חתונת נידה

shira3121

New member
נראה לי שגם עניין הכניסה למחלקת ילודים

עבר מהעולם. לפי מה שאני יודעת כל יולדת בוחרת את מי שהיא רוצה בתור המלווה הראשי והוא/היא מקבל צמיד שנותן לו/ה אישור כניסה למחלקת יולדות מעבר לשעות הביקור וגם למחלקת הילודים.

shtaz

New member
ועדיין האבא צריך אישור נוטריוני

לפחות נכון ללידה האחרונה שעברתי וראיתי במו עיניי גברים שנמנעת מהם כניסה בגלל מחסור באישור

ובכל מקרה יש גם את נושא רישום שם הילד

http://www.piba.gov.il/Regulations/2.pdf
סעיף 9 ג'

shira3121

New member
שאלתי מישהי שילדה באיכילוב בחודש האחרון

שהיא ובן זוגה לא נשואים מבחינת החוק וכל מה שהיא הייתה צריכה לעשות זה לחותם על טופס בלי שום נוטריון.

רגע33

New member
הצהרות אבהות זה בסך הכל טופס שחותמים עליו

בדלפק בית חולים כשרושמים את ה ילוד ממלאים עוד טופס. דווקא בגלל שהאישה היא "אישה פנויה" (כלומר לא נשואה) זה יותר פשוט. זה באמת לא ככ מסובך, אז שלא יפחידו אותך!

רגע33

New member
לא צריך תעודת נישואין בשביל כלום...

וגם לא בשביל הקשקוש הזה עם התינוק וגם לא בשביל לרשום את האבא בתור האבא. זה הכל חלף מהעולם ביחד עם "כיסא הכלה" בכניסה לאולם חתונות

shtaz

New member
ברור שלא צריך

וכתבתי את זה!
זה הכל עניין של בירוקרטיה...
במקום להוציא ת"ז שבה רשום נשוי ולמי
צריך רשימת מסמכים אחרת כדי להוכיח קשר משפחתי...
אפשר לעשות הכל בלי ת. נישואין או רישום זוגי במשרד הפנים זה רק קצת יותר מסובך - לסחיבה, להבאה מראש ללוודא מה באמת יאשר את מה שאתה צריך.

רגע33

New member
הנקודה שזה לא מסובך כפי שהצגת

ביומיום ברוב המכריע של החיים- אין שום משמעות ושום סיבוכיות לידועים בציבור.
במקרים בחיים שיש ביורוקרטיקה ושצריך מסמכים, תעודת נישואין/זהות היא לא המסמך היחיד שמציגים אלה ערימות על גבי ערימות של ניירות כך שאם העניין עקרוני לבני הזוג, ממש אין היגיון להתחתן רק כדי לחסוך חתיכת נייר אחת פעם בכמה שנים.

אני אתן את התשובה הפרקטית בעיני

בשביל להירשם במשרד הפנים כנשואה צריך או תעודת נישואין או אישור על נישואין בחו"ל.

ברוב הרבנויות, יבקשו ממך את האישור על הטבילה במקווה כדי לקבל תעודת נישואין ואין לך ערובה שתצליחי להתחמק מזה.
לגבי "להכריח את הרבנות" לתת לך תעודת נישואין - נראה לי שהדרך היחידה לעשות זאת היא לעתור לבג"צ - שזה הליך יקר מאד שלוקח המון זמן ואת צריכה באמת לרצות ללכת על זה ולהיות מוכנה גם למשאבים הרבים שידרשו ממך וגם לכך שיכול להיות שהעתירה תידחה.

