חתונת הזהב

ורדה 1

New member
חתונת הזהב לאחרונה שמעתי על מנהג, שכאשר ההורים מגיעים ל-50 שנות נישואין, הילדים מכינים להם כהפתעה טקס מחודש של החופה, עם כתובה, טבעת ושבירת כוס. האם טקס כזה הוא מותר על פי ההלכה? או אולי רק בתנאים מסויימים? אשמח לשמוע מה מותר ומה אסור. אנחנו לא דתיים אך בהחלט שומרי מסורת ולא היינו רוצים לעשות טקס שהוא מנוגד להלכה. בתודה מראש.

א77

New member
אצלנו מתחתנים מלכתחילה עד מאה ועשרים בתקוה לבריאות אחוה אהבה שלום ורעות. אז כמובן שאין שום טעם באותה כתובה שאין בה ממש. באותה טבעת. באותו כוס. בשבירת הכוס שלא תחת חופה אמיתית, עוברים על איסור 'בל תשחית'. אמנם התלמוד במסכת ברכות תחילת פרק 'אין עומדין' מספר על תנאים ואמוראים ששברו כוס זכוכית לבנה במקרים מסויימים. אבל ברור לא בכזה אופן שיש בו משום בל תשחית. בשבירת כוס בחתונה אין משום בל תשחית, ואין כאן המקום להסביר זאת באריכות. וזה מבואר כבר לפי התלמוד הנ"ל שהזכרתי. לתת טבעת בחתונת הזהב, מאד רצוי. רצוי להוסיף גם שרשרת זהב וגם מפנינים. ולא לשכוח לתת גם צמיד. והכל בתור מתנה ולא רק בחתונת הזהב אלא בכל הזדמנות שתהיה עד לחתונת הזהב. אבל לתת טבעת קידושין כביכול בחתונת הזהב, הרי אין בכך כלום לענין, ואוליי יש בזה משום הטלת דופי בקידושין הקודמים שהיו לפני חמישים שנה. והרי חז"ל מאד נזהרים מפני הטלת דופי בקידושין, שחלילה לא יוציאו לעז על הילדים... כתובה, הרי זה שטר חתום עם שתי עדים וקנין. ונראה פשוט שכדאיי לוותר על הטקסים הפורימיים הללו. אפשר לערוך מסיבה יפה מאד, כמתאים להורים שגדלו ילדים, לכבד אותם ולהוקיר אותם ולהעניק להם אריכות ימים ושיבה טובה מתוך נחת. אבל לא מתוך הצגות פורימיות כנ"ל. אני יודע שבהצגות היו נמנעים שומרי מצוות להציג חופה וקידושין. שלא ייראה כיש בו ממשות.

ורדה 1

New member
הרבה תודה על התשובה גם לי היתה תחושה כזו, אבל מכיוון שכמה חברות סיפרו לי על המנהג מצאתי לנכון לבדוק האם יש ממש במחשבות שלי או לא. הורי, ברוך השם, זכו לאריכות ימים בבריאות, אחוה, אהבה, שלום ורעות. הלוואי על כולנו! מתנות הוא קונה לה כל הזמן, וגם היא לו וכמובן שאינם מחכים לתאריך מסויים בשביל לעשות את זה. אנחנו מכינים להם מסיבה צנועה ויפה עם כל 4 ילדיהם ובני זוגם ו-11 נכדיהם. ולאור תשובתך, ברור שלא נערוך שום טקס כנ"ל.

א77

New member
מסרי להם מזל טוב בשמי ושימשיכו 'לחגוג' כל הזמן. שלא תביני אותי לא נכון. אדרבה, חמישים שנה לנישואין זו סיבה טובה מאד לשמוח ולחגוג. להודות על העבר ולהתפלל על העתיד. אבל המרחק רב בין הטבעת כתובה וכוס כאילו לשם בימוי קידושין.

מצטרף לברכות ../images/Emo48.gif ושותף בהחלט לדעת א77 על אודות הבעיתיות שבארוע. פן נוסף, "עין הרע" - ארועים מסוג זה מן הראוי שיחגגו באמת כפי שתכננתם במסגרת משפחתית הכי קרובה. ולו מפני החשש שיותן "בזוג הצעיר" עין הרע. כי באמת מי אם לא "תוצאות" 50 השנים הם השמחים ביותר. וכל השאר באים מפני החובה, הנימוס או הקנאה. אתם "הנחת האמיתי" השותפים הנאמנים לשמחה העצומה. עד מאה ועשרים - ביחד, מתוך בריאות איתנה ונחת אין קץ.

א77

New member
והא דאמרי אינשי והא דאמרי אינשי 'קלענער דער עוילעם, גרעסער די שמחה'.

למעלה