חתיכת הסטוריה

שרי סילבר

Active member
חתיכת הסטוריה בשעתו הצגתי כאן את התמונה המצורפת. סיפרתי שבמוזיאון ארץ ישראל שבתל-אביב שוקדים על הכנת תערוכה בנושא בתי-הקפה של תל-אביב. פנתה אלי אוצרת התערוכה, בתיה כרמיאל, שקיבלה ממני ישירות את התמונה, שצולמה בקפה שליינר (כיכר דיזנגוף) באפריל 1940, ואף החזירה אותה בלווית מכתב תודה נרגש. התמונה נסרקה במוזיאון ברזולוציה גבוהה, הוגדלה וטופלה כך שבבוא העת תוצג בתערוכה. לפני זמן מה התקשרה אלי בתיה שנית. כבר בתחילת דבריה הצהירה שהיא מתה על התמונה הזו. היא ביקשה לשמוע שוב בצורה מפורטת ומדויקת אודות המופיעים בתמונה: אח סבתי, משה (מואיז) אשר, רעייתו חוה, בנם התינוק אייבי (אברהם), אימי (מימין) ואחותה (משמאל). היא רצתה לדעת במה עסק משה אשר, מהיכן המשפחה, ועוד כהנה וכהנה. תוך כדי השיחה היא רשמה לעצמה משפט הסבר, שאמור ללוות את התמונה בתצוגה, בלווית התוספת: "התמונה באדיבות שרי סילבר". בתיה העירה לי בפעם המי יודע כמה על הלבוש המהודר של כולם, גדולים כקטנים. סיפרתי לה שאימי לא ממש הבינה למה היא מופתעת. אימי טוענת שזה היה מקובל אז, ולמעשה כל משפחתנו התלבשה כך. תוך כדי שיחה מרתקת אודות בתי-הקפה, אמרה לפתע בתיה: אני רוצה לגלות לך משהו. אנחנו שוקלים להשתמש בתמונה הזו כ-banner של התערוכה. הכוונה שהתמונה תלווה את כל הכרזות, הפרסומים ואף את הקטלוג של התערוכה. הבעיה שהתמונה צולמה בקפה שליינר, שלא היה מבתי-הקפה היותר מפורסמים של התקופה ההיא. הם היו מעוניינים בתמונה מבית קפה כמו גינתי, למשל. מאידך, הם כל כך אוהבים שם במוזיאון את התמונה, שהם ממשיכים להשתעשע ברעיון. אמרתי לה שאני בכל מקרה לא מגלה לאימי, ע"מ להשאיר את זה כהפתעה, אם וכאשר... היום בצהרים שמעתי ברדיו שהתערוכה מתחילה ביום א' הקרוב. אצתי רצתי לעיתון, כדי לבדוק אם יש מודעה של המוזיאון ושעות הפעילות (אנחנו כמובן מזמינים את עצמנו לתערוכה). אז לכל מי שברשותו עיתון "ידיעות אחרונות" של היום, יום שישי, מוזמן להציץ במוסף "7 לילות", עמ' 13: בצד שמאל של הדף מופיעה מודעה של עירית תל-אביב, המפרטת את הפעילות התרבותית בעיר במהלך השבוע הקרוב. בחלק העליון יש ציור של קופסאות צבע, ומיד מתחתיו הודעה קטנה אודות התערוכה בנושא בתי-הקפה. לימין ההודעה, תמונה קטנטנה. השוו לתמונה שצירפתי כאן... אני מניחה שנפלה ההחלטה ביחס ל-banner של התערוכה... התקשרתי מיד לאמא, שכמו שהתמונה בעיתון קטנה, מיד "צדה" אותה וקראה בהתרגשות: "זו התמונה שלנו, איזה יופי". מעניין מה היו חושבים סבי וסבתי, על תמונה שצולמה לה ביום חול, כשילדותיהם הצטרפו להן אל הדודה והדוד, "כולו לאכול גלידה"! בשעתו כשהצגתי את התמונה כאן, נתתי להודעה שלי את הכותרת "אימי הסלבריטאית". וארנה, תוך כדי הנסיעה למפגש הפורום אצל חברנו אמי, הודיעה לי מייד שהיא מאד גאה שיש לה קשרים משפחתיים עם סלבריטאים../images/Emo8.gif וברצינות, ממש ממש מרגש. תחושה שכאילו ההסטוריה הפכה לרגע קט מוחשית ואני ממש נוגעת בה!

עב

New member
וגם באתר של המוזיאון אפשר לראות את התמונה בתערוכות מתחלפות. באתר המוזיאון כאן. איזה יופי...

ornan

New member
שרי, כמה מרגש אני מקווה שלא אחמיץ את התערוכה.

למעלה