חתול צריך עזרה

Darkest Star

New member
חתול צריך עזרה

חתול היא כלבה מסוג צ'ין יפני (כן היא די דומה לחתול...וגם מתנהגת כמו חתול...מלקקת את עצמה כמו חתול...מטפסת...מראה חיצוני חתולי) אוקי...היא בת 10 חודשים והיא קיבלה את המחזור הראשון שלה... א. זה נורמלי בגיל הזה? ב. כמה ימים אצל כלבה יש מחזור? וכל חודש יש מחזור? ג. היא התחילה להתעורר מינית (כלומר לנסות לזווג לי את הרגל וזה די קריפי) אז מה עושים בעניין? תודה לעונים :]

avnoy

New member
תשובות

1. זה נורמאלי לחלוטין, הייחום הראשון מגיע בין גיל חצי שנה לשנה. 2. הייחום נמשך בערך שלושה שבועות (אולי אצל כלבה קטנה, קצת פחות), כמה ימים אחרי שנגמר הדימום הכלבה עדיין יכולה להיכנס להריון, אז צריך לשמור עליה טוב טוב. בעתיד הכלבה תתיחם כל 6-8 חודשים. 3. מה עושים עם זה? עכשיו, שומרים עליה ממש טוב, כלומר לא משחררים אותה בטיולים, לא משאירים לבד בגינה (אפילו לא לרגע) וכו', כדי שלא תזדווג. אתם תראו שיגיעו לפתח הבית שלכם כל הזכרים הלא מסורסים שמטיילים לבד בשכונה (אם יש כאלה). בערך חודש אחרי שיסתיים היחום אפשר לעקר את הכלבה. זה הפיתרון הטוב והמומלץ ביותר. קודם כל זה יפתור את כל הבעיות שיש בזמן היחום, שזה לא סוף העולם, אבל די מתיש (מניסיון). בנוסף, זה ימנע הרבה בעיות בריותיות בעתיד , לדוגמא סרטן הרחם , דלקת ברחם (יכול להיות קטלני לא פחות) ועוד (גם זה מניסיון). מה עם תמונה של כלב שנראה כמו חתול?

Darkest Star

New member
../images/Emo7.gif עיקור? אבל אני רוצה חתלתולים קטנים!!

תודה על העזרה... אולם אף כלב לא מתקרב אליה...כי היא קטנה מאוד Oס וכולם כה גדולים ... תמונה לבקשתך :]

NoKi2sh

New member
עיקור../images/Emo13.gif יפתור את כל זה.^_^

בגלל שהיא קטנה מאוד, היריון יסכן אותה ועלול לפגוע מאסיבית בבריאותה. את אוהבת אותה ככל הנראה, ככה שלא תרצי שזה יקרה, נכון?
בכל אופן, לחכות שתסיים את הייחום- לשמור מכל משמר שלא יהיו פספוסים, לא מעניין את הזכרים הגובה והם עלולים לעלות עליה בלי רצונך, וחבל. בנוגע לגורים משלך, מאיזו סיבה? כי זהו צורך אנושי אגואיסטי מאוד, "כי הם חמודים וקטנים" וכי "אני רוצה המשכיות לכלבה שלי"... חבל, עליהם(את מוכנה לקחת אחריות, שחיים שאת יצרת, נתת לה ליצור, יהיו תלויים יום אחד בידי אנוש אחרות,שיכול להיות שיתעללו,יזרקו,ינטשו ויכאיבו לכלבים שבאו לעולם אך ורק בגללך?-גם אם תמצאי להם בתים הכי טובים שיש-לעולם לא תוכלי לעקוב אחרי כל הגורים כל השנים. לכי תדעי.) פרט לכך, ישנן אינספור סיבות מדוע עיקור ישפר את איכות החיים של המקסימה הזו, וימנע עשרות מחלות ותחלואים איומים ונוראים שיכולים לפגוע בה. אני בחרתי לעקר, כדי להמנע מכך.
מציעה לך לשקול. יש הרבה מאמרים.... והיא מהמהממהמהמהמהממההממהמהמהמהמהמהמהמהמהממת!!!!! עוד תמונות! עוד תמונות! עוד תמונות!

