חתונה!

חתונה!

אני וחברה שלי חמש וחצי שנים ביחד ומתנהגות כמו זוג נשוי. הייתי רוצה לדעת יותר פרטים על חתונה חד מינית בישראל ואם אני מתחתנת בחו"ל יש לי זכויות בארץ ואני רשומה בת.ז כנשואה. תודה

dify

New member
קצת חומר למחשבה...

טוב, קודם כל ולפני הכל, כל מה שאומר אינו יעוץ מישפטי או בר תוקף כלשהו, רק ידע כללי. אז למיטב הבנתי... את יכולה להתחתן בקנדה, טכנית את תקבלי תעודת נישואין (מה שלא אפשרי בישראל) ואיתה, למיטב ידעתי את אפילו תוכלי לגשת למשרד הפנים ולבקש שירשמו אותך כנשואה. למיטב ידיעתי יש זוגות שאכן רשומים כך (עם זאת, אני לא יודעת כמה זה תהליך אוטומטי... עדיף למצוא זוג שהתנסה בזה שיוכל לענות לך). אבל מה שאני תוהה לגביו זה מה את מצפה שהרישום בתעודת הזהות יתן לך? אם את מחפשת הכרה של המדינה (ברמת משרד הפנים) ו/או להרגיש שאת מקבלת זכויות אזרח שוות- אז כן, יתכן שטכנית את יכולה לקבל את הרישום "נשואה" בתעודת הזהות. אבל אם את מקבלת זכויות, לא ברור לי לאילו זכויות את מצפה... מבחינת ילדים, נשואה או לא נשואה, בזוגיות חד מינית הילד נחשב שייך רק לאם הביולוגית (אלא אם כן עברתן תהליך אימוץ). אני גם לא בטוחה שהגדרת נשואה בתעודת הזהות מקנה לך סטטוס של שארית בשר שלה במקרה של מוות או של טיפול רפואי דחוף. תבררי את זה. מבחינת רכוש- האמת היא שאין לי הרבה מושג לגבי פרידה, אבל אני כן יודעת שלא ברור אוטומטית ששווה מבחינת רכוש להיחשב נשואה במשרד הפנים. למשל אם אחת מכן תקים עסק או אתן רוצות לקנות שתי דירות (הלוואי) או אתן רוצות זכויות של חד הוריות... אני מכירה זוגות סטרייטים שעושים את השיקול אם מבחינת זכויות לא עדיף להם לא להינשא מבחינת המדינה, אז אני לא בטוחה שמבחינת זכויות כלכליות כדאי לך כן לחפש את הכרת המדינה. גם מבחינת משכנתא, למיטב ידיעתי, היום כבר אין הקלות מיוחדות לזוגות צעירים, רוב המשכנתאות ניתנות מגופים פרטיים (בנקים) והם נותנים לפי שיקולים שונים שאינם קשורים לנישואין (אם כי הם כן נותנים לפי גובה המשכורת של האדם שהבית על שמו, ואולי מהבחינה הזו יותר קל להיחשב זוג) אני באמת לא מבינה מספיק לא בצד הכלכלי ולא בצד המישפטי... בכל מקרה אני מציעה לחפש יעוץ מיקצועי של עו"ד ולא רושם כללי של אנשים שלא באמת נתקלו בקשיים שונים.

פרח7

New member
מתלבטת בסוגיה

כיוון שעוד לא היה בארץ מקרה של זוג לסביות הרשומות כנשואות זו לזו שאחת מהן ילדה אני תוהה אם זוג לסביות נשואות יגיע לחדר לידה ויצהיר שהם שתיהן האמהות של שני הילדים אם לא ירשמו אותן ככאלה על סמך הסטטוס הזוגי. כמו כל זוג נשוי אחר. אם לא ירשמו זו יכולה להחשב אפליה אנטי לסבית מאד בולטת. לדעתי זו סוגיה ששווה לנסות אותה.

