חתול שחור

לירז124

New member
חתול שחור

שלום חלמתי חלום מוזר. בחלום חלמתי שבבית יש איזשהי עגלת תינוקת(של הבת של דודה שלי) שהכנסתי לתוך החדר שלי, בתוך העגלה למטה היה חתול שחור, כשהייתי עם העגלה בתוך החדר החתול השחור יצא מהעגלה ועלה על השידה בחדר, עמד לו ישוב על השידה ומסתכל עליי, אני מתה מפחד, מתה שירד ויעלם לגמריי איכשהו. החתול מבין(נראה לי) שאני פוחדת ולא מתקרב אליי ופשוט עומד לו במין חצי עמידה חצי ישיבה ולא זז ומסתכל עליי, אני לא בטוחה נראה לי שבחלום גם היה חתול לבן(ניגוד של חתול שחור) נראה לי שמהלבן לא פחדתי, יכול להיות שגם הוא היה בעגלה לא ידעתי מה לעשות, יצאתי מהחדר לכיוון סלון והמטבח בבית של סבתא שלי(הבית שלי בשנה האחרונה) נראה לי שאני וסבתא שלי היינו האנשים היחידים בבית. היא הייתה במטבח, הלכתי לכיוון שלה והיא עמדה מול המקרר רצתה לנקות אותו נראה לי והיא אמרה שהיא חיכתה לי עד מאוחר ושאין מי שיעזור לה(משהו כזה). זו לא הפעם הראשונה שאני חולמת על חתול שחור בכמה חודשים האחרונים(אם אני לא טועה זו כבר הפעם השלישית) ממש רציתי שהחתול פשוט ילך ויעלם ולא יחזור יותר. ואחרי שיצאתי מהמטבח שסבתא היתה, חזרתי לחדר שלי לראות אם הוא שם, על השידה לא ראיתי אותו אבל בלב חשבתי שהוא איפושהו שם בחדר. ופחדתי להכנס. מחכה לפירוש. תודה.

terrapin

New member
לא מאמינה בפירוש חלומות.

פירוש חלומות בלי להכיר אותך ואת ההיסטוריה שלך, מבחינתי זה תרמית אחת גדולה. אין משמעות ל"חתול". יש משמעות לחתול אצל לירז, שאולי היה לה פעם חתול, אולי החתול מסמל אצלה משהו, אולי ההורים שלה התגרשו, אולי פעם כמעט טבעה, אולי כשהיתה קטנה ירקה עליה אלפקה... פשוט מרגיז אותי כשאנשים מתיימרים לדעת מה סימבול אצלך בחלום מסמל באופן אוניברסלי. זה בולשיט.

idanmeri

New member
סימבולים ופירושים

הסימבולים אינם בהכרח מסמלים את אותה משמעות בכל החלומות, אלא זה משתנה מחלום ללחלום ומחולם לחולם. דרך פירוש חלום אפשר להבין את המסר אותו החולם מקבל, וכמו כן את הדברים שמטרידים אותו ושקועים בתת הכרה.

idanmeri

New member
היי לירז.

במקרה ראיתי את החלום שלך בפורום הזה, אז אפרש לך אותו כאן (אני מפורום חלומות). חתול שחור וחתול לבן הינם ניגודים: החתול הלבן מסמל שלום, רוגע, ואילו החתול השחור יסמל את החישכון, דיכאון, וכו'. החתול השחור מתחבא מתחת לעגלה- התת מודע שלך. ברגע שאת נכנסת לחדר- את לבד עם עצמך, אז הרגשות הלא טובים עולים למודע שלך ומציקים לך. הרגשות כל כך מציקים לך, עד שאת שוכחת את המחשבות הטובות והחיוביות. קשה לך להתמודד עם המחשבות והרגשות הלא טובים, ולכן את מעדיפה להתנתק ו"לברוח", שבעצם את מקווה שברגע שתהיי שוב לבד, התחושות האלה יעלמו. אחרי שהתחושות/המחשבות/הרגשות נעלמים, עדיין יש בך את החשש להיתקל בהם שוב. מה את אומרת?

למעלה