חתונה בתאילנד

eladblum

New member
חתונה בתאילנד

אני עומד להנשא לתאילנדית בחודש הקרוב. אשמח אם מישהו עם נסיון יוכל לומר לי אם צריך איזשהם מסמכים שכדאי לקחת מהארץ וכמו כן מה המעמד (ויזה) שאקבל כתוצאה מהנישואין.

קרלטון

New member
מזל טוב

מה שאתה צריך מהארץ זה תמצית רישום אוכלוסין שלך ממשרד הפנים. זה כדי להוכיח שאתה רווק. תצטרך לתרגם את זה לאנגלית. אני תרגמתי בעצמי וזה התקבל. עם זה תצטרך ללכת לשגרירות ישראל בתאילנד שיאשרו את התרגום שלך ויאמתו את האותנטיות של תמצית הרישום. אז אתה צריך לתרגם את זה לתאית (יש הרבה משרדי תרגום באיזור השגרירות) וללכת עם המסמכים (בעצם לקחת טקסי - זה לא קרוב) למחלקה הקונסולרית של משרד החוץ בתאילנד, שגם הם יאשרו שהאישור של שגרירות ישראל אותנטי וישימו לך חותמת עם שני צבעים. ממש יפה. אשתך צריכה את טופס רישום הבית שלה (טאביין באן), תעודת לידה ותעודת זהות (באט פצ'אצ'ון). אתה צריך גם דרכון כמובן (דהההה). את כל המסמכים לצלם בכמה עותקים. אם לא שכחתי שום דבר (כשאתה מגיע לתאילנד, מומלץ פשוט לפנות לקונסול בשגרירות ישראל והוא ינחה אותך שלב-שלב עם כל הפרטים. היו לנו המון ריצות, הרבה כאב ראש ויכול להיות שפספסתי פה משהו) אז עם כל הערימה הזאת אתה ניגש לאחד ממשרדי ה"אמפרים" בבנגקוק (זה כמו רשות מקומית של תת-יחידות עירוניות בתוך בנגקוק, משהו בסגנון מועצה מקומית) ושם נותנים לכם למלא עוד טפסים, לחתום, לחכות שוב בתור (אלא מה), שואלים אותך 10 פעמים אם אתה לא נשוי במקרה למישהי אחרת, ולבסוף רושמים את הנישואין ונותנים לכם תעודת נישואין. מזל טוב. אם אתה רוצה לסדר לה גם ויזה לארץ יש בערך פי 2 ריצות גם אחרי שהתחתנת. גם הן כוללות שוב תרגומים, שוב את המחלקה הקונסולרית של משרד החוץ התאילנדי ושוב את שגרירות ישראל כמה פעמים ועוד גורמים חדשים - אשתך תצטרך למשל תעודת יושר מהמשטרה בתאילנד ולוקח להם זמן להנפיק אותה (בלי קומבינות). כל הסיפור של לארגן את כל המסמכים לנישואין פלוס ויזה לארץ לקח לנו כמעט חודש.

Omiz

New member
קרלטון

לפי דעתי צריך לעשות את "המדריך למתחתן עם תאילנדית" - אני בטוח שהרבה אנשים קוראים ומפיקים תועלת ממה שאתה רושם... נשמע שבסך הכך בתאילנד זה לא כל כך מסובך, הבעיות מתחילות בישראל. הכל טוב איתך נאק ראק שכמוך?

קרלטון

New member
הכל טוב...

באמת חשבתי על זה, אבל תוך כדי הסידורים והריצות לא היה זמן, ועכשיו, אחרי שעברנו את זה - כל המסמכים השונים כבר התבלבלו לי בראש ואני לא רוצה שבסוף יצא משהו מטעה. אני אנסה לכתוב משהו שמפרט את השלבים העקרוניים, ואת הפרטים הקטנים אפשר להשלים בשגרירות. גם הקונסול לא נתן לי משהו שמפרט את כל הסיפור, אלא הלכנו צעד צעד. "תשיג את המסמכים האלה, תתרגם אותם ותחזור אלי". רוב הדרישות מגיעות מישראל, אבל את המסמכים צריך להשיג בתאילנד, ככה שרוב הריצות נעשות שם. יכול להיות שזה יהיה רלוונטי לך בעתיד? או שאתה עוד בשלב של איך לקבוע דייט בלי שהיא תבריז לך?

Omiz

New member
איפה...