בכל מקרה, הגישה שלי היא כזו. אם אני נרשמת ברבנות - אני הולכת לפי הכללים שלהם (כפי שעשיתי). בגלל שחבל לי על הזמן שיבוזבז או על עוגמת הנפש שתיגרם לי אם לא אוכל להירשם כנשואה בסוף. אם הנושא של המקווה היה מפריע לי מאד- יכול להיות שהייתי בוחרת להתחתן בחו"ל כדי שלא אצטרך לטבול במקווה.

coffeetoffy

New member
הדיון המשיך לכיוון אחר

מה נותנת לנו תעודת הנישואין?
הרי נישאתי בטקס דתי בפני רב, משפחה וחברים. האם זה יהיה כזה הבדל אם כתוב לנו בת"ז "נשואה" או לא?..

בעיני, לא יהיה הבדל

ואפשר שיהיה כתוב נשואה גם אם מתחתנים בחו"ל.
אבל באופן אישי, לאחר שבחרתי להינשא דרך הרבנות - לא הייתי מוכנה שכל המאמץ יהיה לשווא בגלל שלא יהיה לי אישור טבילה להציג וגם, באופן אישי, לא הייתי מרגישה בנוח "לעבוד על המערכת".

יחד עם זאת, אני מאד תומכת בזוגות שבוחרים בדרך האזרחית או בדרך של הסכם לחיים משותפים פשוט משום שבעיני, הזכות של כל אחד להינשא כפי שהוא מאמין - היא חשובה מאד ולא פחות חשוב - לאפשר גם לזוגות שאינם נופלים לתפיסה המסורתית של גבר ואישה - למסד את יחסיהם באופן רשמי המוכר על ידי המדינה. ובעיני, לנסוע בחו"ל על מנת שאפשר יהיה להירשם כנשוי - זו לא דרך נאותה.

זה בכלל לא קשה להסביר

אם אפשר רוצים שהכל יהיה על הצד הטוב ביותר, ולכן רוצים שכמה שיותר דעות הלכתיות יסכימו למה שקורה

לכן במקרה שיש ספק קידושין יטפלו בו כאילו היו קידושין בשביל לבטל אותם, וכאילו לא היו קידושין כשרוצים לחזק אותם

גם בתי המשפט עובדים כך במקרים רבים

yael rosen

New member
כי צריך להבין את הההבדל בין ההלכה עצמה

והדת היהודית ובין המנהגים של אלו שמושלים בדת היום במדינה.

לגבי תעודת נישואים - כמעט ואין הבדל בינה ובין מעמד של ידועים בציבור (חוץ מפרוצדורות של שני הורים שחותמים במשרד הפנים אבל באמת דברים קטנים).
פרט אולי, וצריך לברר את זה יותר לעומק - אם בן זוג רוצה לקבל אזרחות זרה על בסיס האזרחות של בן זוגו, המדינה "החדשה" מבקשת תעודת נישואים מתוקפת ממדינת ישראל.

yaelikv

New member
מניסיון שלך או של אחרות- עד כמה קשה לקבל

את תעודת הנישואין ללא אישור הטבילה?

yael rosen

New member
אין לי מושג - מפנה את הבמה לבעלות/י ניסיון

אני עוד בודקת איך משיגים תעודת נישואים אם החופה הייתה קונסרבטיבית..

וסתם אנקדוטה לא רלוונטית - הרב שחיתן אותנו לא הכריח אותי בעניין המקווה (בגלל שזה רק מנהג ולא הכרח הלכתי), ואמר שאני חופשיה לעשות או לא לעשות כרצוני, הציע הדרכה במידת הצורך.
ובגלל חופש הבחירה שהיה לי, חווית המקווה שלי הייתה אחת החוויות המדהימות שעברתי בחיי - טבילה במעיין טבעי אמיתי והמשך הסיפור בקרדיטים.
אם מישהי מוצאת דרך לטבול לפי בחירתה, אני ממליצה בחום לחשוב על חוויה פרטית שכזאת.

yaelikv

New member
לא מתחברת למקווה ולמשמעות שלו כלל וכלל

תודה על התשובה

yulka303

New member
לגבי האזרחות, תלוי במדינה, אבל גם ידועים

בציבור תופס :)

למעלה