חתימה מעניינת

sneakers

New member
חתימה מעניינת

אני מצרף כאן חתימה של בחור בחצי השני של שנות השלושים שלטעמי היא בלתי שגרתית. בכוונה ומטעמים שאפרט הוספתי בסריקה מספר שורות מכתב היד למרות שהייתי מעוניין בחוות דעתכם בנושא החתימה. החלטתי לעשות זאת משום שיש כמה הבדלים מהותיים בין כתב היד לחתימה ואלו הם: 1. ידידינו כותב בעברית ומשום מה חותם בעברית וזאת למרות שכמעט נולד בארץ (עלה צעיר עם הוריו מאחת המדינות הצפוניות הגובלות בארצינו. מה שאני מתכוון שאנגלית אינה שפת אם. 2. בעוד שבכתב היד איזור המרכז דומיננטי בחתימה יש איזור עליון שולט 'h' ו- 'l' 3. כתב היד מאופין ע"י שורות ישרות ואילו החתימה נכתבה כשורה עולה ומודגשת ע"י שני קווים מקבילים. (ראיתי חתימה נוספת שלו והיא זהה. 4. נטית הכתב בד"כ ישרה לעומת נטית החתימה הנוטה ימינה. הכתב נכתב עם עט פילוט כך שמימד העומק על השלכותיו אינו משקף את האמת. ולמרות זאת כתב היד יצא די בצקי. כיצד אני מנתח; לפי המצוין בסעיף 1 אני מניח שהבחור רוצה לשמור על יחודיות. כנראה שהוא באמת מרגיש שהוא שונה מהכלל או אולי נמשך לאורינטציה מערבית כי אולי מוצאו המזרחי מפריע לו. זו סתם הנחה 'פרועה' שלי. השורה העולה מראה על שאפתנות אישית וחשיבה חיובית כאשר הוא מסמן לעצמו יעדים עם רף עליון ורף תחתון מוגדרים וברורים. ראשו אינו בעננים (מציאותי) ורגליו על קרקע מוצקה. זה נתמך ע"י השורות הישרות הוא מסתכל קדימה ושועט אל היעד תוך תכנון מירבי. הנקודה שבסוף שמו הפרטי שנכתב בבירור מראה שהוא אמיתי, דורש מעצמו תוצאתיות תוך ביקורת עצמית נוקבת.שם המשפחה המצוינת ע"י אות אחת מעידה אולי על כך שהיה רוצה לשמור על צניעות משפחתו או להמנע מחשיפת יתר אולי בשל ההנחה הפרועה שלי לעיל. מסעיף 4 אני נוטה להניח שבעוד כלפי חוץ הוא מפגין רשמיות וקורקטיות הרי שבסביבת קרובים וידידים הוא ידידותי פתוח ומוחצן. אגב, השכליות שבו בולטת הן בחתימה (סעיף 2) והן בכתב ברמת האירגון. אשמח לשמוע את תגובותיכם. נ.ב. אגב מה מעידה ה'ל' האמביוולנטית כאן?

riki t

New member
סניקרס

בוקר טוב, מה המצב? נעלמת לנו...פספסת כמה דברים מעניינים שהיו פה , כתבים שעשויים ממש לעניין אותך, יש את ה-ת' שאתה אוהב לבדוק (זוכר שניסינו לחקור אז?) בכתב של הילי, ויש את הכתב של עמוס ברנס שכתבתי שם משהו ממש בסוף- תעיף מבט, מעניינת אותי דעתך, חוץ מזה יש את הכתב של עמית להב- שים לב להלחמות ולתיקונים שם , בכל מקרה אני חושבת שהכל נמצא עדיין בדף הנוכחי. בקשר לכתב שסרקת- אבדוק שוב אח"כ, לא מצליחה כעת להתרכז ולהתרשם כמו שצריך.

sneakers

New member
היי ריקי,

עדיין כאן , חי ונושם אבל קצת עסוק. אני עוקב בשקיקה על הכתוב והנאמר למרות הפסיביות הזמנית. אז תודה, אין מקום לדאגה. לגבי ה'חתימה' חשבתי שאולי שני הקווים המקבילים הם גם מגבילים ומצביעים על קבעון מסוים... נו אודי האצל אותנו עוד קצת מחכמתך

riki t

New member
היי סניקרס, שמחה לשמוע...

ניסיתי להתרשם מהכתב ולנסות להבין מה קורה בחתימה, וגם אותי מעניין לשמוע דעות נוספות. מה שיצא לי לבינתיים וזה לא סופי : שאיפה אופטימית לשמור על יוקרה ותדמית נחושה, מאוזנת וגמישה עם מינימום חיכוכים ובכך לאזן יחסי פנים חוץ , ומנגד ההתנגדות הפנימית שלו ליחסי פנים-חוץ והקושי שלו להשתחרר מאותם דפוסים שהתקבעו בו ומקשים עליו לנווט את עצמו כראוי לנוכח דרישות המציאות.