אני בשלב של לקבוע דייט, נקודה... אולי באוגוסט אני אקפוץ לאיזה שבוע לתאילנד, בינתיים זה יפן עוד שבועיים, אם כבר קרובים אז למה לא...?

Omiz

New member
וכן,

יכול להיות שאני אצטרך את המדריך הזה ביום מן הימים... אבל אולי אני אטרך לחכות למהדורה המורחבת, שתכסה את כל מדינות אסיה... לא נראה לי שצריך להכניס את סין לרשימה...

Ludwig

New member
דווקא התהליך בישראל מסודר מאוד...

בשביל אשרת כניסה לישראל ושהייה בישראל צריך לדאוג למסמכים הבאים: ת"ז של בן-הזוג הישראלי + צילום; צילום דרכון בן-הזוג (שאינו ישראלי) התקף לחמש שנים לפחות; שלוש תמונות פספורט של שני בני-הזוג; מסמכים מתאילנד שצריכים להיות מתורגמים לאנגלית, מאושרים ע"י משרד-החוץ התאי וע"י שגרירות ישראל בבנגקוק: תעודת לידה של בן-הזוג; תעודה המעידה על היות בן-הזוג רווק, גרוש או אלמן (שאין בן-זוג אחר) או שהיה כך לפני הנישואין לבן-הזוג הישראלי (אם הזוג כבר נשוי); תעודת-יושר מהמשטרה; תעודת נישואין (אם הזוג כבר נשוי); במקרה שבני הזוג אינם נשואים יש להוסיף מסמכים המעידים על זוגיות כמו: הסכם זוגיות חוקי / הסכם יחסי-ממון; תמונות המעידות על הקשר בשנים האחרונות; מכתבים של בני הזוג המתארים את הקשר, כיצד נוצר, כיצד התפתח וכו'; מכתבים מן העבר המעידים על הקשר; הצהרות של בני משפחה, חברים וקולגות ממקום העבודה המכירים את בני-הזוג כזוג לכל דבר; מסמכים מעידים אחרים: חשבונות משותפים, בעלות משותפת על דירה, חוזה שכירות משותף וכו'; תלוש משכורת של בן-הזוג הישראלי / מצב חשבון בנק המעיד על מסוגלות כלכלית לתמוך בבן-הזוג הזר. כל מסמך שאינו בעברית, ערבית או אנגלית צריך להיות מתורגם באישור נוטריוני (לפחות לאנגלית). כדאי לשים לב שעל-פי החוק והנהלים אם אין בעיה מיוחדת חייב משרד-הפנים הישראלי לאשר את כניסתו ושהותו של בן-הזוג הזר גם אם בני-הזוג אינם נשואים וגם אם הינם מאותו המין. בן-הזוג שאינו ישראלי יקבל אשרת ביקור לחצי שנה, אחר-כך אשרת תושבות זמנית למספר נים (עם תעודת זהות, רשיון עבודה זכויות חוק בריאות ממלכתית וכו'). לאחר מספר שנים ניתן לקבל תושבות קבע ואף לבקש אזרחות ישראלית. כל זאת בתנאי שהקשר הזוגי ממשיך להתקיים באופן מוכח.

Ludwig

New member
ומזל טוב כמובן...

לכל המעשירים את החברה בגיוון תרבותי וגנטי

Ludwig

New member
ולגבי מיקומים...

המקום להנפקת תעודת לידה תאית (אם אין עותק מקורי), תעודה המעידה על היות בן-הזוג רווק, גרוש או אלמן (או שהיה כך לפני הנישואין לבן-הזוג הישראלי, אם הזוג כבר נשוי) ותעודת נישואין תאית הוא במשרדים המוניציפליים של הפרובינציה הרלוונטית. המקום להנפקת תעודת-יושר תאית הוא במשטרה של הפרובינציה הרלוונטית או מטה המשטרה הארצית בבנגקוק (פינת הרחובות רָמָה-1 / רָטְצַ'דַמְרִי). מקום אישור המקוריות והתרגום לאנגלית ע"י משרד החוץ התאי הוא ברחוב צֶ'אנְגְװַ'טַּנַה בבנגקוק. מקום האישור ע"י שגרירות ישראל הוא ברחוב אַסוֹק בבנגקוק.

Ludwig

New member
ועוד טיפּים קטנים...

