חתונה בקנדה - איפה?

j u a n

New member
חתונה בקנדה - איפה?

אהלן
בקיץ אנחנו טסים להתחתן (קולולולו), ותמהתני האם ניתן להתחתן בכל מחוז בקנדה? במחוזות ספציפיים? צריך להזמין מקום? בעירייה? תודה
אסף.

yanivran

New member
קודם כל המון מזל טוב

אני חושב שאפשר היום להתחתן בכל מחוז בקנדה, אבל בכל מקרה צריך להזמין מקום בראש (בעירייה) וזה גם עולה סכום כסף מסוים (כבר לא זוכר כמה). ושוב המון מזל טוב, אנחנו התחתנו בטורנטו (שנה לפני זה התחתנו בארץ אז זה לא היה מרגש כמו החתונה ה"אמיתית") והיה מאוד מוצלח ומכובד.

eig

New member
more information

במקרה של חתונה בטורונטו, הזו האתר של המרכז שעורך חתונות אזרחיות אשר ממקודם בבניין העירייה במרכז העיר. תקראו את הפרטים הטכניים הדרושים לחתונה כולל אגרות וכו'. קחו בחשבון שרב הנאמר שם כנראה נכון לכל מקום אשר תיגשו אליו מבחינת אישורים, המחירים עלולים להשתנות ממקום למקום כמובן. http://www.marryus.org/cityweddings.htm לשאלתכם: אכן ניתן להתחתן בכל קנדה. במקומות נידחים קיים מצב שלא ירצו לחתן אתכם אם נתקלתם בפקיד שמרן שמעולם לא חיתן זוגות חד-מיניים, כמובן שהוא עובר על החוק אבל אתם לא תתחילו לרחת לבית דין אף אחד. מצד שני אני ממש בספק אם תגיעו למקומות האילו. באופן כללי צריך להזמין מקום. זה תלוי בעונות: לפעמים אפשר לבוא ולקבוע טכס מהיום למחר ולפעמים צריך לחכות כמה שבועות עם עמוס. אם תהיו יותר ספציפיים לגבי התוכנית שלכם אולי אוכל לתת לכם כמה טיפים. ואם יש לכם שאלות נוספות תרגישו חופשי לשאול. מזל-טוב

j u a n

New member
תודה לעונים ../images/Emo13.gif אנחנו לא רוצים טקס

עם אנשים, אלא רק לקבל תעודה כדי להירשם בארץ... נראה לי שוויניפג יהיה המקום שלנו אם יהיה אפשר - פשוט כי אנחנו מבקרים משפחה במינסוטה, ונראה לי שזה הכי קצר - לקפוץ, להתחתן ולחזור. אפשר שם? לא יהיה שם פקיד נזעף?

eig

New member
מאמין שלא

אני מאמין שבוויניפג תפגוש אנשים נחמדים למרות שמעולם לא הייתי שם. האתר ששלחתי לך לא קשור לאם אתם רוצים בטקס או לא. האירוע מחייב להתקיים במקום אשר רשאי לחתן, אן מוסד דתי או אזרחי. האתר ששלחתי לך הוא מוסד אזרחי המבצע חתונות. אתה חייב להגיע לשם (או למקום מקביל בוויניפג לצורך העיניין) ולבצע את טקס החתונה בנוכחות שני עדים לפחות. הטקס עצמו כמובן לוקח 10 דקות לכל היותר אום יש איתך שני עדים או חמישים זה כבר עניין שלך. לצורך העניין, עדין אינם עדי אופי ואינם אפילו חייבים להיות מכרים שלכם. אילו יהיו רק עדין לטקס ויחתמו שהוא התבצע בנוככותם. לכן, והיה ואתם אכן מגיעים רק שניכם לטקס אתם יכולים לבקש מכל אדם נחמד שיסכים להיות נוכח וזה בסדר. תחפשו בגוגל winnipeg Civic Wedding Chambers ונסו למצוא מקום להתחתן בו. אגב, מכיוון שאין קשר בין חד-מיניים ללא חד-מיניים בנושא נישואים אולי אנשים מפורומים "מתחתנים" בפוויניפג יוכלו לכוון אתכם יותר במדויק. תנסו אולי ב http://winnipeg.craigslist.org/ בעניין הלרוץ ולהירשם בישראל קחו בחשבון שלוקח למשרד הרישום הקנדי זמן ממושך מאוד לשלוח תעודת נישואים מחוץ לקנדה. מכרים שלי חיכו במשך חודשים ארוכים עד שלבסוף ביקשו מהמשרד לשלוח את זה לכתובת בתוך קנדה (דבר שלקח שבועיים). בהצלחה

j u a n

New member
לארה"ב יהיה מהר יותר לשלוח?

אולי אני אתן כתובת של חברה בקנדה? ובאמת תודה על התשובות

eig

New member
אם אפשר אז למה לא?

אם אכן יש לכם כתובת של מישהו בקנדה, שיהיה שמח לשלוח אליכם, לאחר מכן, את תעודת הנישואים - מה טוב. אני מאמין שאפילו כתובת בארה"ב תהיה קלה יותר עבורם מאשר כתובת בישראל. אבל אין לי מידע מיהמן בנושא, אני רק יוצא מנקודת הנחה שאלפי אמריקאים באים להתחתן פה ומהמקרה הישראלי שאני מכיר זה לקח זמן רב. לגבי רשיון הנישואים: זהו מסמך שאתם צריכים להוציא לפני מועד ה"טקס" ורק עם הרישיון תוכלו להתחתן. אני לא ממש בקיא בפרוצדורה למי שאינו תושב או אזרח, אבל אני מאמין שנוכחות שניכם עם דרכונים כנראה תספיק להנפקת הרישיון. מטורונטו אני יודע שהמשרד שמנפיק רשיונות נמצא בבית העירייה וזהו משרד המנפיק רשיונות נישואים, פטירה ותעודות לידה. תנסו לאתר משרד דומה בעיריית וויניפג. כאמור ללא רישיון אין חתונה. את הרישיון אגב הם נותנים במקום. (תמורת סכום סימלי וטובות הנאה כמובן)

למעלה