dify

New member
מסכימה איתך לגבי שווה לנסות.. ../images/Emo13.gif

אבל האמת היא שזה כל כך מורכב... כי גם אם נניח שיש רישום- טכנית המילה רשומה, האם זה מקנה אוטומטית את הזכויות? ההגיון אומר שכן הפרקטי אומר שאנחנו חיות במדינה שהדת מאד שולטת בה... אפילו על הגדרת ידועים בציבור עובדים היום גורמים דתיים להדגיש בחוק שמדובר רק בגבר ואישה... אז אם יהיה רישום שמדובר בשתי אימהות האם זה יתן זכויות הוריות בפועל, מול המדינה, לשתי האימהות? האם יתכן שיהיה רישום אבל כשיגיעו לשלב של קבלת זכויות אז זה לא יעמוד במבחן? בכלל לא ברור כל העסק... אני מאמינה שהמצב הוא כזה שרישום לחוד וזכויות לחוד, על הזכויות שעוד לא התקבעו עד היום יהיה צורך לריב מול הרשויות המתאימות ובמקרים הקיצוניים לתבוע באופן רישמי ובכלל מסקרן אותי, היום, שיש זוגות גברים שרשומים כנשואים במשרד הפנים, האם על פי חוק ישראל, מהיותם זוג נשוי יהודי במדינת ישראל (אפילו נישואים אזרחיים), הם חייבים להתגרש דרך הרבנות???? הכל נכנס דרך הדלת האחורית... כלום לא ברור ולא מוסדר אפילו תהליך האימוץ נעשה תוך הדגשה שאין בזה הכרה בזוגיות לסבית כתא משפחתי... מטורפים! אולי מושכת בזנב תהיה הראשונה לנסות ולספר

רעיון מעולה- רבנות ../images/Emo6.gif

אני תוהה מה באמת יקרה ביום שמי מהזוגות הנשואים ירצה להתגרש. הרי כככל שיהיו יותר זוגות כאלו, כך עולה הסיכוי שיום אחד יגיע הזוג שיתגרש. כל כך מעצבן שצריך להכניס את הזכויות שלנו בדלת האחורית, בתור פרשנות, פירצה בחוק או עצימת עין.

פרח7

New member
רישום פורמלי של הורות

מהווה הכרה של המדינה בהורות. מרגע שמישהו רשום כהורה, הוא הורה ויש לו זכויות וחובות כשל כל הורה ביולוגי. (להורה יש יותר חובות מזכויות) זוג נשים, המגיעות כזוג נשוי לחדר לידה, רשאיות לדעתי לדרוש שתיהן תכתבנה כאמהות של הילד שילדה. כשם שאשה המגיעה לחדר לידה מלווה בבעלה רשאית לרשום אותו כהורה. אי רישום הורות לאשה נשואה לאם הביולוגית, מהווה אפליה (על רקע מין או נטיה מינית) אם לא יאשר הפקיד בבית החולים את הרישום, הרי שבג"צ יעורב ויצטרך לאשר את ההורות ללא הליך האימוץ שבינתיים עלינו לעבור. באשר לגירושין של בני זוג הומואים או לסביות, אני חוששת שזוגות המוכרים פורמלית כנשואים, לא יכולים להתגרש לעולם כי בעוד מדינת ישראל מכירה בנישואין הרבנות לא מכירה בהם.

dify

New member
ידוע לך על זוג שקיבל זכויות הורות כך?

כלומר בעיקבות נישואיהן, בחדר לידה שתיהן נרשמו כאמא בתעודת הלידה ואח"כ לשתיהן היה שינוי סטטוס ילדים בתעודת הזהות וזה כלל חובות וזכויות הוריות (כלומר בזמן גירושין היה לאם הלא ביולוגית זכות למשמורת מלאה ואם חלילה האם הביולוגית מתה אז ברור מאליו שהילד נשאר בחזקת האם הלא ביולוגית?במקרה של גירושין האם הלא ביולוגית מחוייבת במזונות וכד') היה כזה מקרה שעמד במבחן המציאות? אני מבינה שבעיקרון זה צריך להיות כך... אבל האם זה באמת קורה?

פרח7

New member
עדיין אין

אני מחכה לזוג שירים את הכפפה שיעשה פה היסטוריה כזו.

אני חולקת

על דברייך כי גבר ואישה הם ההורים הביולוגים של הילד. כשאני יגיע עם מיטלי שלי לחדר לידה אני לא יהיה האמא מבחינה ביולוגית לכן לא ירשמו אותי כאמא,לא?

