חתונה או פרידה

tukilala1

New member
חתונה או פרידה

אני וחברה שלי 3 שנים יחד
אנחנו בני 28
ובגדול הגענו למצב שאו שמתחתנים או שניפרדים כי היא לא רוצה ש"אבזבז לה תזמן"
אני מאוד מאוד אוהב אותה ולא רוצה לאבד אותה
מצד שאני אני לא מרגיש בשל לחתונה ובטח לא לילדים (שהיא רוצה תוך שנתיים כבר ללדת.....)

איך להחליט מה לעשות?
תודה ליאור.

נומלה

New member
הבנת מצבי העולם

כל תהליך של קבלת החלטות מתחיל בהבנת מצבי העולם האפשריים העומדים בפניך. עד היום חשבת שמצבי העולם האפשריים הם: להשאר במצב הקיים, או להתחתן. בבחירה בין מצבי העולם האלה אתה בוחר ב:להשאר במצב הקיים. עכשיו הדברים השתנו. מצבי העולם העומדים עכשיו בפניך הם: להפרד או להתחתן. זה מצריך מצדך חשיבה מחודשת והחלטה איפה יהיה מחיר יותר כבד עבורך.

אם אתה מאוד חושש מהגדלת המחויבות אולי המחיר של "להתחתן" גבוה יותר, ואם אתה מאוד אוהב אותה אולי המחיר של "להפרד" גבוה יותר. רק אתה יכול לענות על השאלה הזו.

אייבורי

New member
לא לימדו אותך להחליט ?

כשהיית ילד, נכנסת למכולת ורצית גם ביסלי גם במבה וגם שוקולד

לא אמרו לך תבחר ?

דבר והיפוכו

שלום רב
אני שומע בדברים שלך דבר והיפוכו. מצד אחד אני אוהב אותה ולא רוצה להפסיד, אבל לא מוכן להתחייב. אז אתה אוהב אותה או לא?,
אולי רצוי שתגדיר קודם מה זה אני אוהב אותה?, עד כמה אתה מוכן עבורה לצאת מאזורי נוחות?. זו אהבה.
הצד השני, גם היא צריכה לכבד את הפחדים והרצונות שלך, כל עוד היא אוהבת אותך. לכן נראה לי נכון, כי אתם צריכים לשבת ולפתוח את הלב אח דמול השני ולהבין היכן כל אחד חושש, ומה השני יכול ללכת לקראתו. זו אהבה. בהצלחה

Hermineh

New member
בכלל לא דבר והיפוכו. מה פתאום? אפשר לאהוב

מישהו מאוד ועדיין לא להיות בשל לנישואים. אין פה שום סתירה.

נומלה

New member
נכון אבל

מי שלא בשל לנישואין בגיל 30, יש סיכוי טוב שיעבור ממצב בוסר למצב רקבון ולא יגיע בעתיד הנראה לעניין לבשלות מרוב פסיחה על שתי הסעיפים.

מריוס זכריה

Member
מנהל
בכל גיל המשחק נשאר פתוח

נכון שמבחינת הסיכוי הסטטיסטי, זה קטן עם הגיל.
אבל אני מכיר המון אנשים שבנו משפחה בשנות השלושים שלהם, אחרי שכבר הייתה להם קריירה.

אז אני מסכים שהסיכוי הולך וקטן, אבל בואי לא נקבור אותו...

נומלה

New member
אתה צודק

אבל בגיל 30 אחרי 3 שנים ביחד הוא עוד לא מוכן?
אני מוכנה להמר שמי שבונה משפחה בשנות השלושים שלהם ברובם הגדול (מאוד) אלה אנשים שפגשו את בני\ות זוגם בסביבות הגיל הזה ולא אלה שגררו חוסר החלטה לאורך שנים ארוכות עם אותה בת זוג.

מריוס זכריה

Member
מנהל
ואת צודקת במאה אחוז

כשעניתי לך חשבתי בכלל על השואלת השניה, זאת שבפרק ב' עם רווק בן 36.... רגע של חוסר ריכוז.

גם אני חושב שהשואל כאן לא מסוגל להחליט, לא כעת ועם החברה הנוכחית, וכך כתבתי לו.

Hermineh

New member
לא יודעת מהיכן הבאת את הקביעה הזאת

אני מכירה הרבה זוגות שהתחתנו בשנות השלושים של הגבר. אפילו שלושים מאוחרות. לדעתי גלאי השלושים זה הגיל האידיאלי לנישואים.

