חתונה בבלארוס

plastikman7

New member
חתונה בבלארוס

שלום רב,

מספר שאלות על חתונה בבלארוס עם בת זוג מקומית:

1. מהם המסמכים הנדרשים ממני - אזרח ישראלי אילו מהם צריכים להיות מתורגמים והאם ניתן לתרגם בבלארוס?
לי אין תעודת לידע האם היא נדרשת?

2. האם ניתן באופן מידי להתחתן שם או שיש צורך ברישומים והמתנה של חודשים או שבועות?
3. לאחר החתונה אילו מסמכים חשוב להביא משם והאם יש צורך לאשרם במשרד החוץ של ישראל בבלארוס?

הודה לכנשים שעברו את התהליך שם ויוכלו להסביר.

תודה רבה!

meninblack4

New member
היי

אתה צריך תעודה על מצב אישי ממשרד הפנים, מתורגמת לאנגלית וחתומה ע״י משרד המשפטים (אפוסטיל).
אם אתה גרוש - תעודת גירושין ומעשה בית דין - מתורגם לאנגלית ואפוסטיל.
אפשרי באופן מיידי להתחתן.
אחרי החתונה להביא את תעודת הנישואין כאשר היא מתורגמת לאנגלית, חתומה ע״י אפוסטחל בבלארוס ועדיף גם ששגרירות ישראל במינסק יאשרו אותה.

plastikman7

New member
אוקיי..רק להבין..

תעודת מצב אישי - האם תמצית רישום שניתן להזמין באינטרנט של רשות האוכלוסין וההגירה מספיק?
&nbsp
מתורגמת לאנגלית וחתומה ע"י משרד המשפטים - אני הולך למתרגם מוסמך ואז איך מקבלים חותמת של משרד המשפטים?
&nbsp
תודה רבה!

Jkamm

New member
תוודא מראש את הצורך בתעודת גירושין

יש מקומות שדורשים תעודת גירושין ויש מקומות שמסתפקים בתמצית רישום ממרשם האוכלוסין, בו כתוב שאתה גרוש.
כדאי שתבדוק מראש במקום שאתה הולך להתחתן, כי תעודת גירושין מונפקת רק בעברית וזה אומר עוד טרחה ועלות כספית להוצאת התעודה, אימותה ותרגומה.
יוני קם

stkachov

New member
תשובות

1. אתה צריך להציג תמצית רישום ממשרד הפנים + דרכון. על התמצית יש לקבל אפוסטיל במשרד החוץ. את התמצית עם האפוסטיל + צילום הדרכון יש לתרגם לרוסית. התרגום יכול להיעשות בבלרוס.
&nbsp
2. אתם מתחתנים ב"זאקס". לא בכל זאקס מחתנים זרים, לכן יש לבדוק זאת מראש. נדרש להירשם מראש ליום ושעה מדוייקים בהם ייערך הטקס. אתם מקבלים תאריך ושעה רק לאחר מסירת כל המסמכים הנדרשים.
&nbsp
3. לאחר החתונה אתה יכול להביא את תעודת הנישואים ואת כל יתר המסמכים של האישה לע מנת להתחיל את התהליך בארץ. כל המסמכים חייבים להיות עם אפוסטיל של משרד החוץ הבלארוסי. אין צורך לפנות לשגרירות ישראל לשם כך.
&nbsp
בהצלחה
&nbsp
&nbsp

plastikman7

New member
מה הסדר הנכון

תודה רבה.
&nbsp
אני מנסה להבין במדוייק את סדר הפעולות.
1. אני מקבל בדואר תמצית רישום ממשרד הפנים כשהוא בעברית אני הולך איתו לאחד מבתי משפט השלום והם שמים לי עליו אפוסטיל.
&nbsp
2. את המסמך עם האפוסטיל אני מתרגם בבלארוס מעברית לרוסית ושם הם שמים לי עליו אישור נוטריון.
&nbsp
3. את הדרכון אני מתרגם בבלארוס ושם גם נוטוריון מאשר לי אותו. מה עם חותמת אפוסטיל על הדרכון?
&nbsp
&nbsp
בהתחלה חשבתי שצריך לקבל את תמצית הרישום לתרגמו לרוסית לאשר ע"י נוטריון ורק אז לגשת לבית משפט השלום לקבל חותמת אפוסטיל. כך גם לגבי הדרכון - לתרגם את הדרכון לרוסית לאשר אצל נוטריון ולקבל חותמת אפוסטיל.
&nbsp
אפשר בבקשה הסבר מה הסדר הנכון?
&nbsp
תודה רבה!!!

plastikman7

New member
איפה לקבל חותמת אפוסטיל?

רק להבין האם ניתן לקבל אפוסטיל בבית משפע נשלום על תמצית רישום או שאני חייב ללכת תמשרד החוץ בירושלים?

שאלנו בבלארוס והם אמרו שמספיק להביא תמצית רישום עם אפוסטיל והתרגום יעשה אצלם עם אישור נוטוריון.
האם זה אומר שכאשר אקבל תמצית רישום אגש איתו לבית משפט השלום אקבל אפוסטיל וזה יספיק (כמובן ששלב ב יהיה בבלארוס..קבלת נוטוריון עליו).

תודה על התשובה!

למעלה