פרח7

New member
תשובה לשתיכן ביחד

כמו שזה היום אין הכרה רשמית על פי הצהרת היולדת והמלווה בילד לשתי אמהות. הדבר מהווה אפליה ברורה. מהם המקרים המקבילים בעולם ההטרוסקסואלי - אשה נשואה שיולדת, בעלה נרשם אוטומטית כאבא של הילד. דבר זה נעשה מבלי שיערך ברור/תשאול/הצהרה לוודא שהילד הוא אכן ילד ביולוגי של הבעל. בהחלט יתכן שאותו בעל הוא איש עקר (לא מייצר זרע) ושהוא ואשתו השתמשו בשרותי בנק הזרע כדי להביא ילדים לעולם ביחד. אשה לא נשואה שיולדת, בן זוגה על פי הצהרתה והצהרתו נרשם אוטומטית כאבא של הילד. דבר זה נעשה מבלי שיעשה דבר מלבד ההצהרה לוודא שהילד הוא אכן ילד ביולוגי של הבן זוג. גם פה יתכן שבני הזוג אינם נשואים ובכל זאת רצו להביא יחד ילדים לעולם למרות עקרותו של הגבר והשתמשו לצורך כך בשרותי בנק הזרע. מכאן ניתן ללמוד שיתכנו מקרים בהם תרשם אוטומטית הורות פורמלית להורה לא ביולוגי (אוטומטית = ללא הליך אימוץ) על פי סטאטוס משפחתי - נשוי או על פי הצהרה משותפת של האם ושל גבר שאינו נשוי לה. אני רואה את האמהות הלא ביולוגיות במעמד של הורה ללא יכולת הזרעה (ממש כמו גבר שאינו פורה) לכן איני מבינה מדוע לא יאפשרו לבת זוג מה שמאפשרים להורים לא פוריים אחרים. איפה אנחנו נמצאים ? במקום שבו עדיין אף זוג לא בקש הכרה בהורות על פי הצהרה דבר שיצריך בסופו של דבר בג"ץ תקדימי. היום ההורות שלנו היא רשמית רק אחרי שאנחנו וילדינו עוברים תהליך משפטי של "אימוץ קרובי משפחה" השאיפה היא שיהיה אפשר לאשר הורות לילד מיד ביום לידתו על פי אותם קריטריונים בהם עומדים ההטרואים העקרים. אגב, סביר להניח שאצלנו תדרש הצהרה נוספת מהאם היולדת שהיה שימוש בזרע אנונימי.

dify

New member
הקונספט מדהים בעיני

שווה לחכות שזה יקרה, והלוא זה יקרה... אני מאמינה שברגע שזה יקרה, כן יהיה מעורב תהליך מישפטי, כי למרות שאני לחלוטין מבינה את ההגיון שלך, אני יודעת שאפילו עצם הרישום כזוג נשוי לזוג חד מיני שהתחתנן בחתונה אזרחית בחו"ל לא היה ברור מאליו ואטומטי, למרות שאת צודקת, זה זכות אזרח שלנו... אבל כשאני מזכירה שיש לנו זכויות אזרח יש מי שתצעק, אפילו מתוך קהילתינו, שאני לסבית פמניסטית רדיקלית צווחנית שמתלהמת... אז אני אישית מאמינה שלמרות ההגיון וזכויות האזרח זה לא יעבור לפי ההגיון וידרוש הליך מישפטי, אבל כל שעלינו לעשות זה להמתין ולגלות :)

פרח7

New member
גם אני לסבית פמינסטית ולא צווחנית

ולמי שתצעק/תצווח עלייך שאת לסבית פמנינסטית רדיקלית וצווחנית תעני בקול מתון: ומי צווח עכשיו?
ראשית דבר, רדיקליות אינה קללה לפעמים היא סוללת את הדרך ומצמיחה רעיונות וחדשנות. הרי, פעם זה היה רדיקלי לדרוש זכות הצבעה לנשים ופעם זה היה רדיקלי לדרוש זכות ישיבה באוטובוס לשחורים. שני אלה עד לא כל כך מזמן (כולה כמה עשרות שנים) לא היו אפשריים. ובעניין הצווחנות... אם כל מי שאומר שהוא רוצה שוויון הוא צווחני הרי שכל מי שזכויות אדם חשובות לו (מרטין לותר קינג?) היה צווחני

חתונה

כמה פרטים מידע כללי שלי ואינם מוסמכים או מנסיון אישי. ליהודי או יהודיה בארץ אין אפשרות להתחתן בחתונה שאינה דתית-אורתודוכסית. מדינת ישראל מכירה בנישואים רשמיים שנערכו בחו"ל. ישנן מספר (מצומצם של) מדינות שמאפשרות נישואים חד מיניים. ביניהן קנדה, הולנד, גרמניה ועוד. מתוכן, רק קנדה מאפשרת גם לאנשים שאינם אזרחיה להתחתן בה. לכן בעצם הדרך היחידה להיות נשואה באופן רשמי היא ע"י חתונה בקנדה. גם זה לא מאפשר רישום אוטומטי, אלא יש הליך מסויים (שבפרטיו אני לא בקיאה) שצריך לעבור. לגבי שאלת זכויות- אילו זכויות את רוצה לקבל? כמעט כל מה שבין בני הזוג אפשר לסכם בחוזה משפטי, שאינו תלוי בנישואים רשמיים. כל מה שקשור לילדים אי אפשר לסכם בשום חוזה משפטי, וגם נישואים לא ישנו דבר וחצי דבר לגביו. מעבר לזה, אני לא ממש מכירה את נושא הזכויות והחובות לפי החוק. את מוזמנת לפנות לפורום "זוגיות גאה" ולשאול שם. אולי גם בפורום "הורות הומולסבית" יהיו כאלו שידעו לענות מנסיון אישי.

למעלה