חתונה... כן, או...

אם אהבת...

יש שם עוד מדריך לפנויים..:) שים לב, זה בא בשני חלקים. ת'אמת? נהניתי לקרוא. תהנה גם אתה..

kinley

New member
../images/Emo34.gifזה מה זה פשוט

שמעת על הטרנד החדש שזוגות חד מיניים רצים למסד את הקשר בניהם ע"י חופה וקידושין?! עצרת פעם לחשוב למה זה חשוב להם!?

מעניין..

זאת באמת הערה מעניינת, אולם.... זה לא בהכרח ייתן לך את התשובה. כי ניתן להבין את זה כצורך להרגיש "נורמאליים". מעבר לזה זה גם מבטא רצון לקבל את הזכויות המשפטיות שיש לזוגות נשואים ובהמשך לזוגות של ידועים בציבור. שהרי זוגות שחיים היום יחד ללא חופה וקידושין זכאים על פי חוק לתבוע את בן/בת הזוג שלהם במקרה של פרידה למזונות. גם הזכאות למשכנתא נגזרת מההכרה הזו. לא נראה לי שהחופה והקידושין הדתיים מעניינים אותם אלא עצם ההכרה הציבורית בהם כ"נשואים".

פרסאוס

New member
כי הם עושים דווקא

בגלל זה זה חשוב להם. שנים הם התחבאו, ולכן יש כאן מצב של פיצוי יתר. מעבר לזה, על איזה חופה וקידושין מדברים פה? אני לא דתי, ולא נורא מאמין בדת או בכנופיית ורסאצ'ה, אבל אני מכבד את אלו שלא משתמשים בדת כאמצעי שנור וגזל. עד כמה שאני יודע, הדת היהודית אוסרת על משכב זכר. לכן זה בלתי אפשרי בעליל להתחתן חתונה דתית בין שני זכרים. לגבי נשים, אין אמירה בתורה עד כמה שאני יודע, אבל גם פה לא נראה לי שיש בסיס הלכתי מוצק לחתונה כזו. אם בחתונה אזרחית עסקינן (או רפורמית, שזה ממש אותו דבר) - זה כבר משהו אחר. אבל קידושין לא יהיו שם, לא כדמו"י. והאם אני בעד הכרה חברתית בבן הזוג כ'נבחר'? כן, זה תלוי מה משיגים הצדדים ביחד ולחוד מהעניין.

kinley

New member
כי רק דגים מתים שטים עם הזרם

"הכרה במעמד"! סכום הזוגות שירשמו לנישואים כדי שהסבא/סבתא/אמא/השכנה לא ידברו עולה על סכום הזוגות ששמים זין על מה שאחרים חושבים ועושים מה שטוב להם.

עצרתם פעם לחשוב

מדוע חברים לא רצים למסד את הקשר שלהם? אם זכו בחברות אמיתית ארוכת שנים משום מה לא עולה על דעתם לרשום את זה איפה שהוא. והרי אהבה אמיתית זה אותו הדבר + סקס טוב. אז כנראה אין שום קשר בין אהבה ונישואין ואולי אפילו מזיק. (יש הבדל מלהרגיש מחוייבות מבפנים ולחץ חברתי מבחוץ). אז כנראה הנישואין זה מה שהמציאה קהילה למען הסדר ושליטה ולכן יש לחץ חברתי כזה ותדמית "לא נורמלית" למי שמנסה לסרב.

למעלה