הכנה מראש של כל המסמכים הדרושים ומירב המסמכים הנלווים חוסכת טרטורים. אפשר לצמצם את הבקשה לביקור אחד במשרד-הפנים. הבעת בקיאות בחוק ובנהלים בפגישה אישית במשרד-הפנים או במכתב מקטינה את סיכוי הטרטור וחוסר שיתוף הפעולה הנהוגים בלשכות מסויימות של משרד-הפנים וע"י נציגים מסויימים (בהחלט לא כולם, יש כאלו עם גישה פתוחה וחיובית). רישום בן-הזוג הזר כ"חסר דת" במשרד-הפנים (במידת אפשר) יכול לחסוך בעיות עתידיות רבות (הצורך לפנות לרבנות/כנסיה/קאדי וכו' במקרים של אי בהירות לגבי סטטוס אישי או במקרים עתידיים של גירושין, ילדים וכו'). לצערנו מי שנולד בישראל וכבר רשום בדת מסויימת (רישום בלתי אמיתי במקרים רבים) מנוע מלעדכן את הסטטוס ל"חסר דת" גם אם אינו מאמין בדת, אך אופציה זו פתוחה למי שמהגר מחו"ל.

Omiz

New member
תודה !

נשמע ממש פשוט
בכל מקרה, אני מניח שלזוג שרוצה להינשא זה יהיה מתיש אך שווה את זה. כמובן כמו שאתה ידוע, זה לא ה"מה" אלא ה"איך" ואני בטוח שזה יותר מתיש ומשפיל ממה שזה נשמע בישראל כשמתייחסים אליך כאילו עשית משהו רע כשאתה רוצה להתחתן עם מישהי לא יהודיה - תקן אותי אם אני טועה. בכל מקרה, אם למישהו יש זמן שווה לאגד את כל המידע הזה בחוברת מידע למתחתן, או "איך להינשא לנוכריה ב-10 שלבים קלים": הקדמה אז מה? בחרת למרוד בדת אבותיך ולהינשא לבת פרעה עוכרת ישראל? תתבייש לך, טפו ! שלילדים שלך יהיה זנב ואוזניים של חמור ! אם בכל זאת אתה מוכן לקחת את הסיכון, הנה לך 10 שלבים שיעשו לך את החיים יותר קלים: ימשיך כבודו....

Ludwig

New member
תיקונים קלים...

"למרוד בדת אבותיך"? ואם היהדות איננה דת אבותי? ואם אינני מורד/ת באמונותי ובאמונות קרובי הליברלים? "בת פרעה עוכרת ישראל"? ואם היא דווקא גוייה אסיאנית אוהבת ישראל? ואם היא בן ולא בת? "להינשא"? ואם מדובר בחיים משותפים כזוג שאינו נשוי רשמית? וראו גם "טיפּים" נוספים בהמשך... לדעתי יש כבר חוברות מתאימות של ארגון "משפחה חדשה".

Omiz

New member
היהדות אינה דת אבותיך?

אז מה אתה עושה בפורום הזה עוכר ישראל שכמוך ?!
אני יודע שהבנת את הרוח ההיטולית שבדבריי... רק, "אם היא לא בן ולא בת" - בנקודה הזאת אני צריך הסבר קל, פרט, נמק והבא דוגמאות מהמקרא...

Ludwig

New member
פירוט...

"אבותי" הוא מושג רחב. יש אבות פיזיים ויש אבות רוחניים. גם בקשר לאבות פיזיים יש דור נוכחי, דור קודם, עשרה דורות אחורה או מאה. מי יודע, אולי אבותי הקדומים הם דווקא קוזקים סלביים שתרמו את הגנים שלהם בדרך זו או אחרת, קוזרים שהתגיירו (ומרדו מדת אבותיהם...) וכו'. התהליך שציינתי תקף לבני זוג נשואים ושאינם נשואים (ידועים בציבור למשל), עבור זוג "מעורב" (אשה וגבר) או "אחיד" (אשה-אשה / גבר-גבר) או כל מגדר אחר ("טראנס", "קטוי" וכו')

Ludwig

New member
ברור ../images/Emo8.gif

אבל בפורום אנו גם נותנים שירות לקורא האלמוני מכל סוג שהוא, אז אני מרשה לעצמי לנצל כל הלצה לשם הבהרות נוספות

קרלטון

New member
מסודר????

