חתונה פרסית

TipToli

New member
חתונה פרסית

הבאתם כאן איזה קישור לשיר פרסי ואז יצא לי לראות כמה חתונות פרסיות. הם עורכים שולחן עמוס בכל מיני דברים, הצלחתי לזהות שם נבט, ובטוח מי ורדים שמזהים עליהם, ואח"כ הם טובלים דבש אחד לשני- זה רק בחתונות של גויים??(חלילה לפגוע) מישהו יודע איפה אפשר להשיג את השיר הפרסי שמתנגן כאן? ולפרש מה הוא אומר? (הבנתי את המנדוסה דארם חחח) http://www.youtube.com/watch?v=N5CCzFSPHj4&NR=1 ממש אהבתי אותו תודה רבה וסורי שאני משגעת אתכם :) (אבל היי קצת לחיים לפורום לא מזיק )

gamari

New member
שיר מקסים

שם השיר Mano bebakhsh ושרים אותו Kamran & Hooman קאמרן והומן - מאנו בבאחש. מה הוא אומר ? יש פה הרבה מתרגמים\ות.... אולי יעזרו\תעזורנה בטוב ליבם\ן

nuriel11

New member
פרושים לשיר

חביבתי, ראשית שם השיר והפזמון החוזר הוא "מאנאה בבק'ש" שהפרוש המילולי הוא: סילחי לי. אבל בפרסית יש משמעויות כמעט לכל דבר וזה נובע מההקשר של כל אמירה. לכן זו לא בדיוק בקשת סליחה, אלא במובן של "שחררי אותי" , למשל מכבל האהבה, כי ברגע שהיא תנשא לו הוא ירגיש משוחרר ובטוח יותר. או במובן של "תגרמי לי נחת" (על ידי כך שתנשא לו) וכד'. בשיר הוא מספר על אהבתו הגדולה אליה, או כמיהתו לנוכחותה ולקרבתה ובסוף כל חרוז או פסוק או מבקש "סליחה" על פי אחד המובנים שהזכרתי ויש עוד. אני לא יודע עד כמה את יודעת פרסית, אבל בשירה, בעיקר בשירה ובחרוזים הישנים, הפירוש הוא בד"כ לא הפירוש המילולי הפשוט, אלא רמזים לדברים אחרים (בד"כ אלה דברים אסורים או סודיים וכד'). בכל מקרה החתונה הנראית בקליפ היא בהחלט לא פרסית, אלא נוצרית מערבית עכשוית ראי את השושבינות, הזר ובעיקר בגדי הכלה והמקום שאני מנחש שזה בארה"ב. המאכלים אולי.. בהצלה בחתונה שלך

niya

New member
../images/Emo140.gif

איזה יופי אני תמיד מקבלת את הרושם שהעושר התרבותי של האיראנים, מתבטא לא רק באדריכלות העשירה, אלא גם בשפה ובמנהגים. בפרשנות היפהפייה והמעניינת שכתבת כאן זה ניכר מאד. תודה

pcdoctor

New member
בד"כ הפירוש לכל השירים האלה די דומה

...את הלכת ליערות.... מתי תשובי אהובה.. ספרי לי..כדי שאוכל להעביר את התחנה משידורי הספורט בשלט.. אני אוהב אותך..אותך..אותך..עשיו טובה ג'ון..תכיני סלט.. (לעיתים את המילה ג'ון יחליף הביטוי ג'יגאר..אבל העיקרון זהה) (:) שיר יפה מאוד..בבאחשי

niya

New member
מרסי../images/Emo140.gif

אבל נראה לי שאם כבא, הוא אומר "עשי לי טובה, ג'וני, תכיני רורמה סבזי עם פלאו, למה אני מת מרעב גובע וחייב לאכול עכשיווווווווו
"

למעלה