חתימה ומשמעותה

psichi

New member
חתימה ומשמעותה

שאלה לי למומחי הפורום: בניגוד לכתב שלי, שאני מתרגל אותו מאז גיל 6, את החתימה אני רושם רק מאז שיש לי כרטיס אשראי. וגם זה החל כרישום פשוט של שמי, ועם הזמן זה פשוט נמרח לעיסת אותיות מחמת העצלות, והבהילות שבהחתמת הקבלה... ניסיתי בתישהו בתיכון לבחור לי חתימה, אבל שום דבר לא נראה לי מוצלח, אז ויתרתי. הסיבה שאני מעלה זכרונות היא המילה לבחור. סתם לדוגמה, חתימתו של מייקל שומאכר, נהג פורמולה 1, היא בצורת מכונית מרוץ!! יש לי ידידה שחותמת בצורת לב... האם הניתוח הגרפולוגי מטפל בעצם הרישום של החתימה, או גם בסיבות שהביאו לבחירתה של החתימה? ומה קורה כאשר לא "נבחרה" כלל חתימה אלא, כמו במקרה שלי, פשוט נתתי לטבע לעשות את שלו? אם אין לכם כוח לרשום לי מגילה שלמה, אשמח לקבל לינק! תודה, צביאל

עטרה ב ט

New member
הי צביאל, יש מאמר על חתימות במאמרי

הפורום. אני אישית לא מחזיקה יותר מדי מחתימות, בדיוק מהסיבות שהזכרת, אבל יש גרפולוגים שיכולים להוציא מזה מטעמים. בכל אופן, אני גם כשאני מסתכלת על חתימות, מה שחשוב לי זה היחס בינן לבין הכתב. גם דברים כמו מיקום יחסי וגם דברים כמו אם זה נראה אותו כתב או שיש הבדלים. לפעמים אם יש צורה מיוחדת זה גם אומר דברים. בגדול אני לא מתלהבת מחתימות.

shonshon5

New member
ועוד דבר או שניים בעניין חתימות..

ולדוגמא, החתימה שלי, שלולא קרס לי הסורק הייתי מנפיק דוגמית שלה, מקורותיה בתקופת השרות בצבא. עד אז הייתי פשוט רושם את השם (פרטי ומשפחה) כחתימה. יום אחד בא לנו מג"ד חדש, אריק וייסמן, והחתימה שלו ממש שבתה את ליבי בפשטות הגרפית, ובסגנון המינימליסטי שלה. מכיוון שראשי התיבות של השמות שלנו זהים, "אימצתי" אותה - וזהו. כמובן שכיום אין כמעט דמיון בין החתימה ההיא לבין השירבוט העוד-יותר-מינימליסטי של היום.. אז מה אפשר ללמוד מכך? שבתת מודע שאפתי להיות מג"ד? לא חושב.. דווקא מח"ט התאים לי יותר.. ומוצג מספר שתיים: אחד ממנהלי לשעבר, השתמש בשתי חתימות שונות: אחת "פושטית", למסמכים יומיומיים, והשניה בלועזית, הונגרית ליתר דיוק, מלאה "פומפוזיות", שאיתה היה משתמש על צ´קים ומסמכים "חשובים" יותר, במיוחד כאלה שהתפוצה הגיעה לרמת הדירקטוריון.. אז מה אפשר ללמוד מזה? נו, מה? אבי, חותם דבריו בברכת תרבחו ותסעדו, באיחור מה.

אריק!

New member
לגבי השני משהו אסוציאטיבי ספונטאני.

שמא הוא מיטיב להפשיל את החליפה והעניבה שמשמשים אותו במגעיו הרשמיים, ולהמירם בהזדמנות הראשונה בבגדי ספורט קלילים. ובהשאלה יודע להתאים את מסריו לקהל יעד אינטלגנטי/פושטי, הבעה נמלצת/לקונית, שפה שמובנת ל מתי מעט ( כך כותבים זאת ? ) ולהיפך. אתה מכיר את החתימות הסמכותיות האנכיות של אנשי צבא ? יש שם יותר קוים מאשר אותיות, כאילו לא חשוב מה הם אומרים העיקר שיצייתו להם. בכל זאת אנשים רבים נותנים משקל ותשומת לב רבה לחתימתם, אני שם לב אצל הילדים כמה חשוב להם שתהיה להם חתימה משלהם, פחות מכך כתב משלהם. חלקם מגדילים לעשות ויוצרים לעצמם כמה חתימות, מפנים את תשומת הלב לחתימה החדשה. כל זאת ועוד מלמד שיש בה משהו בחתימה הזו. אכלת פעם מופלטה ? ביי. אריק.

shonshon5

New member
קבל שלילי בעניין המופלטה.. ../images/Emo8.gif

מצד שני - קבל ח"ח להיגדים בעניין החתימות. רוב הנאמר מתאר קווים ומאפיינים מאד דומיננטים אצל הבנאדם הספציפי הזה.. מאד מאד חשוב לו (ולאשתו, לא פחות) איך דברים נראים, איך הם נתפשים ע"י האחר, במיוחד אם אותו אחר הוא משועי הארץ ומקורב למלכות... המשך יום שקט ורגוע. אבי, מעדיף מוסקה על מופלטה..

אריק!

New member
כנ"ל מוסקה. לפני שנתיים טעמתי פעם

ראשונה ואחרונה מהמופלטה וכמעט שהיתה לי פליטה מוקדמת כתוצאה מאותה פליטת פה כשעניתי כן למופלטה שהוצעה לי. בתקוה שלא יצוץ הנפגע התורן על כבוד המופלטה.

pomelit

New member
והיות שגם ראיתי את שמך בין ענני

הדיזל בפורום מכוניות... אולי תשים את החתימה של שומאכר גם שם? יכול להיות מעניין פומלית: מפנטזת על הפרוייקט הבא: איך אפשר לדעת על מה אתה נוהג לפי החתימה שלך...

pomelit

New member
קפצתי רחוק מידי

שים גם כאן את החתימה שלו... בטח יש לה צורה של 911 ישנה ממממ

psichi

New member
לא תתפסי אותי מת

על אוטו (על משקל you wouldn´t catch me dead) רק אופנוע! לא אוהב להיות כלוא בתוך קופסא. ואם כבר חתימה של שומאכר, זה הכי טוב שמצאתי בגוגל...

למעלה