ראשית לגבי הפרוצדורה בתאילנד: לקורא התמים עשוי להראות כאילו השלבים שתיארת הם פשוטים: אוספים את כל המסמכים, מתרגמים אותם ואז פשוט מאשרים אותם מול הרשויות שציינת. למעשה, המסמכים תלויים אחד בשני ויש פה הרבה ריצות הלוך ושוב - לדוגמא, לא תוכל להירשם לנישואין באמפר ולקבל תעודת נישואין לפני שתתרגם את תמצית הרישום לתאית ותאשר אותה בשגרירות ובמחלקה הקונסולרית של משרד החוץ. אחרי כן תצטרך לחזור למשרד התרגום כדי לתרגם את תעודת הנישואין עצמה ואת טופס הנישואין (אלה שני טפסים שונים) לאנגלית, גם אותם לאשר בשגרירות ובמחלקה הקונסולרית של משרד החוץ. במחלקה הזאת תצטרך לחכות 4 ימים בכל סיבוב או לשלם "שירות אקספרס" ולחכות שם שעתיים עד שידברו אתך ואז עוד 3-4 שעות שיטפלו בך (אה כן, והכספומט בכניסה בצד ימין בולע את הכרטיס בנוסף לכל! איזו אכזריות ואיזה תסכול! ראו הוזהרתם!!!). והמשרד הזה רחוק ממרכז העיר. צריך לנסוע. שורפים עוד זמן. במשרדי תרגום, כל סיבוב כזה יקח יום-יומיים לכל הפחות. השגרירות נסגרת ב-4 אם אני לא טועה ואם הקונסול לא שם אז אין עם מי לדבר בכלל. יש ימים שהוא לא נמצא. בכל אחד מהמקומות האלה יש תורים. כלומר, מה שכתבת נכון בעיקרו אבל הדרך להשיג את כל המסמכים האלה אינה קלילה בכלל. תעודת יושר מהמשטרה לוקחת שבועיים - אלא אם כן אתה משתמש קצת בקומבינות להידחף (עכשיו אתה מבין למה כל אלה שלא נדחפים מחכים שבועיים - בגלל הקומבינטורים) ואז זה יכול לקחת כמה ימים. גם אותה צריך לתרגם, לרוץ למחלקה הקונסולרית ולשגרירות לאשר. וכעת נגיע למשרד הפנים בארץ. כאן אין דבר כזה לשלם "אקספרס" ולגמור מהר (לרוץ ולספר). אתה צריך לקבוע תור. ואתה יכול להתקשר לקבוע את התור הזה רק בשעות שמוכנים לדבר אתך. בכל שאר השעות לא עונים בכלל. ותקווה שלא תיפול על אחת הפגרות שלהם. וכשאין פגרה, יש שביתה. וכשאין שביתה, יש פגרה. (אין עבודה, אין שפה. קשה קשה. אתה לא בבלובה בחיים שלך יותר) הם אוהבים הרבה שביתות, הם אוהבים הרבה פגרות, הם אוהבים לעבוד שלוש שעות ביום. ואז כשעונים סוף סוף, קובעים לך תור לעוד שבועיים או עוד חודשיים, איך שמתחשק להם. לשים לב גם שיש משרדים "נחמדים" יותר ויש פחות. אני מכיר בנאדם שדחו אותו שוב ושוב באחד המשרדים בצפון בתואנות שונות, לדעתו לא מוצדקות, עד שלבסוף קבלו את הבקשה. ואז כשהכל מתקבל ומאושר, מקבלים ויזה לחודש אחד ולא לחצי שנה כפי שכתבת. לפחות כך היה אצלנו. ואז מה קורה? אתה צריך לקבוע תור נוסף. ויכולים לקבוע לך אותו אחרי תום הויזה. כן, מדינת חלמאים. אני התקשרתי לאחראי בירושלים ושאלתי אותו איך זה יכול להיות שהויזה פגה בעוד חודש ואת התור להאריך את הויזה קובעים לי לעוד חודשיים. הוא אמר לי שזה בסדר. יענו, תעבור על החוק, אשתך תהיה שוהה לא חוקית בארץ וזה בסדר. כמובן ששום אישור בכתב. מאי מיי א-ראי. אחרי הרבה לחצים הסכימו לקבל אותנו ללפני תום הויזה. ממש עשו לנו טובה. ורק אז מאריכים בחצי שנה. אבל כאן הויזה היא עם אישור עבודה בלתי מוגבל. סוף סוף משהו חיובי. בניגוד למה שקורה בתאילנד (ויזה ואישור עבודה הם שני מסמכים שונים) בארץ אישור העבודה מצוין בויזה. אז תגיד לי אתה, לזה אתה קורא מסודר?

למעלה