החתימה בעצם מייצגת סירת מפרש או גלשן

במים הסוערים. ואכן, יש כאן משימתיות נוקשה ודבקות ביעד שמאפיינים הרבה ספורטאים מקצועיים או חובבים.

על פניו העסק מוזר

הדריכות, מתח הקו והתנועה, מיקצב היסוד אם מותר להשתמש בזה כל כך שונים בין הכתב לחתימה. בכתב הוא נהנה ובחתימה הוא שואף וחותר במתח גבוה להישג. יותר קל להאמין שאילו שני אנשים שונים אך אני מבין שאין אופציה כזו. אין לי הסבר לתופעה הזו. מהתבוננות שטחית בכתב הדריכות והשאפתנות מופיעים צנועים, רגועים ומפרגנים יותר, ואילו בחתימה הוא נהפך לפייטר מהקומנדו הימי, נחוש ודבק ביעדיו. יתכן שזה צריך להתפרש מהבנת מיקומה של החתימה בעולמו, מה היא מייצגת שהטקסט לא. אני לא מומחה כזה גדול לנושא הזה.

אודי, אכן יש פה שניות אבל היא משתלבת היטב

בדימוי שלו הוא אכן פייטר, גבר גבר, נחוש, מוביל, חזק. במציאות הנפשית האמיתית יש גם רגש, אולי רוך מסויים ונהנתנות, שגם היא גברית במהותה, ומתבססת על ריגושים, אתגרים וחתירה לנצחון...

לפי דבריך החתימה מייצגת את הדימוי העצמי

פייטר, גבר גבר וכד' אינני יודע אם זה כך שמעתי סברה שהחתימה היא משהו ייצוגי יותר, משדרת החוצה לא ? לגבי המציאות האמיתית, הנפשית והרגשית זה היגיון בדבר, שם זה הוא, פחות שאפתני, יותר רך ואני יכול להתחבר לכך.

ועוד הרהור קטן וחשוב

האם יש מצב שלגרפולוג היה נמסר כתב יד כזה, בלי החתימה ולא היה מאבחן את כל אותם אלמנטים חשובים ובסיסיים באישיות שזוהו בחתימה ?

למה זה מפתיע אותך כל כך?

לא שהפער בין הכתב לחתימה כאן כל כך דרמטי, אבל ההשוואה בין הכתב לחתימה וההתייחסות לפערים ביניהם היא פרקטיקה בסיסית בכל אבחון גרפולוגי, מתוך הנחה, שחתימה, בכלל אופיה השונה מן הכתב (הכתב הוא בראש ובראשונה כלי קומוניקציה ונועד להיות קריא בעוד שהחתימה היא סימן היכר יצוגי, ומאפשר הרבה יותר חופש תנועה וחופש יצירתי) חושפת היבטים נוספים של האישיות, שעלולים שלא לבוא לידי ביטוי בכתב עצמו.

ורד9

New member
הפער בין הטקסט לחתימה הוא לא גדול

מלבד שהחימה באנגלית והטקסט בעברית. כך שאין הרבה הבדל בין מה שהוא מציג למה שהוא באמת. המיוחד בחתימה שהיא עולה כלפי מעלה וממוסגרת בין שני קווים מקבילים. האם זה אופיני לספורטאים שרוצים להגיע להישגים???

sneakers

New member
קצת על האיש

למרות מעולם לא פגשתיו. בוגר הטכניון ובעל תואר שני. סמנכ"ל בחברת הייטק. סרן בצבא (אני מניח שבחיל קרבי אם כי לא בטוח). אוהב ספורט אתגרי. בעל חזות נאה ומרשימה (בהסתמך על תמונה בלבד). זה הכל מה שידוע לי עליו. האם זה יכול לעזור בניתוח החתימה? מודה לכם על תגובותיכם. ריקי אני מרגיש שהגדרת אותו יפה. אבל זו הרגשה בלבד. כפי שאמרתי מעולם לא פגשתיו.

riki t

New member
כן, גם אני מרגישה שהתחברתי לכיוון בניתוח שלך

sneakers

New member
../images/Emo51.gif על ההתיחסויות

שוב כרגיל לא יצאתי בלא כלום. עוד נדבך לידע. איזה יופי. שימו לב לעוד דבר שהזכרתי בפתיחת השרשור. האות 'ל' שאינה קונסיסטנטית. פעם מושכת לאחור, פעם מתעגלת כבמקל סבא ופעם מתענבת כלפי עצמה. מה ניתן להסיק מהאמור?

יתכן שהתנודות מהסוג שתיארת

מעידות על התמודדות אישית עם טענות וביקורת הסביבה על כך שאין לו דעה משלו, לא מספיק יוזם ומחדש, ואפשרויות אחרות, והוא משתדל לשפר נקודות חלשות וגם להוכיח באותה הזדמנות שכן יש לו סבתא.. או סבא.

למעלה