גבר זה כמו בננה

לא בשל, לא בשל, לא בשל..................... רקוב

nirity1

New member
ליאור

בגדול מה שנומלה אמרה
אתה צריך לעשות חושבים עם עצמך ולהחליט מה יהיה יותר גרוע , להתחתן או להפרד

אני לא מאמינה שתצליח למשוך אותה ככה עוד הרבה זמן

I C E M A N 7

New member
מבין שאתה צריך חיזוקים סטטיסטיים

אז בבקשה:
(הנתונים ממחקר שנערך על 733 גברים ישראלים חילונים יהודים)

- 38% עמדו בפני הדילמה שאתה מציג.
- מתוכם, 67% בחרו להיענות לאולטימאטום ולהתחתן, 12% בחרו להיפרד
והיתר (21%) החליטו שלא להחליט והניחו לה לקבוע את גזר הדין.
- 73% מהמקרים בהם הניחו לה להחליט הסתיימו בפרידה.
- אורך החיים הממוצע ממתן האולטימאטום ועד הפרידה הוא 8 חודשים ו-17 יום.
- מתוך אלה שנפרדו, 77% מתחרטים על כך.
- אבל מתוך אלה שהתחתנו, 89% מתחרטים על כך.
- אם כי יש לציין ש-85% מהגברים שלא עמדו בדילמה והחליטו להתחתן מתחרטים על כך.
- 14% מתוך אלה שנפרדו דיווחו על הזדמנות שנייה שקיבלו כעבור כ-4 שנים בממוצע.

מקווה שזה מסייע בתהליך קבלת ההחלטה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
הדילמה האמיתי היא לא שלך, אלא שלה

האם להמשיך לקחת סיכון איתך, כשהקשר הזה עלול למצוא את עצמו בעוד שלוש שנים נוספות בדיוק באותו שום-מקום, או לחתוך עכשיו, למרות שהרגשות של שניכם חזקים? דילמה קשה מאוד - עבורה!

עבורך אין באמת דילמה, כי אני לא מרגיש מדבריך שכרגע יש לך יכולת החלטה אמיתית (אני מדבר כמובן רק בנושא הספציפי הזה, לא בכל דבר בחיים). אני לא אומר את זה כדי להעליב אותך, אלא כקריאת מצב. אם בכזו אהבה אינך מסוגל להחליט, אז אתה פשוט לא מסוגל להחליט, ולא הפורום הוא שישנה זאת.

לכן אין לך מה להחליט, אלא רק להמשיך להיות תלוי בין שמיים וארץ.

את ההחלטה - לכאן או לכאן - כנראה שרק היא תיקח.

Hermineh

New member
פסק זמן. הרבה זוגות מגיעים למצב הזה

כשהאישה בשלה לנישואים וילדים והגבר לא. כשאתה בתוך הקשר אז מאוד קשה להחליט מה טוב לך אבל אם תקח פסק זמן של מספר חודשים אז תוכל להחליט יותר בברור לאן הקשר הזה הולך.

seeyou

New member
פסק זמן של מספר חודשים?

לדעתי זה לא עובד ביחסים בינו לבינה בשלב הזה
היא "תתקרר" רגשית והוא לא ירגיש יותר בשל

time-out

1.
a brief suspension of activity; intermission or break.
2.
Sports. a short interruption in a regular period of play during which a referee or other official stops the clock so that the players may rest, deliberate, make substitutions, etc.

יוסי

Hermineh

New member
אם היא תתקרר והוא עדיין לא יהיה בשל אז

זה אחד הפתרונות לבעייה שפותחת הפוסט העלתה.

LeeLah

New member
מה יעזור פסק זמן? ועוד של כמה חודשים...

בזמן הזה היא יכולה להכיר מישהו שאין לו בעיה להתחתן תוך שנה-שנתיים (אולי מישהו מבוגר בכמה שנים), והוא יכול למצוא מישהי שלא בוער לה עדיין. מצד שני הם יכולים להרגיש געגועים או לא למצוא זוגיות חדשה, ולחזור להיות ביחד מהפחד ולא מהסיבות הנכונות.

Hermineh

New member
בדרך כלל כשלוקחים פסק זמן יש שתי אופציות

או שנפרדים וזהו, או שחוזרים אבל בתנאים חדשים. אם הוא יחזור ויתחייב אני מקווה שזה מתוך זה שהוא הבין שהוא כן בשל לנישואים ולא מפחד.

לצערי בהרבה מקרים לוקחים החלטות לא בשלות רק בגלל הפחד להיות לבד.

למעלה