חתונה אזרחית,

erana28

New member
חתונה אזרחית,

אם אני לא בפורום הנכון אני אשמח להכוונה,

אנו רוצים להתחתן בחתונה אזרחית. אשמח לשמוע איך הולך התהליך ולמי פונים ? תודה רבה

היו המון דיונים בנושא בפורום

תעשי חיפוש תחת "חתונה בפראג" או "חתונה בקפריסין", או חתונה רפורמית, טקס אזרחי וכו'

יהודים אזרחי ישראל אינם יכולים להנשא בנישואים אזרחיים במדינת ישראל, ושנישואים אלו יוכרו על ידי משרד הפנים. על מנת להכיר בנישואים אזרחיים על אלו להתרחש בחו"ל.

יש פה המון בנות עם ניסיון בזה

יש לך כל מיני אפשרויות

קודם כל, חשוב לדעת האם את מעוניינת להיות רשומה כנשואה במשרד הפנים. אם את בוחרת באפשרות הזו, את צריכה לקחת בחשבון שגירושין בישראל נעשים רק ע"י הרבנות (כששני בני הזוג יהודים לפי הרבנות, צריך לוודא בדיוק מה קורה כשרק אחד מבני הזוג יהודי לפי הרבנות). לא מדובר בכל ההליך של הגירושין אלא רק בחלק של ה"גט". אפשר את כל הנושאים הכספיים להסדיר בבית המשפט לענייני משפחה ואפשר לחתום על הסכם חיים משותפים שבמסגרתו בני הזוג מסכימים להסדיר נושאים ספציפיים בבית משפט לענייני משפחה.

אם החלטת שחשוב לך להיות רשומה כנשואה במשרד הפנים - עליך לנסוע לאחת מהמדינות שמוכנות לחתן אנשים שאינם אזרחים שלהם ולהתחתן שם. הכי נפוץ זה פראג וקפריסין, אבל אפשר גם בניו יורק, לאס וגאס וקנדה, לדעתי. באינטרנט אפשר למצוא רשימה מלאה של המדינות בהן אפשר להתחתן.

אתם יכולים כמובן לבחור אם לחגוג את הנישואין במסיבה בארץ או לא- ואז אפשר להתחתן עם רב רפורמי, עורך טקסים או רב קונסרבטיבי וכו'. אפשר גם שחבר קרוב שלכם ינחה טקס שתחליטו עליו לפי בחירתכם.

נתתי התייחסות כללית כי לא הבנתי מההודעה שלך אם את שואלת ספציפית לגבי ההליך בחו"ל. יש קרדיטים של discordi על החתונה שלה בפראג שם היא מספרת בפירוט, אפשר למצוא תחת כלים ומידע ב"קישורים". היו כאן עוד בנות שהתחתנו בחו"ל ופרסמו קרדיטים Nooki80 ו-flupster. זה מה שאני זוכרת.

אם תשאלי שאלות הכוונה - אוכל לסייע ביותר מידע.

אה וגם...

יש כל מיני חברות שאפשר לפנות אליהן והן מטפלות לך בכל הניירת שכרוכה בנושא של החתונה בחו"ל. יש חבילות שכוללות הכל - כולל מלון, טיסה, הסעה לטקס וכו'.
היו כאן הרבה המלצות על קמילה. יש גם חברה בשם Wedding Tours.

לגבי הנושא של הניירת - זה משתנה לפי המדינה בה את רוצה להתחתן. בפראג יש דרישות אחרות מאשר בקפריסין וכו'. כך שברגע שתחליטי על המדינה- תוכלי לברר איזה ניירת את צריכה.

מצרפת לך קישור מאתר משרד הפנים שמסביר קצת על הנושא.

erana28

New member
תודה,

אז ברגע שהחלטנו על מדינה,

אני יוצרת קשר עם אחת החברות שתלווה אותנו בתהליך? ועוד שאלה בדרך כלל זו המתנה ארוכה מרגע שהחלטנו להתחתן? ומה העלות בערך?

yaelikv

New member
אפשר גם עצמאית - דוגמא על לרנקה

(הכל מתיאור של חברה שלי שהתחתנה שם):

1. יוצרים איתם קשר במייל- [email protected]
(אתר אינטרנט: http://www.larnaka.com/english/index.shtm)
2. במייל הזה כותבים: אנחנו X ו-Y רוצים להתחתן בתאריך כזה, בשעה כזו, האם פנוי? אילו מסמכים להביא?
3. צריך לסגור תאריך לפחות חודש-3 שבועות מראש
4. כדאי לשלוח להם באי-מייל את כל המסמכים הדרושים (צילום של דרכון + תמצית רישום מתורגמת)
5. הוצאת "תמצית רישום" ממשרד הפנים (אפשר גם דרך האינטרנט)
6. לתרגם אותה *בדיוק* לאנגלית - כלומר, ברמה של שדות ריקים יישארו ריקים, המקום של כל דבר וכו'
7. לאשר אצל נוטריון את תמצית הרישום המתורגמת
8. לוקח יום. אחרי טקס הנישואין עצמו בעירייה בלרנקה, מבקשים להחתים אפסוטיל על תעודת הנישואין-אז מהעייריה שולחים אותה עם שליח לניקוסיה
7. בסופו של יום אחרי כמה שעות יהיה לך: תעודת נישואין (עותק נוסף עולה כ-15 יורו), עם חתימה של אפוסטיל.
8. הטקס עולה סביב 285 יורו. הנוטריון עולה כ-300 ש"ח. השליחה לניקוסיה עולה כ-10 יורו.
9. משדה יש אוטובוס או מונית ממש למרכז העיר.
10. בישראל: הולכים למשרד הפנים עם עותק ומקור של תעודת הנישואים ומשנים סטטוס - חינם כמובן.

yael rosen

New member
מוסיפה

החלק של נישואים במדינה אחרת נעשים כדי להרשם במדינה שלנו כנשואים, כפי שהיטיבה להסביר דניאל. (כי חופה אזרחית עדיין לא מוכרת כאן)

אבל - אפשר גם לערוך חופה אזרחית בארץ - אם או בלי למסד גם בחו"ל.
אני מציעה להתחיל בלהסתכל באתר של "משפחה חדשה" או ליצור איתם קשר.
דרכם אפשר לחתום על כתב זוגיות משפטי מול עורכת דין (מעין כתובה אזרחית, אם אפשר לומר), אפשר גם לקבל תעודות זוגיות ויש גם אופציה שעורכת הדין תחתן אתכם בחופה האזרחית.
מההיכרות שלי, החופות האלו מאוד מרגשות ובעיקר אישיות, כי הזוג מחליט כיצד הוא רוצה שייערך טקס הנישואים שלו, אפשר כמובן להכניס אלמנטים ומנהגיים יהודיים.
יש גם את ארגון הוויה, שאני מכירה קצת פחות, אבל אפשר להתחיל לבדוק מול שני הארגונים האלו
וממליצה גם לחפש קרדיטים של חתונות אזרחיות פה בפורום.
בהצלחה!

(ובטח שאתם בפורום הנכון!)

למעלה