Darkest Star

New member
אמ... :]

אבל באמת הם חמודים T_T והריח הגורי והחמוד T_T פררררר תודה על התשובה ^^

avnoy

New member
היא חמודה, חמודה חמודה

ובאמת יש בה משהו חתולי. ובקשר לעיקור,פעם ביררתי את הנושא לעומק עם וטרינר ( מבחינה בריאותית בלבד, בלי להתייחס לאספקטים מוסריים כלל). שאלתי אותו מה הכי בריא לכלבה, מבין האופציות הקיימות. אז ככה, יש בעצם 4 אפשרויות: 1) לתת לכלבה להתייחם כל פעם ולא לתת לה הזדווג, 2) לתת לה להתעבר וללדת, 3)לעשות זריקות למניעת ייחום, 4)לעקר. ומסתבר שבכל אחת מהאפשרויות יש סכנות. באפשרות הראשונה קיימת סכנה לדלקות ברחם ובכל המערכת, במיוחד אם הכלבה רגישה, בנוסף לכך היא יכולה לפתח הריון מדומה, שגם הוא לא בריא. בהריון ובלידה יש גם לא מעט סכנות, במיוחד לכלבה קטנה כל כך (ואם יש עוד איזושהי בעיה בריאותית, כמו אפילפסיה (רק דוגמא) זה יכול להגמר לא טוב בכלל. ואם את שואלת "אז איך זה קורה בטבע", אז בטבע כלבים חיים הרבה פחות, ובטח לא מגיעים לגיל 15-17. האפשרות השלישית היא מאוד לא מומלצת, מכיוון שהזריקות הקיימות הן קרצינוגניות. מה שמשאיר אותנו עם עיקור. הסכנות בעיקור, הן הסכנות שקיימות בכל ניתוח . אלה הן סכנות מינוריות יחסית, שאפשר להפחיתן ע"י בחירת וטרינר מנוסה, שמשתמש בחומרי הרדמה איכותיים וכו'. לעומת זאת, היתרונות הם רבים, כלבתך לא תסבול מסרטן הרחם והעטינים מדלקות ועוד. אנחנו, לפני הרבה שנים בחרנו, לצערי, באופציה של זריקות מניעה, רק בגלל הפחד מהניתוח. לא רצינו לתת לה ללדת מהרבה סיבות, אך בעיקר, כי אין מה לעשות עם הגורים (יש הרבה יותר גורים מהמאמצים) וכי היא סבלה ממחלה שהיתה מחמירה מאוד לאחר הריון ולידה. עשינו טעות, שקשה לי לסלוח לעצמי, הכלבה מתה וסרטן. את הכלבה שיש לי עכשיו, עיקרתי לפני 3 ימים, והיא כבר הבריאה כמעט לחלוטין. תתיעצו עם וטרינרים, אני בטוחה שרבים (אם לא כולם) ימליצו לכם על עיקור, כדרך הטובה ביותר. ושיהיה בהצלחה.

Darkest Star

New member
אז אני צריכה לעקר אותה? :< אוף אבל היא תשנה

מכלבה משחקת לבטטה דיכאונית... :<

shirael

New member
ממש

אבל ממש ממש - לא! כלב הופך לבטטה אם מאכילים אותו הרבה, הקשר להורמונים בטל בשישים לעומת זה. הכלבה שלי עוקרה בגיל שנתיים, חייה ניצלו כי בניתוח גילו לה דלקת בשחלות, והיא אתלטית, שמחה ורזה כתמיד - 9 חודשים אחרי.

yifati XD

New member
איזה שטווויווותת

הכלבה שלי עוקרה לפני המחזור הראשון... היא עד היום כל הזמן משחקת, משתוללת, קופצת וצורחת כשבאים הבייתה, נובחת בלי סוף על זרי, מביאה צעצועים שישחקו איתה, ומשתוללת עם כלבים וחתולים אחרים. היא פשוט פצצת אנרגיה והעיקור לא משנה שום תכונה של הכלב.. תכונות הכלב משתנות עם הגיל, שזה פחות קופצניות מן הסתם, אבל סנדי שלי כל היום משתוללת- והיא בת 4!

NoKi2sh

New member
XD סתם שטויות, מי אמר לך?

זה לא משפיע עליהן כלל, אפילו אין צלקת אם הווטרינר טוב, ויומיים אחרי זה היא שוכחת שהיא הייתה בניתוח ולא היה לה נעים, ותצטרכי לשמור שעד הוצאת התפרים היא לא תשתולל כרגיל. לא לדאוג.

Ultra marine

New member
שמעתי הסבר ממש מעניין מוטרינר

על העניין הזה. מה שקורה זה שאחרי העיקור יש בעצם צריכה יותר נמוכה של מזון כיוון שהגוף לא צריך אותו לתפעול מערכת המין (שחרור הורמונים וכ') ולכן אם ממשיכים לתת את אותה הכמות אחרי העיקור (כפי שהיתה לפני העיקור) לפעמים נגרמת השמנה. מניסיון אישי שלי, העיקור לא גרם להשמנה והכלבה באמת צרכה קצת פחות מזון אחרי העיקור. מומלץ בחום! ואגב, אם בא לך על גורונים מתוקים וחומודים תמיד אפשר לאמץ אחד ולהציל חיים!

