חתונה נפרדת

nini132

New member
חתונה נפרדת

אז ככה סיפר לי חבר:
לפני מספר שנים אחותו הגדולה התחתנה ואביו האדוק התעקש שהחתונה תהיה נפרדת, הלך האבא לבעל האולם וסיכם מחיצות באולם.
בא החבר שלי לבעל האולם ואמר לו שאין מצב - הם דורשים חתונה מעורבת, בעל האולם כמובן סירב, הרי סיכם אחרת עם האבא. ויכוח פה ויכוח שם הביא החבר את אחיו הגדול ו 2 בריונים ובעל האולם נכנע ללחץ פיזי מתון ופתח את המחיצות.
בא האבא ראה ככה, שוד ושבר! זעקות אימה! לקחת את הכלה "אנחנו הולכים אין חתונה"
באו הבנים שוב פעם, רבו עם האבא שוב ושוב ובסוף שיכנעו אותו שאם כבר היה, כבר הורידו את המחיצות, אז יאללה אפשר לוותר.
התגמש האבא והחתונה הייתה מעורבת.
מלבד העובדה שהחבר שלי גר בכפר הערבי הסמוך אני רואה הבדל די מהותי ביחס לדת, בעוד שאצלנו תמיד תמיד חייבים "לכבד" אך ורק את הצד הדתי,
אם זה כיפות לגבר, או צעיף שיכסה מחשוף לאישה, מוזיקה, כשרות, הפרדה, תמיד הצד הדתי הוא זה שמקבל את ההתחשבות... החילוני? יקבל שיחת מוסר מכל מרצה ומרצה בנפרד וכמות הזמנות לשבתות שתספיק לו למספר מחזורי חיים.
אז מסתבר שזה לא חייב להיות ככה, זה עובד גם לצד השני. שם ישנה הבנה שמה שהתאים לדור הישן, לא בהכרח טוב לצעירים והזקנים יכולים לקפוץ, אבל הם אלו שצריכים לכבד את הדרך שלו, הוא נותן לאביו ולדרכו כבוד, אך אביו יאלץ לכבד את הבחירה שלו בחזרה. גם אם זה דורש חתונה מעורבת.
אצלנו זה לא היה קורה.

אצלנו זה קורה

הכל תלוי אצל מי...היתה אחת שאני מכיר שעשתה תחתונה מעורב ועשתה גם משו נפרד לשכונה....

המממ....

רק שתדע, האלימות הדתית במגזר הערבי גדולה גם היא. אני לא ממש מכיר מה הולך שם, אבל הרושם הוא שהדתיים הערביים מפעילים אלימות גדולה בהרבה מהאלימים החילוניים.

רצח על כבוד המשפחה - שמעת על זה?

ואם זה אכן כך, אז אין הבדל. יש לחץ לכל כיוון (מהדתי לחילוני ומהחילוני לדתי), כאשר הלחץ מהדתי לחילוני גדול לאין שיעור.
אלא מה - רמות האלימות בשני הכיוונים גדולות בהרבה ממה שמוכר לנו במגזר היהודי.

אבל בשורה התחתונה, יש יותר ממשהו במה שאתה אומר. לא תמיד צריך הצד החילוני להתפשר.

תלוי איפה.

הקשת רחבה. החל מהורים שיבואו לחתונה מעורבת בבריכה וכלה בהורים שיחרימו.
הענין הוא שדת האיסלם קצת פחות סובלנית ושם זה יהיה החל בהורים שמקבלים וכלה בדקירות באישון לילה.

דרך אגב, בסמינרים של ערכים אין הפרדה בין גברים לנשים חילוניים במהלך ההרצאות, רק בנושאים של טהרת משפחה שאז זה מוכוון מגדר.

motii011

New member
מה שנכון נכון...

מה לעשות שיש מחיר להתנהלות מסוג זו.... השאלה אם מוכנים לשלם את זה!
כשאני עושה אירוע שמתאים לאורח חיי ולא מתאים לחכמולוגים מהצד השני צריך לקחת בחשבון את הצד השני שיחליט להדיר את עצמו. זה הכל!
יש כאלו שידירו את רגלם ויש שלא!
בינינו זה לא מתחיל שם זה מתחיל הרבה יותר מוקדם כמו שאת בעצמיך ציינת...

די קשה לי להזדהות עם הסיפור

לא ממש ברור מהסיפור מה היה רצון החתן והכלה, מי מימן את האולם, או בקיצור מה ניתן ללמוד מהסיפור הזה מלבד דוגמה להתנהגות עבריינית מקובלת במגזר.

באופן כללי לגבי התחשבות בצד הדתי, כל אחד כמובן יעשה את שיקוליו הוא, ואדם לא צריך לוותר על כל רצונותיו רק על מנת להשביע את רצונם של הוריו. אבל ברמה האובייקטיבית, הרבה פעמים לצד הדתי יותר קשה לחיות עם נוהגים חילוניים, מאשר לצד החילוני עם המנהגים הדתיים. זה לא מקרה, אלא דבר שנובע ממהות הדת שיש בה ציווים מחייבים, לעומת החילוניות שבדרך כלל אין שום פגיעה בערכי החילוניות בכיבוד רגשות הדתיים.

אולי יש לי בעיה ועדיין לא השלתי ממני לחלוטין את הערכים החרדיים, אבל אני דווקא מעדיף לגרום לאבא שלי שמחה וקורת רוח, גם אם זה דורש ויתור רגעי על צורת לבוש מסויימת וכד', מאשר לגרום לו לקפוץ.

motii011

New member
ראו מה בין בני לבין חמי...

חמי היה רואה מסיבת בריכה בחתונת ביתו היה מסובב ראשו ומשקיע אפו במלוא צלחתו...
אבי היה רואה מסיבת בריכה בחתונת בנו היה מגביה ראשו ומרחיב אפו במחאות...
וע"ז נאמר "הֲלָנֶצַח תֹּאכַל חֶרֶב הֲלוֹא יָדַעְתָּה כִּי מָרָה תִהְיֶה בָּאַחֲרוֹנָה"

למעלה