חתונה של ההורים

m i t a l y

New member
חתונה של ההורים

לרקוד עם פשפשים אף פעם לא חשבתי על זה שההורים שלי התחתנו. אולי בגלל שהם תמיד היו שם. כשצריך אותם, וגם כשלא. הורים זה כאילו פשוט וברור, משהו שנולדים איתו, וברור גם שהם התחתנו. כשאני רואה אותם צעירים ויפים וכנראה גם תמימים נורא, אני מבין עד כמה שום דבר לא היה פשוט אייל שכטר האם ידוע לכם משהו על חתונתם של הוריכם?

כמו בכל דבר, אני יודעת על ההורים

שלי הרבה מאוד. הורי התנדבו, שניהם, לצבא הבריטי. אמי שרתה בקהיר ואבי עבר את כל המדבר ואחר כך את כל אירופה, והגיע עד הולנד. בשלב מסויים החליטו להתחתן (אחרי שלא ראו זה את זה מספר שנים, וכל קשר היה באמצעות מכתבים אבי לא שלט היטב בעברית, היה יקה והגיע לארץ רק ב - 1938, כך שמישהו אחר (משה מוסנזון שהיה קרוב של אמי וסופר, אביה של דבורה עומר) כתב עבורו. אמי הגיעה לארץ. נעשו ההכנות (לא אולם או תזמורת, כמובן,) ואז הגיע יום הפלישה לנורמנדיה, בוטלו החופשות ואמי חזרה לקהיר רווקה. רק מאוחר יותר, יותר מחצי שנה אחר כך הגיעו שוב לארץ. סבתי שהגיעה זמן קצר קודם לכן לא אהבה את הכלה המיועדת, והסבירה לאבי (בנוכחות אמי) שתמצא לו כלה מוצלחת יותר. החתונה התקיימה בחצר הבית של אחת הדודות של אמי בזכרון, ואם החתן הגיעה באיחור גדול (בכוונה) ומררה בבכי כל משך החתונה. הכלה לבשה שמלה לבנה והחתן מדי הצבא הבריטי. מאחר והימים ימי מלחמת העולם, ובני הזוג חזרו לצבא לאחר החתונה, הבטיחו הקרואים שאת המתנות יתנו כשהזוג ישתחרר. אמי עדין מחכה למתנות. רק דוגמה למתנות שהיו מקובלות: גיגית לכביסה, פרימוס וכו', כמו שאומרים, אלה היו הימים...

mich78

New member
כמו בכל דבר, אני יודעת על הורי

( לצערי ) כ ל ו ם
אף פעם לא סיפרו לא שנשאלו ולא מתוך רצון לא יודעת כלום על ילדותם בגרותם ונישואיהם...

pf26

New member
איזו מהן?

זה עם זה? נערכה בקיבוץ, יש תמונות. לא שמעתי סיפורים וגם לא עניין אותי. בשאר החתונות עם בני הזוג הבאים (ואלה שאחריהם
) הייתי ואני זוכרת מצוין, אבל החתונה הזכורה לי מכל, היא זו בה אימי התחתנה (ברבנות...) וביתי הבכורה שכבה בסלקל כתינוקת בת חודשיים. הצלחת להעלות חיוך אצלי. תודה

גלבועא

New member
לא ידוע לי הרבה

אך לא ממש התענינתי. מבחינתי ההורים שלי נולדו נשואים.

למעלה