חתונה מאוחרת

בוטן13

New member
חתונה מאוחרת

פרק ב' שלי, פרק א' שלו.
אני דתלש"ית, הוא אתאיסט.
רוצים להתחתן, ולא ברבנות. הרישום במדינה לא קריטי לנו.
המשפחות: שלו אתאיסטית, שלי - בחלקה התחזקה לאחר נישואי הראשונים - ממסותית לחרדית.
ההורים שלי מסרבים להגיע. כי הם לא מסכמים עם הדרך. לעומת זאת, אין להם בעיה עם הדרך בכל שאר ימי השנה. הטקס הוא זה שעושה את ההבדל מבחינתם.
מבחינתי ההתנגדות לא מהווה סיבה טובה מספיק שלא ללכת בדרכי.
אבל קשה לי עם זה. קשה לי עם ההסברים, עם התחושה שאני צריכה להתנצל על הדרך שלי.
התסכול בלהסביר שכולם מתחתנים דרך הרבנות בגלל ההרגל, כי כולם עושים. ואני חושבת - חתונה יהודית לא דורשת איש דת, נכון? למה אני חייבת את המוסד הזה, שהמאיס את עצמו בקיצוניות שהוא מייצג, שאני מתנגדת למה שהוא מביע הרבה יותר מאשר למה שהוא מייצג.
והסביבה שאינם החלק הדתי במשפחה - כולם כל כך שמחים בהחלטתנו. גם החלקים המסורתיים במשפחה שמחים בנו. אז למה זה כל כך קשה?
אני שלמה עם ההחלטה שלי.
שמחה עם הרצון שלנו להיות יחד בלי לערב גורמים שיגרמו לנו להיות לא יותר מכלים במשחק ביום כל כך חשוב לנו.
אבל זה באמת קשה כל כך.

Sonic hedgehog

New member
אני מבינה את ההורים שלך

גם אם ברוב יותר השנה הם בסדר עם הדרך בארוע משמעותי שמנהל אחרת ממה שהם מצפים צפוי שיעלו חיכוכים.

אגב, אם אתם לא נרשמים כנשואים במדינה אז מה בעצם הופך את זה לנשואים? או ליתר דיוק למה בעצם להתחתן?

בוטן13

New member
למה להתחתן

כי לא מדובר רק בניראות מול הממסד. מדובר בהצהרה. בהכרזה על הזוגיות שלנו בפני המעגלים האהובים שלנו.
כי רב, בהגדרתו, לא מסכים עם הדרך בה אנחנו חיים ולכן לא נרצה שינחה את הטקס הזה שמהווה נקודת ציון חשובה בקשר שלנו.
האם כל החילונים (מילה איומה בעיני) מסכימים עם טקס הרבנות? ברור שלא. אבל הם מגיעים לארועים של ילדיהם.
לא חייבים להסכים. אבל למה לא לכבד?

Sonic hedgehog

New member
לא שאני ממש מבינה למה צריך להכריז

על זוגיות בפני הסביבה (הרי מי שזה חשוב לו יודע) אבל גם אם כן זה לא שונה מכל טקס או מסיבה אחרת. חתונה היא לצורך קבלת הכרה ממסדית בזוגיות אם אין הכרה ממסדית אז אני לא ממש רואה טעם בחתונה.

זה כמו חברים שלי שהתחתנו בחתונה יהודית דתית ולא נרשמו כנשואים חסר כל טעם בעיני.

Sonic hedgehog

New member
כי מבחינתם מדובר בצעד קריטי

ולדעתם אתם לא מכבדים את הרגשות שלהם כי הורים נוטים להרגיש שחתונה זה גם (או בעיקר) עבורם.

old friend

New member
וויתור על האקט.

אני במצב מאוד דומה לשלך.

ובחרנו יחד לוותר על האקט של הטקס.
לא אזרחי ולא רבני, ולא חול, ולא עו"ד.
בשבילי זה היה שאין הבדל בסופו של דבר בן רב או משהו אחר שיאמר לי שאני נשוי.

להורים לקח זמן וקיבלו את זה.
היא בשבילם כמו כל שאר הכלות, בלי שיהיה לה אישור רשמי,
טבעת היא קיבלה ממני במעמד צד אחד.

היום עם שני ילדים, חיים משותפים
היא אחת מהשבט כמו כולם

מזל טוב ובהצלחה

בוטן13

New member
ויתור על הטקס

כל טקס? פשוט חייתם ביחד? כי עם זה להורים שלי אין בעיה.
אבל אנחנו כן רוצים לחגוג.
איך מגשרים על הפער?

Sonic hedgehog

New member
למה לא לעשות פשוט מסיבה?

הרי זה לא בעצם נותן לכם משהו אם אתם מתחתנים בחו"ל ולא נרשמים בארץ אז למה פשוט לעשות איזה משהו שנחמד לכם איתו ולקרוא לכם בכל שם שנראה לכם רלוונטי לעשות בתוכו כל טקס סימבולי שנראה לכם לנכון לא לקרוא לזה חתונה וכולם יהיו שמחים.

לי הייתה את הבעיה ההפוכה לא חשתי כל צורך להכריז על זוגיות לסביבה כך שטקס ממש לא היה חשוב לי מצד שני הכרה של הרשויות כן. רציתי להתחתן בעיריה אבל ההורים התעקשו על טקס דתי, מכיוון שהטקס היה די חסר משמעות בשבילי הסכמנו ועשינו חופה בחצר.

למעלה