור רשיון נהיגה) לא כלולה בסל הבריאות ודורשת תשלום. נדמה לי שיש גם בעיות להשיג אישורים מרופאי משפחה עבור פעילות ספורט (רוב חדרי הכושר דורשים אישור כזה) ויש צורך חגשת למכון שמתמחה בזה עם רופא ספורט.אולי אפשר לנסות את אחד המכונים האלו. לחילופין אני בטוח שיש רופאים שתמורת תשלום על ביקור פרטי גם יתנו לך אישור שאתה כשיר לטוס לחלל.
במחשבה שנייה אולי הרופאה חשבה שזה קשור לפעילות ספורט - תשאל אותה אם היתה חותמת לך לו היה זה עבור רשיון נהיגה ןתשאל אותה מה ההבדל (זה אותו משרד התחבורה)
 

shai g

New member
זה לא חדש...

רופאי קופ"ח כבר שנים לא חותמים על טפסים כאלה.
יש רופאים מוסמכים לכל תחום כגון צלילה, תעופה, שייט וכ"ו.
יש רופאה בחיפה שמוסמכת ע"י משרד התחבורה לכל הנ"ל כולל לשייט, ולמיטב ידיעתי היא מגיעה לעיתים גם למרכז:

ד"ר כרמל אפרת
יותם 23, חיפה
04-8241382,050-5674693
[email protected]
 

d195111

New member
אצלי ברשיון 60.. הרופאה מכללית לא הסכימה לחתום כי היא לא

מכירה את הטופס ..ובכלל הייתה נגד. אז הזמנתי תור לרופאה אחרת באותה המרפאה והיא חתמה לי ללא בעיות... :) עניין של מזל ניראה לי.
בהצלחה
 

mot264

New member
לקבלת תעודת משיט תתיעץ עם בית הספר שלך

בית הספר אמור לייעץ לך על רופא מתאים.
רופאים בקופות אין להם מושג מה זה ים אלא אם יש להם רשיון משיט כמו לרופא המשפחתי שלי.
 

Srmr

New member
בעיה גדולה

אני לומד למשיט 30, וכשהמזכירה של ביה"ס נתנה לי את הטופס הרפואי היא אמרה לי שזה החלק הקשה בקורס. חשבתי שהיא צוחקת. הלכתי לרופא משפחה בקופ"ח (מכבי), והוא התכונן לחתום ופתאום נזכר שלכאורה צריך לשלם אגרה כמו ברשיון נהיגה. הלכתי למזכירה, היא בדקה במחשב ולא מצאה אגרה מתאימה. היא התקשרה לממונים עליה, והם אמרו לה שאסור לרופא משפחה לחתום על כך וצריך ללכת למכון מסויים בגבעתיים. התקשרתי במקום למשרד התחבורה, ושם אמרו לי שמספיק רופא משפחה ושאין צורך לשלם אגרה משום שהאגרה משולמת ישירות למשרד התחבורה בזמן לקיחת הטופס הרפואי ממשרד התחבורה (אני לא התבקשתי לשלם, יתכן שביה"ס שילמו).
המזכירה בקופה שמעה את השיחה, ואמרה שהיא לא מבינה למה, אבל היא לא יכולה לעשות נגד ההוראות שלה. אמרתי לה שהחתימה היא על משהו בסגנון: "עיינתי בתיקו הרפואי של... ולא ראיתי שיש לו בעיות רפואיות", ואין שום סיבה שדווקא מכון ייעודי צריך לחתום על כך! היא שלחה מייל לממונים, ואמרה לי שתחזור אלי כשתקבל תשובה. היא לא חזרה אלי.
הלכתי לסניף אחר (אז לא היו חייבים ללכת לרופא אחד לכל הרבעון) והרופאה במקום שאלה לגבי אגרה, אמרתי לה שבמשרד התחבורה אמרו שהאגרה משולמת ישירות בזמן קבלת הטופס, היא קיבלה את הדברים ופתחה את התיק הרפואי במחשב, ואז אמרה שבתיק שלי לא מופיע דבר (ברוך השם) ולכן היא לא יכולה לחתום שאני בריא... היא הפנתה אותי לסדרת בדיקות מקיפות.
לי לא התחשק לעשות בדיקות דם באותו רגע, ולכן פניתי לסניף נוסף... שוב הסברתי לרופא שאת האגרה משלמים ישירות, הוא קיבל את הדברים, ותוך שתי דקות הייתי בחוץ עם הטופס החתום.
חזרתי למזכירה של ביה"ס, היא אמרה שמדובר בכיפופי ידיים בין משרד הבריאות למשרד התחבורה, ואנחנו נופלים באמצע.
 
למעלה