WTR

New member
../images/Emo6.gif משי לא שמעה על החוק הזה

היא עוקרה בגיל 6 חודשים וגם דובי ובאפי שלנו מעוקרות ואדי מסורס כנ"ל לגבי החתולים והחמוסים וכולם חיים טוב ואין לנו סיבה לפחד מסרטן הרחם, דלקת בעטינים או סרטן אשכים.. או כל דבר אחר..

בעקרון מעקרים אותה

מאוד בריא לכלבה, מונע בגיל מבוגר יותר בעיות בריאות. וכן מונע סבל של גורים, אם לא הסבל של הגורים שיוולדו לה, (נניח שתמצאי להם בתים) סבל של גורים אחרים, שהגורים של כלבתך יתפשו את מקומם. רצ"ב קישור למאמר בנושא.

hila941

New member
שאלה לגבי הכלבה שלך..

חברה שלי מחפשת עכשיו כלב גם גיזיעיים וגם מעורבים.. ואני זוכרת בזמנו היא ממש אהבה את הגזע " צ'ין יפני", אז רציתי לשאול: מהיכן השגת את הכלבה? מבית גידול? או משהו אחר?.. ולבעייתך , הפתרון הכי טוב זה לעקר אותה , אולי גורים זה נורא חמוד אבל אחר כך תגלי שזה המון טיפול ואם תרביעי אותה עם מעורב אז זה יהיה מאוד קשה להשיג לגורים בית..

Darkest Star

New member
אוקי זה ארוך

קניתי אותה בפרדסיה ביום שבת (זה רק ביום שבת) בכניסה מול המקדונלס...היא עלתה לי 2500 וחטפו אותם כמו לחמניות...אולם שמעתי שהוא הגדיל את המחיר ל6000 שקל אז אני לא בטוחה או סגורה על העניין אבל הינה כמה יתרונות וחסרונות: יתרונות: היא מתוקה, נאמנה, לא נובחת הרבה, קטנה, לא מפריעה, משחקת,אוכלת קצת ואה...היא נורא מצחיקה..ואת מקבלת גן חיות שלם(ראי פירוט בתכונות) חסרונות: נוחרת בצורה מאוד מאוד קיצונית!! אי אפשר לישון ולכן היא קיבלה חדר משלה,ניתן לאלף אותה לצרכים רק מגיל 4 חודשים וומעלה, היא מסריחה, היא מנשירה שערות בכמוות והיא עדינה כל כך שנורא מפחדים עליה. תכונות: היא מטפשת הרבה, היא אוהבת מקומות גבוהים...היא תטפס לך על הראש, מנשירה שיער, נוחרת, היא גן חיות שלם...אני עדיין לא סגורה על היצור הזה...האם זה כלב? חתול? קוף תמרים? קואלה? דוב פנדה? עטלף? בקיצור אף אחד לא סגור על היצור הזה... מקווה שעזרתי

נורא עצוב לי לשמוע כמה שילמת עליה

ועל השוק הזה שמתנהל שם. אין שום סיבה לשלם כל כך הרבה כסף בשוק שכזה! למען בריאותה, תעקרו אותה. אם ברצונך בגורים חמודים - יש המון גורים מקסימים שמחכים לבתים, אני בטוחה שיהיה מי שישבה את ליבך.

דונינה

New member
עם כזה ביקוש וכזו קופה ../images/Emo31.gif

ברור שהוא יעלה את המחיר ל - 6000 ובטח ירביע אותה בייחום הבא שוב ואלה שקנו גורים ירביעו את שלהם ולעזעזל השרשרת הזו לא תיגמר ....
אוף מעצבן .

toomuchdogs

New member
אני מבינה שחוץ מחשבונית במקרה הטוב

תעודות אין לה.... המלצה חמה - תעקרי, לא מכירה את הגזע אבל נישמע שהוא "להיט העמותו" הבא.....קיבינימט עם המטחנות הארורות הללו

ניל´´י

New member
אוי..אוי..אוי... שוב מטחנות גורים...

נוחרת? הגזע לא צריך לנחור הרבה, כנראה שהרביעו בין שני כלבים פחוסים מידי ובלי בקורת של ההורים... אוי כמה חבל שקנית, ע"י קניה מאותם אנשים בצורה עקיפה אנחנו גורמים להם להמשיך ולהביא גורי מטחנות... פשוט בא לי לבכות... תעקרי ללא היסוס, הכלבה אינה גזעית אלא דמויגזעית... סבתא ניל"י...

למעלה